Ha friss jogsival csinálok balesetet ugyanúgy fognak bánni velem, mint akinek már évek óta van jogsija, vagy enyhébben veszik az ügyet? Tegyük fel, ha halálos baleset történik és én vagyok a hibás.2 hete vizsgáztam B kategóriából.
Figyelt kérdés
2018. nov. 23. 20:49
1/4 anonim válasza:
pont ugyanúgy... semmi okuk enyhébben... de ne tegyük fel.. vagy figyelj oda és koncentrálj, vagy ne ülj autóba.
2/4 anonim válasza:
Sok szempontot mérlegelnek, s az első válasszal ellentétben figyelembe veszik a gyakorlat hiányát is.
Az összes körülményt figyelembe véve ez lehet olyan is, ami az enyhébb ítélet felé közelít, de súlyosabb is lehet az ítélet.
Bűnügyben van minimum-maximum érték. A bírónak kötelező középről indulnia.
Mondjuk a minimum 4, maximum 8 év, akkor az alap a 6.
Ha van olyan, ami a javadra szól, akkor lefelé csökkentik, ha ellened, akkor felfelé.
3/4 anonim válasza:
Nem értelek, ha kezdő vezetőként halálos balesetet csinálsz, akkor mi alapon kellene enyhébb büntetésre számítanod? Természetesen ugyanúgy fognak veled is bánni, mint aki évtizedek óta vezet!
4/4 anonim válasza:
Enyhítő körülmény pont hogy az lehet, ha mondjuk pl. 40 éve balesetmentesen vezet valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!