Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Más is retteg a biciklisektől?

Más is retteg a biciklisektől?

Figyelt kérdés
A közlekedési moráljuk egy katasztrófa. Sem a KRESZ sem a józan paraszti ész de még az emberség sem vezéreli őket. Gyalogosként rettegek mert elütnek, volt hogy a zebránál csak álltam úgy jött nekem. Ahogy elhúz mellettem a járdán egy centire hát szerencse, hogy nem épp akkor akartam kintebb lépni egy tócsát kikerülni vagy akármi. Autósként rettegek mert elütni őket csak azon múlik én hajlandó vagyok e újra és újra és újra lemondani az elsőbbségemről, előrelátóan vagy hirtelen reagálva kikorrigálni az ő hülyeségeiket. Katasztrófa komolyan mondom. Más is tapasztalja azt, hogy nagyon elszállt velük a ló??
2022. okt. 19. 17:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
53%
Mennyi pisis van itt!
2022. okt. 25. 01:07
 52/78 Alex Fly ***** válasza:

@50: Na akkor csak rájössz...

Azt ugyan nem tudom, miért csak a kerékpárosok és autósok vonatkozásában nézed az adatokat, hiszen ez minden más esetben is igaz: ha autóval találkozik valaki, annak súlyos következményei lehetnek. Ha kerékpárral, akkor nem feltétlenül. És ez teljesen független attól, hogy az illető kerékpárral, autóval vagy gyalogosan közlekedik: minden esetben az autó jelent nagyobb veszélyt a számára (mint ahogyan ezt egyszer már te is elismerted a 48. kommentben)...

És persze ezen az sem változtat, ha a tényeket megváltoztatva minden alap nélkül kijelented, hogy a kerékpárral közlekedők körében magasabb a szabálysértések aránya -főleg hogy a valóságban ezt a statisztikát is toronymagasan vezetik a személygépkocsik...

"Tehát aki biciklizik, és nem ismeri a rá vonatkozó szabályokat, vagy ismeri, de nem tartja be, veszélybe sodorja magát." - és ami fontosabb, hogy aki gépkocsit vezet, és nem ismeri a rá vonatkozó szabályokat, vagy ismeri, de nem tartja be, veszélybe sodorja mind magát, mind a környezetében levő többi (szabályos) közlekedőt is.

2022. okt. 25. 11:35
 53/78 anonim ***** válasza:
#52 Igen, végre sikerült pont azt mondanod, amit végig mondtam...
2022. okt. 25. 12:48
 54/78 Alex Fly ***** válasza:

@53: hát te eddig pont nem azt mondtad. Legalább emlékezhetnél arra, amikor oly vehemensen tagadtad, hogy a gépkocsi jóval veszélyesebb, mint a kerékpár.

De annak örülök, hogy végre elismered...

2022. okt. 25. 12:51
 55/78 anonim ***** válasza:
Mondjuk azt pont nem mondtam, hogy a gépkocsi ne lenne veszélyesebb, azt mondtam, hogy a kerékpáros is veszélyes. Te kezdtél el hasonlítgatni. Önmagára nézve veszélyes a hülye biciklis, és egyébként az autósra is, ugyanis ha megöleti magát vele, az autóst szépen lecsukják. A statisztikáidat meg nem kommentálnám, mert nyilvánvalóan nem erről van szó. Jó, hogy a közlekedési szabálysértések nagy részét statisztikailag az autósok követik el, vannak traffipaxok, rendszeres razziák gyorshajtásra, buszsávhasználatra stb. Nyugodj meg, ha néhány utcasarokra kiraknának egy-két rendőrt és szépen megbüntetnék az összes kerékpársávtól eltérő, kanyart levágó biciklist, zebrán biciklizőt, járdán biciklizőt, egész más lenne a statisztika.
2022. okt. 25. 14:21
 56/78 Alex Fly ***** válasza:

@55: ne bonyolítsd...

Elég, ha elvégzel egy gondolatkísérletet: hogyan nézne ki a baleseti statisztika, ha az összes kerékpár eltűnne az utakról? És akkor hogyan, ha az összes személygépkocsi? Te mikor éreznéd magad nagyobb biztonságban?

2022. okt. 25. 14:56
 57/78 anonim ***** válasza:
#56 Ha az összes autó eltűnne, akkor én vennék egy autót. :D Ha az összes kerékpáros eltűnne, akkor csak ezért nem vennék autót, de nyugodtabban közlekednék.
2022. okt. 25. 14:58
 58/78 Alex Fly ***** válasza:
@57: nem ezt kérdeztem.
2022. okt. 25. 21:52
 59/78 anonim ***** válasza:
Nem, de a kérdésed hülyeség, honnan tudná bárki, hogyan nézne ki a baleseti statisztika? Ha az autók tűnnek el, a biciklisek úgyis találnak újabb módokat a hülyeségre, ha meg a biciklisek tűnnének el, az már olyan utópia lenne, hogy inkább bele se gondolok. Mondom ezt úgy, hogy többet biciklizek, mint autózok.
2022. okt. 25. 21:59
 60/78 anonim ***** válasza:
Baleseti statisztikából amúgy kivontad az olyan autós baleseteket, amelyek olyan szakaszon történtek, ahol nem lehet biciklis (autóút, autópálya stb.), ugye? Vagy csak a demagógia pörög százon?
2022. okt. 25. 22:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!