Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyomaték, lóerő, mennyit számít?

Nyomaték, lóerő, mennyit számít?

Figyelt kérdés
Tudom már sokszor ki volt vesézve a téma, de mégis csak, a modern dízelek a hasonló lóerős ám benzines társaikat pl e90 320d - 320i (csak egy példa) elég rendesen oda verik. Ennyit számít a nyomaték? Egy erőbek nézhetjük vagy pontosabban minek?

2017. márc. 26. 20:37
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

"A dízelek nem a dízelségük miatt mennek olyan jól, hanem mert turbósak. Ha ugyanezt a dízelt egy turbóbenzinessel hasonlítanád össze, már más lenne az eredmény. "

Valóban sokkal jobbak már a turbó benzinesek, de még mindig nem tolnak akkorát, mint a turbódízel. Ugyanis a dízel működési elve alapján is nyomatékosabb, erre még csak rátesz a turbó.

2017. márc. 27. 22:02
 12/42 anonim ***** válasza:
64%
Igen, tolnak egy faszát 1700tól kb 2300ig aztán heló. Nem véletlen nem dízelek a sportautók, ezt kéne már megérteni. Bírom mikor emberek turbódízel autókat hasonlítanak szívó benzinhez és nevetnek, hogy milyen szar. Nézzünk már meg egy szívódízelt, megmozdulni alig bír szerencsétlen.
2017. márc. 28. 00:01
 13/42 anonim ***** válasza:
90%
2300 fordulat után jönnek elő a lóerők is a turbódízelben is, erről mindig megfeledkeztek :)
2017. márc. 28. 10:31
 14/42 anonim ***** válasza:
55%
Na igen, de az már nem számít, mert ott meg is indul az autó és hohó, ott már vigyázni kell, mert 60 fölé megyünk aztán az már tempó, vigyázni kell, meg meg ne bokrosodjon az autó. Félnek a lóerőktől, de a nyomatékkal jó villogni a haverok előtt, h milyet húz, csak váltsunk hamar me sokat fogyaszt.
2017. márc. 28. 11:57
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

#11 tegyük fel van egy dízel autó ami 3000-es fordulaton tud 300 nm-t. És van egy benzines ami 6000-en tud 150 nm-t. Tegyük fel mindkettő 100-zal halad fixen, az előbb említett fordulaton. Ebből már látszik, hogy a benzines magasabb fokozatban halad, míg a dízel malacsonyabban. Méghozzá pont 2x olyan bosszú az áttétele mint a benzinesnek. Tehát? Fele akkora a nyomatéka. Ennél a sebességnél egyforma nyomatéka van mindkettőnek.

Ezt egyébként már valaki írta itt. Szóval loptam.

2017. márc. 28. 12:40
 16/42 anonim ***** válasza:

"Ennél a sebességnél egyforma nyomatéka van mindkettőnek. "

Furcsa de azt írtad, két sorral korábban, hogy nem egyforma a nyomatékuk. Nem a teljesítményre gondoltál itt a végén? :D

2017. márc. 28. 13:56
 17/42 anonim ***** válasza:

15-ös

Aham, és mi indokolja azt, hogy a dízellel 3000-res fordulaton menjek 100-al?

2017. márc. 28. 14:38
 18/42 anonim ***** válasza:
Nekem az öreg 1,7 Isuzu TD 3000-res fordulaton megy 115-öt :D
2017. márc. 28. 15:51
 19/42 anonim ***** válasza:

John_McClane

Annál a sebességnél és áttételnél egyforma a nyomatékuk és a teljesítményük is. Ha nem nézzük a sebességet/áttételt, akkor csak a teljesítményük egyforma, egyébként a dízelnek 2x akkora a nyomatéka.

#17 Mondjuk mert épp gyorsulni készülsz egy benzines ellen :D Amúgy csak egy példa volt. Írhattam volna 115-öt is, de azzal nehezebb számolni.

2017. márc. 28. 22:00
 20/42 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de nem igazán értem, azt írod:

"#11 tegyük fel van egy dízel autó ami 3000-es fordulaton tud 300 nm-t. És van egy benzines ami 6000-en tud 150 nm-t. "

"Annál a sebességnél és áttételnél egyforma a nyomatékuk és a teljesítményük is. Ha nem nézzük a sebességet/áttételt, akkor csak a teljesítményük egyforma, egyébként a dízelnek 2x akkora a nyomatéka.

"

Hogy lenne egyforma a nyomatékuk amikor az egyiknek kétszer akkora? Vagy te most keréken gondolod? :D

Levezethetnéd nekem, mert erre tényleg kíváncsi vagyok.

2017. márc. 30. 00:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!