Általánosságban a dízel vagy a benzines autók dinamikusabbak?
Melyiket nagyobb élmény vezetni?
Melyik reagál jobban a gázadásra?
"John McClane, tudjuk jól, hogy erősen benzinpárti vagy"
Abszolút nem vagyok benzinpárti, van dízelem is. Én antihülyeség párti vagyok :D
"de el kéne ismerni, hogy fogyasztásban mérföldekkel jobb a dízel. "
Ezt senki nem vitatta.
"A TDI-ből ha kihajtod a 313 lovat, akkor 16-18 litert eszik, az biztos. Na de ha a benzines 300 lovas 3.0 turbóval mész ugyanúgy, az mennyit fog enni? Minimum 25 litert."
Majd egyszer mérj le egy ilyet. Olvashattunk már Phaeton tulajtól olyat,hogy tempónál a TDI Phaeton beverte a 18 litert :D
"Nyilván nem, de egy hasonló teljesítményű benzinmotort viszont 10-12 liter alá sehogy sem lehetne leküzdeni. :) "
Furcsa, mert nekem sikerült már 10 liter alá vinni a 272 lovas benzinest, sőt pályán már 9 alá is.
"Vagy egy másik tipikus felhasználási területük ezeknek az autóknak az autópálya. Mennyit eszik a 3.0 TDI 200-nál, és mennyit a 3.0T?"
A saját autóm miatt erről van tapasztalatom, a 300 lóerő körüli benzines tempomat 200-220km/h körüli sebességnél 14-16 liter.
Nemrég volt itt hasonló kérdés, ott dízel tulajok is voltak páran akik leírták mi a VALÓS fogyasztásuk 200-as tempóban, persze ott is volt aki azt vallotta, hogy 8-9 liter :D
És akkor most beszéljünk elfogulatlanul:
"Én egy 3 literes 313 lovas dízelt hajtok 8-8,2 közötti átlag eddig bő 150.000km alatt."
Nem tudjuk hol hajtod, hogy hajtod. 150k km autópályánál ez még reális is. Ha mondjuk csak városban és cipőzöd akkor meg irreális.
Azért is írtam korábban, hogy ha nem hajtod ki azt a 313 lovat, akkor nem eszik sokat. A spritmonitoros átlaga a 313 lovas A6-oknak 9,04. A saját benzintemetőm átlaga meg 10,5 liter, pedig 1700kg, automata, sor6 2 turbófeltöltővel. Igaz én le merem írni, hogy nekem a ~75% autópálya húzza le az átlagomat.
Akad pár ismerősöm, akiknek 3.0TDI A6 vagy 530D van, csak városban hajtva mindegyik bekéri a 11-12 liter. Nemrég azon röhögtem, hogy haverom PD Sharanja board szerint csak városban hajtva 9,8liter/100km-es átlagot prudukál. Persze vannak a legendák, hogy a dízelek termelik a gázolajat és le kell kannázni, mert kifolyik a tankból.. :D
Én nem mellébeszélek, nem vagyok sem benzin sem dízel fan és még álomvilágban sem élek. Neked nem azért 8,7 a fogyasztása a 313lovas TDInek, mert mert az űrtechnika és nyolcszor jobb a hatásfoka, mint akármelyik másik motornak, hanem azért mert abból 100-120 lóerőnél többet nem hajtasz ki. Nyilván a motor motor sajátosságaiból adódóan kevesebbet fog enni, mint egy benzines. Én azt is elhiszem, hogy a te átlagod 150 000km-re 8,7 liter, tudom hogy össze lehet hozni, ha normálisan közlekedsz. Én azt nem hiszem el, hogy ezt úgy sikerült összehozni, hogy kented a száját.
Nézd meg például az utánunk írót. Ő a 150 lovas dízellel dinamikusan közlekedve 5,5-et produkál. Akkor milyen fogyasztást hozna össze egy ugyanabban a kaszniban egy 90 lovas TDIvel nem dinamikusan haladva, 3 litert? :D És egy SDI Poloval 2litert? :D
Jááj, hát most nézem, ti ketten vagytok :D
"De azért ismerd be, pályán a 9-10 liter úgy jön ki, hogy tempomat 130"
Persze, szabályokat betartva.
"A Phaetont meg ne keverjük ide, mert az egy tank, tudom hogy az nagyon zabál."
Írhattam volna akármelyik két tonnás autót is :D
Azt meg mondom felesleges méregetni, hogy melyik eszeik kevesebbet, mert jelenleg egyértelműen a dízel :)
" a 150 lovas dízellel dinamikusan közlekedve 5,5-et produkál. Akkor milyen fogyasztást hozna össze egy ugyanabban a kaszniban egy 90 lovas TDIvel nem dinamikusan haladva, 3 litert? :D És egy SDI Poloval 2litert? :D"
Azért butaságokat ne beszélj kérlek,nyílván nem fog kevesebbet kérni a 90LE-s dízel motor mivel nehezebben viszi a kasznit.De úgy látom neked a LE-vel egyenesen arányosan megy le a fogyasztás is.Nem kell elhinni,hogy 5.5-t eszik,nem érdekel,hogy ki mit hisz el.De az ilyen nagyköbcentis kocsikat nem győzöm itt kerülni felénk mert tojás van a lábuk alatt,hogy csak 15litert egyen a 25 helyett.(ja,főleg országúton járok és város...a pálya kevesebb) Pályán 140 tempomattal 5.2 liter volt fedélzeti szerint és telitankolásos módszerrel visszaszámolgatva is,tehát a fedélzeti pontos adatot ír nekem,pedig sokaknak nagyon eltér,nem egy embertől hallottam.200-nál olyan 10-11 litert mutat a fedélzeti,de soha nem mentem 200 al folyamatosan 100km-eket.Így erről nem tudok beszámolni,felénk nem lehet 200 al menni :)
Ja, hát ketten, sőt, hárman vagyunk :D
Igazából nem is azért dumálunk itt, hogy megállapítsuk, hogy a dízel kevesebbet eszik, hanem próbálom bebizonyítani, hogy a dízel felárát, és valamivel drágább fenntartását bőven kompenzálja a fogyasztása. Ja és mivel eredetileg dinamikusságról volt szó, szeretem ahogy megy. Beleprésel az ülésbe padlógáznál. Persze itt már kitértünk a 200+ lovas autókra, de ha az átlagautókat nézzük, akkor 100 lóerős autók környékén is elmondható ugyanez, talán ott nem tudsz annyit spórolni mint a 3.0 körüliekkel. Na de szerintem kvittek vagyunk :D
Azt egy szóval sem említettem, hogy TDI. :D Sorhat...
60% magyar és osztrák pálya 30% német, a maradék meg város és főút.
Előbbieknél sebességhatárt betartva 7.6-7,8 németeknél 180 tempomattal 9,1-9,5.
Ha már fogyasztás. Golf4
1.9pd(85kw) DRW váltóval 20%város 80% országút 4,7l/100 fedélzeti komputer nincs az autóban így a tankolt mennyiség/megtett km-rel számolva jön ez ki +-0,5dl (klíma/fűtés érdekes mostanság az időjárás). Ez 2000km átlaga(decembertől mostanáig). Országúton 100-110 dinamikusan előzgetve.
"Azért butaságokat ne beszélj kérlek,nyílván nem fog kevesebbet kérni a 90LE-s dízel motor mivel nehezebben viszi a kasznit"
Persze, ezért is csökkentettem a kasztni méretet, ha figyeltél volna :P
De ugyanebből a logikából kiindulva, miért enne egy 2 literes sor4-es turbós 300 lovas benzines többet mint egy 2 literes sor4-es 115 lovas benzines, hisz az könnyebben viszi a kasztnit? Sőt még a hatásfoka is jobb:D
"De úgy látom neked a LE-vel egyenesen arányosan megy le a fogyasztás is."
Hát esetleg nézd meg pár hozzászólásom, aztán lehet mégsem így fogod látni :)
".De az ilyen nagyköbcentis kocsikat nem győzöm itt kerülni felénk mert tojás van a lábuk alatt,hogy csak 15litert egyen a 25 helyett."
Ránézésre így megmondod ki miért megy annyival amennyivel? Dobhatnál 5 számot 1és 90 között privátban, hátha bejön.
"Igazából nem is azért dumálunk itt, hogy megállapítsuk, hogy a dízel kevesebbet eszik, hanem próbálom bebizonyítani, hogy a dízel felárát, és valamivel drágább fenntartását bőven kompenzálja a fogyasztása."
Ezt már több kérdésnél ÉN is bebizonyítottam, ez sem kérdés.
"juuujj,hogy merted ezt leírni,hogy csak 4.7L-t eszik a TDI....mindjárt jönnek,hogy ez lehetetlen...meg termel meg stb... látszik hogy még nem vezettek és nem használták."
Vezettem, használtam, persze nyilván szart :D
Több ismerősömnek is van PD Passatja, nem hulladékok, egyik sem jött még ki ennyiből, biztos mindegyikük nyomja, mint az állat, a PD Sharant sem sikerült még kihozni ennyiből, sőt ismerőseimnek a V6 TDI A6 és az AllRoad sem jön ki ennyiből.
"Ha már fogyasztás. Golf4
1.9pd(85kw) DRW váltóval 20%város 80% országút 4,7l/100"
Korábban erről írtam. Majd egyszer próbaképp cseréld fel a két arányt és mindjárt szorozhatod kettővel. Ez - főleg 100-110-es tempóban - kb az ideális használat fogyasztás szempontjából.
Látom nagyon ezen a fogyasztáson rugózik mindenki. Én csak azt nem értem, hogy ha a könnyű kasztnis TDI Golf3 is csak 5,5-6 litert evett anno ( legalábbis mindenki azt mondta) , akkor hogy a gyászba eszik a Jóval nehezebb Golf ennél kevesebbet és az annál is nehezebb Passat szintén csak annyit. És miért nem látom én ugyanezt a Spritmonitoron? Pedig dízel Golfból is van 7000+ regisztráció, dízel Passatból is közel 5000 a többit meg nem is sorolom, de a statiszttika mégsem adja ki:
Szerintem regisztráljatok a spritmonitoron és egy év múlva térjünk vissza erre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!