Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki volt a hibás ebben a...

Ki volt a hibás ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Egy kétszer két sávos úton haladtam autóval a belső sávban, mert pár száz méter múlva le kellett térnem róla balra. 70es tábla volt, 75el mentem kb, se előttem, se mellettem, se mögöttem nem volt senki. Megjelent mögöttem egy motoros, látszott, hogy gyorsan jön, én mentem tovább ugyanúgy. A motoros teljesen a seggembe jött, majd rámdudált, erre lehúzódtam jobbra a külső sávba. Mikor elment mellettem mutogatott.. őszintén, mivel sehol egy lélek nem volt rajtunk kívül, azt gondoltam, hogy majd jobbról elhalad mellettem, ha annyira túl akarja lépni a megengedett sebességet. Nyilván jobbról nem előzünk, de elhaladni szabályos a másik mellett, jobbról is. A motoros tiszta ideg volt, én szerintem nem voltam hibás, de érdekel más hogy látja ezt a szituációt, le kellett volna húzódnom már előbb is?
2022. okt. 12. 20:06
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
38%

A motoros hibázott, de az döbbenetes, hogy utána még neki állt feljebb.

Szedjük csak össze a hibáit:

1) Jobbra tartási kötelezettség megszegése.

2) Gyorshajtás.

3) Követési távolság nem tartása.

4) Úton közlekedők inzultálása.

Az ilyet nem megbírságolni kell, hanem helyszínen elvenni a jogosítványát. Csodálom, hogy büntetőfékezést nem nyomott, mert a következő nagy cselekedete biztosan az lett volna.

2022. okt. 12. 20:58
 12/41 anonim ***** válasza:
0%

Aki motorral van az nem ér rá arra, hogy a 75-tel sétaautókázókat kerülgesse.

Dinamikusan kell haladni, nem tötymörögni.

2022. okt. 12. 21:01
 13/41 anonim ***** válasza:
43%
10! A motoros megközelítőleg sem tartotta be a sebességkorlátozást! Az nem számít a többi közlekedő feltartásának, ha valaki a megengedett sebességgel vezet!!!
2022. okt. 12. 21:05
 14/41 anonim ***** válasza:
85%
12- nek ugyanezt üzenem!
2022. okt. 12. 21:06
 15/41 anonim ***** válasza:
65%
#13: 75 km/h nem megengedett 70 km/h korlátozásnál.
2022. okt. 12. 21:07
 16/41 anonim ***** válasza:
81%
A motoros sebessége biztosan nem.
2022. okt. 12. 21:13
 17/41 anonim ***** válasza:
39%
Mindketten hibáztatok: Te túl korán soroltál be a belsőbe. Ő túl gyors, majd aggresszív volt.
2022. okt. 12. 22:12
 18/41 anonim ***** válasza:
46%
#15 A kilométeróra minden autón csal, az a kijelzett 75 km/h bőven benne van még a 70-es korlátozásban.
2022. okt. 12. 22:14
 19/41 anonim ***** válasza:
87%

Ezt annyival meg lehetett volna oldani, hogy amikor láttad, hogy gyorsan jön lehuzódtál volna hadd menjen és mindenki boldog.

Mivel nem történt baleset így nincs értelme hibást keresni, a kreszt mindketten megszegtétek, te a jobbra tartási kötelezettséged ő pedig a követési távolságot meg a sebességkorlátozást nem tartotta be.

Az,hogy a megengedett sebességgel haladsz még nem jogosít fel a belső sáv tartós használatára.

2022. okt. 13. 00:55
 20/41 anonim ***** válasza:
38%
Miért, a belső sáv a sebességkorlátozást megszegő szabálytalan gyorshajtóknak van?
2022. okt. 13. 06:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!