Általánosságban a dízel vagy a benzines autók dinamikusabbak?
Melyiket nagyobb élmény vezetni?
Melyik reagál jobban a gázadásra?
DÍzel minden körülmények között dinamikusabb,persze ha van benne turbo.Ma már nagyon elhízottak az autók,így hiába vannak a turbo benzinek meg hasonlók,nagyobb autókba FŐLEG a dízel esélyesebb.Nem hiába gyártott annyi dízelt mostanában az Audi meg a BMW is.
Nyílván ha nagyon sok a pénz és a sportautó a lényeg akkor egy Audi R8 vagy valami hasonlót néz az ember,de azt tényleg kell tudni tankolni.
Jujujj, ennek a kérdésnek nem lesz jó vége :D
Elméletileg a benzinesek dinamikusabbak, virgoncabbak. De az a baj, hogy csak magas fordulaton. És az ember a hétköznapokban nem pörgeti a motort 4-5000-res fordulaton. Alacsony fordulaton a legtöbb 150 ló alatti benzines elég halott, és ez többek között az extrém lassú gázreakciónak is köszönhető. Többek között ezért tudott az utóbbi 15 évben ekkora teret nyerni a dízel, mert bár a gázrakciója nem jobb, de már 2000-res fordulattól is tolnak mint a barom a turbódízelek, és ugye ez teljesen normális, üzemszerű fordulat. Ettől olyan kellemes vezetni városban is, meg mindenütt, mert tartod normális 2000-res fordulaton a motort, és megpöccinted a gázpedált, már megy is, nem kell visszaváltogatni, mint a benzinesnél. Ja és a turbó-benzint most ne keverjük ide.
Na és ha engem kérdezel, akkor egyértelműen a dízelt szeretem jobban, pedig adtam esélyt a benzineseknek is, volt4 hengeres benzinesem, két 6 hengeres BMW-m, meg egy V8-as benzines autóm is, de mindig a dízelhez tértem vissza, az a legjobb.
Gázreakcióban természetesen egy szívó benzines a legjobb, viszont a hátránya hogy pörgetni kell és ott él.
Dízel inkább csak jobban élhetőbb mivel 1500tól már képesek szépen menni így nem kell sokat kapcsolgatni a városban ha be akarsz sorolni vagy egy előzésnél. Kinek mi jobb. Persze minden pénz kérdése. Nekem sajnos egy öreg tdi-vel kell beérnem, szerem meg minden, aránylag dinamikus is. Viszont ha lenne pénzem egy e46 m3 sokkal nagyobb élményt nyújtana mint ez a dízel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!