Egy kétszer két sávos úton haladtam autóval a belső sávban, mert pár száz méter múlva le kellett térnem róla balra. 70es tábla volt, 75el mentem kb, se előttem, se mellettem, se mögöttem nem volt senki. Megjelent mögöttem egy motoros, látszott, hogy gyorsan jön, én mentem tovább ugyanúgy. A motoros teljesen a seggembe jött, majd rámdudált, erre lehúzódtam jobbra a külső sávba. Mikor elment mellettem mutogatott.. őszintén, mivel sehol egy lélek nem volt rajtunk kívül, azt gondoltam, hogy majd jobbról elhalad mellettem, ha annyira túl akarja lépni a megengedett sebességet. Nyilván jobbról nem előzünk, de elhaladni szabályos a másik mellett, jobbról is. A motoros tiszta ideg volt, én szerintem nem voltam hibás, de érdekel más hogy látja ezt a szituációt, le kellett volna húzódnom már előbb is?
A motoros biztosan hibás, hisz nem tartott biztonságos követési távolságot.
Te pedig attól függően, hogy mennyi volt az a "párszáz méter".
Ha tényleg 100-200 méterre volt a balra kanyarodás, akkor szerintem nem hibáztál.
2022. okt. 12. 20:10
2/41 A kérdező kommentje:
Nem 100-200, kicsit több, nade mért kéne lehúzódnom? Ez benne van a kreszben?
2022. okt. 12. 20:11
3/41 A kérdező kommentje:
Én legközelebb lehúzódok, ha van egy ilyen íratlan szabály, csak nem tudtam eddig ilyenről. Mivel ő volt motorral, azzal szerintem könnyebb manőverezni, gondolom neki is egyszerűbb lett volna jobbról elhaladni mellettem.
2022. okt. 12. 20:13
4/41 anonim válasza:
#3 micsoda érvek, a motoros könnyebben manőverezik, bezzeg a jobbra tartási kötelezettség nem merült fel, mint írott szabály.
Oké, akkor mindketten hibáztunk, bár nem hiszem, hogy én voltam a nagyobb hibás 70es táblánál 75el, ő meg kb 100al jött majdnem belém..
2022. okt. 12. 20:21
7/41 A kérdező kommentje:
Egyébként kb 500 méterre volt a balra kanyarodó sáv, amerre menni készültem.
2022. okt. 12. 20:23
8/41 anonim válasza:
KRESZ 36. (1) értelmében használhatod a belső sávot balra bekanyarodás céljából. Ez elég szigorú , mert nem a bekanyarodásra vagy besorolásra való felkészülés céljából engedi a belső sáv használatát, hanem kimondottan a bekanyarodás végrehajtásához. Ezért szigorúan véve nem haladhatsz ott párszáz métert sem.
2022. okt. 12. 20:26
9/41 anonim válasza:
70-es táblánál 100-zal menni szabálytalan. Aki 70-nel megy, az nem szabálytalan. A 75 még belefér. És ez nem függ attól, ki akart, ki nem akart kanyarodni.
Én nem ismerem azt a kresz szabályt, hogy a valódi sebességkorlát a táblán jelzettnél X százalékkal magasabb.
2022. okt. 12. 20:41
10/41 anonim válasza:
Mármint miben hibás?
Történt valami baleset?
Te tartottad fel őt, mivel nem tartottál jobbra, ellenben Ő semmivel nem akadályozott, zavart, veszélyeztetett téged.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!