Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Más is retteg a biciklisektől?

Más is retteg a biciklisektől?

Figyelt kérdés
A közlekedési moráljuk egy katasztrófa. Sem a KRESZ sem a józan paraszti ész de még az emberség sem vezéreli őket. Gyalogosként rettegek mert elütnek, volt hogy a zebránál csak álltam úgy jött nekem. Ahogy elhúz mellettem a járdán egy centire hát szerencse, hogy nem épp akkor akartam kintebb lépni egy tócsát kikerülni vagy akármi. Autósként rettegek mert elütni őket csak azon múlik én hajlandó vagyok e újra és újra és újra lemondani az elsőbbségemről, előrelátóan vagy hirtelen reagálva kikorrigálni az ő hülyeségeiket. Katasztrófa komolyan mondom. Más is tapasztalja azt, hogy nagyon elszállt velük a ló??
2022. okt. 19. 17:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 anonim ***** válasza:
3%

Biciklis vagyok és leszarom a szabályokat. Autósok hozzák maguknak kedvezve. Sok helyen semmi értelme a biciklisekre vonatkozó piros jelzésnek. Pl. a Nagykörúton, ahol a járdára vezet fel a biciklisáv, pirosat mutat a biciklisnek, miközben a párhuzamos gyalogosoknak zöldet. Majd ha valaki megmagyarázza mi értelme ennek, akkor betartom.

A járdán való biciklizésről annyit, hogy nem mindenki szeretné az életét veszélyeztetni a gyalogosok kívánságára. Biztos, hogy nem fogok az Üllői út középső sávjában hajtani, hogy a GYK válaszolói meg legyenek elégedve a szabálykövetésemmel.

2022. okt. 19. 17:47
 12/78 anonim ***** válasza:
17%

Magyarországon nem vészesek.

Dániában vagy Hollandiában viszont teljesen elmebetegek és nagyon sokan vannak.

2022. okt. 19. 17:59
 13/78 anonim ***** válasza:
76%

#11 Na, megérkezett az, akiről a kérdés szól. Miért kéne a középső sávban menni? Lemész a járdára, és tolod. Mert ugye tudod, csak akkor mehetsz a járdán, ha az úttest alkalmatlan a kerékpározásra, és akkor is max. 10-zel?!

Jól nézünk ki, járdán is te legyél az úr, ne a gyalogos. A szabályokat meg nem az autósok hozzák és nem maguknak kedvezve, hanem az állam hozza, úgy, hogy mindenki a lehető legbiztonságosabban közlekedhessen. Az autósokra vonatkozik egy rakás szabály, amiről sem a biciklis, sem a gyalogos nem feltétlenül tud, és azért van, hogy ők biztonságban legyenek.

Ez a te hozzáállásod kb. azt mutatja, hogy képtelen vagy a közösségi együttélésre, úgyhogy jobban tennéd, ha ki sem tennéd a lábad otthonról, mert bizony az úton és a járdán más is van rajtad kívül, és nem azért, hogy téged kiszolgáljanak. Mindenki el akar jutni valahova, és mindenkinek kötelessége-felelőssége megtenni mindent azért, hogy MINDENKI el is jusson, ahova akar. De neked ez derogál, te csak magaddal törődsz, te ormótlan f*sz.

2022. okt. 19. 18:11
 14/78 A kérdező kommentje:
Én nagyrészt a rendőrséget is hibáztatom. Üldözik az autóst a biztonsági övért, 10.000Ft. A közvetlen veszéllyel fenyegető kerékpáros húzásokat pedig nem büntetik. Ha kiosztának pár 10.000-et nekik pedig szerintem sokat javulna a moráljuk amivel az egész közlekedésben való részvételhez hozzáállnak.
2022. okt. 19. 18:21
 15/78 anonim ***** válasza:
90%

Gondolom amiatt nem hibáztatod a rendőrséget, hogy a biciklisávban megálló autósokat nem büntetik, miközben életveszélybe sodorják a bicikliseket.

2022. okt. 19. 18:31
 16/78 anonim ***** válasza:
32%

"De neked ez derogál, te csak magaddal törődsz, te ormótlan f*sz."

Igen, véletlenül se az autósra igaz ez, aki a sarki közértbe autóval megy.

Te nem veszed észre, hogy a KRESZ nem méltányossági alapon írodott, hanem népszerűségi alapon, amit a kerékpárosok teljesen jogosan problémának tartanak.

2022. okt. 19. 18:33
 17/78 anonim ***** válasza:
30%

#16 Ne haragudj, az, hogy milyen messze megy az autóval mégis miben befolyásolja a szabályokat és a másokhoz való hozzállást? Két saroknyi közlekedés közben is figyelni kell az útra. Aki tud a sarki közért előtt parkolni, felőlem menjen, legalább nem naponta kétszer áll sorban a közértben, mert nem fér el a kezében az áru, meg egyébként is, mi közöm van más dolgához? Majd közlekedek olyan távlatokban azzal, amivel szeretnék, és csak azokhoz lesz közöm, akikkel közösen veszünk részt a közlekedésben. De a sarki közértes példából már sejtem, melyik korábbi kérdés alatti melyik hülye vagy.

De érdekelne, kerékpárosként mi zavar a KRESZ-ben, kifejthetnéd. Merthogy az egész úgy van megírva, hogy ha csak átlagos mértékig hülye a biciklis, akkor se essen semmi baja.

2022. okt. 19. 19:02
 18/78 anonim ***** válasza:
79%

Általános iskolában is tanítják, de ha nem tudod, elmondom:

Az autók kibocsátása káros az ember egészségére és a környezetre is, azaz az egész társadalomra és a jövő nemzedékére is.

2022. okt. 19. 19:44
 19/78 anonim ***** válasza:
94%
#18 Na, majd egy nap minden autós átül villamosra-buszra, és már reggel 8-kor rimánkodhatsz a világ minden fórumán, hogy üljenek vissza a kocsijukba.
2022. okt. 19. 20:04
 20/78 anonim ***** válasza:

Miután biciklivel közlekedek, nem érintene.

2022. okt. 19. 20:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!