Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az alábbi autók közül melyik...

Az alábbi autók közül melyik ajánlanátok és miért? Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb autó/motor párosítás. Mindenképp gázolajosat szeretnék venni.

Figyelt kérdés

Ezek közül gondolkodom valamelyiken:

Vw Golf VI 1.6/2.0 CR TDI

Opel Insignia / Insignia Tourer 2.0 160LE

Vw Passat B7 Variant 2.0 CR TDI

Audi A3 1.6/2.0 CR TDI

Audi A4 Avant 2.0 CR TDI

Skoda Octavia / Octavia kombi 1.6/2.0 CR TDI

Melyiket ajánlanátok és miért? Családi autónak szeretnénk, max 4 fő használná az autót.

Esetleg más típust ajánlanátok?

2015. jan. 2. 01:37
 171/214 anonim ***** válasza:

Igazából semmi extra egy dízel, egy hét alatt megszokod!:)

Alacsonyabb fordulaton használod, és jobban húz mert sokkal nagyobb nyomatékkal rendelkezik egy benzinesnél.

Kuplunggal nem kell annyira finomkodni, mivel gázadás nélkül is simán megindul.

Hidegen ne nagyon pörgesd, és nagyon kímélő üzemmódban használd amíg nem melegszik be, mert az a dízelek és a turbók halála, ha hidegen nyomják nekik.

Ha nem sietsz reggelente, akkor egy-két percig hagyd járni. Ha meg le kell róla kaparni a havat/jeget, első dolgod legyen hogy beindítod.

Rövid távokra ne nagyon menj vele rendszeresen, mert hosszútávon szintén meghal ezektől.

Néha autópályán kicsit illik meghajtani, hogy regenerálódjon a részecskeszűrő, különben viheted márkaszervízbe vészregenerálásra.

Nem árt megtanulni, hogy benzinkúton ne ösztönösen a 95-ös felé nyúlj, mert én már jártam így.

Egy kis turbólyuk érezhető, de aztán amikor bekapcsolódik a játékba a feltöltő, akkor meglódul a verda.

Kb. ennyi.:)

2015. febr. 8. 10:59
 172/214 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat :) Pont tegnap olvastam egyik VW csoportba, hogy 2 liter benzint tankolt valaki a gázolajos kocsiba mire észrevette :D

Azt tudom h hidegen nem szabad meg annyira nem is vagyok sietős. Tegnap este mentem a benzines szörnyeteggel a városba, hát nem rám villogtak mögöttem h lassan megyek?! :D De bakker, még hideg volt a motor! :D

Egyébként hol lehet jó minőségű üzemanyagot tankolni? Esetleg valami adalékanyag kell neki néha, vagy nem szükséges?

Hogyan értendő a pályán meghajtás, meg milyen néha kell? :)

2015. febr. 8. 13:42
 173/214 anonim ***** válasza:

Én személy szerint az OMV-nél vagy a Shellnél szoktam tankolni.

De ugyanúgy Szászhalombattáról jön az üzemanyag mindenhova, csak belerakják a saját adalékukat. Az osztrák vagy német üzemanyaghoz képest rózsavíz az összes itthoni.:/

De úgy vettem észre hogy az OMV-s üzemanyagot valahogy jobban szereti.

Egy-másfél literrel kevesebbet eszik a kinti gázolajokból, ha jövök haza valami német vagy osztrák üzleti útról/kiruccanásról, akkor kint mindig teletankolom hazafele, érezni a fogyasztáson és a motorerőn is.

Ne versenytempóra gondolj, hanem egy 130-140-es pályatempóra. Hogy kiégjen a részecskeszűrőből a retek.

Egy hónapban 1-2x érdemes, szereti.:)

Lehet agyszülemény, de ha sokáig városban hajtottam (szóval hónapokig ki se mozdultam vele Budapestről mert céges kocsival járkáltam) kicsit befáradt meg belassult. Aztán az autobahnon meg itt az autópályán kapott a pofájára, mindjárt virgoncabb lett.:D

2015. febr. 8. 14:37
 174/214 A kérdező kommentje:
Akkor most elárulok 1 dolgot. Sopronba lakom :D Szeretni fogja akkor nálam az osztrák kraftot :P vagyis nagyon remélem. :D Egyébként havi 1x hány km-ert kell kb pályázni, hogy kitisztuljon? :)
2015. febr. 8. 14:40
 175/214 anonim ***** válasza:

Hát akkor nyert ügyed van, mázlista.:)

Hát gondolom jártok kirándulni meg ilyesmik. De egy 50-100+ kilométer.

2015. febr. 8. 17:03
 176/214 A kérdező kommentje:
Apa 40-50 km-re jár dolgozni... :) Meg nekem is kb 50-re van/lesz munkahely.
2015. febr. 8. 18:25
 177/214 A kérdező kommentje:
Ja, meg évente 2-3x utazunk 500km-re rokonokhoz.
2015. febr. 8. 18:26
 178/214 anonim ***** válasza:

Havi egy autópályázás, és minden rendben van.

Nagyon szereti a hosszú távokat is.

2015. febr. 9. 14:08
 179/214 A kérdező kommentje:
Üdv a Skodás klubban :P
2015. febr. 9. 20:19
 180/214 A kérdező kommentje:
Téli gumira 195 vagy 205-öt ajánlasz? Illetve gyárira... :D Mert azt tudom h váltóméret de nem tudom melyik mennyire jó/rossz fogyasztás, tapadás szempontból. Nincs ilyennel még tapasztalatom.
2015. febr. 9. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!