Lóerő vagy a nyomaték számít jobban? Itt benzin és diesel közti összefüggésre utalok.
Rossz kérdés. Ha a nyomaték 0 akkor a teljesítmény is 0 lesz. Most akkor mi számít?
Szerintem nézz meg pár teljesítménygörbét és ráfogsz jönni , hogy mit akarsz tudni.
Vezettem mindkettőt kérdező.
A dizel sokkal kellemesebb és erősebbnek érződik. 2000 fordulaton már van ereje bőven. A benzinessel ha akarsz valamit csinálni, akkor 4000 felett kell pörgetni, akkor megy jobban a dizelnél. Na de kinek van kedve mindig agyonpörgetni, főleg városban?
De ha gyorsulásról beszélünk, vagyis húzatás leszabályozásig, akkor a lóerő számit, a nyomaték kevésbé.
Attól függ, mit akarsz!
Egy CR diesel sokkal ugrósabb, dinamikusabb, mint egy kb ugyanakkora(szívó) benzines. DE! Ha gyorsulás, végsebesség kell, akkor a benzines legtöbbször veri.
Nekem volt mindkét autó(amiket írtál).
A 82-es dci baromi jó motor, 1500-tól nagyot tol. 5-ben 100-ról pikk-pakk 160. Emellett hihetetlenül keveset fogyaszt. Legmagasabb átlagom 4,4 volt, de pl Horvátországból 3,8-as átlaggal jöttem haza.
Az 1,4 16v tapasztalataim szerint talán a legjobb ebben a kategóriában. Nagyon erős, és mégis jól fogyaszt(nem a dci-hez képest). 200 feletti tempóra képes 5 személlyel is. 7 körüli átlaggal jártam vele, de 21 éves voltam, szóval folyamatos állatkodás... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!