Ki a hibás az alábbi helyzetben szerintetek? Illetve van-e hivatalosan bejegyzett "területe/metszéspontjai" a kereszteződésnek?
[link] ,19.1060624,3a,75y,316.23h,77.22t/data=!3m7!1e1!3m5!1seaT9LjML0I49bCGaPsc6pQ!2e0!6s%2F%2Fgeo1.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DeaT9LjML0I49bCGaPsc6pQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D89.07516%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656
Az alábbi képen látható a kereszteződés. Én a jobb oldalról jöttem, és kanyarodtam balra, a másik autó kis ívben jobbra kanyarodott volna mellettem. Mint látható neki elsőbbségadási kötelezettsége van. Az én irányomból (tehát jobbról) csak balra lehet fordulni, erre egy fehér csíkozott felület is felhívja a figyelmet, magyarul leszűkíti számomra a kanyarodás ívét, így történt, hogy ő lassítás nélkül találta el a hátsó kerekemet. Kíváncsi vagyok Ti mit gondoltok!
A másik kérdés, hogy van-e szabály arra, hogy mi a kereszteződés területe? Mettől meddig számít kereszteződésnek? Táblák esetleg a járdaszegély sarkaitól számolják?
Előre is köszönöm! Kellemes ünnepeket.
Ez swmmit nem szűkít le neked, kényelmesen el kellett volna férjetek.
Neki elsőbbségadás kötelező táblája van, addig rendben, de nem kellett volna keresztezzétek egymás útját, azt kell(ett volna) kideríteni hogy ki nem tud bevenni egy egyszerű kanyart.
Itt aztán nem szűkít le semmi semmit. Tökéletesen lehet balra NAGY ÍVBEN kanyarodni - ahogy kell.
A leírtak alapján 2 eshetőség van:
1) Te lecsaptad a kanyart balra kis ívben - ez esetben te vagy a hibás
2) ő nem fordult jobbra kis ívben - ez esetben ő a hibás
Ezt innen mi nem fogjuk tudni eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!