Az alábbi autók közül melyik ajánlanátok és miért? Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb autó/motor párosítás. Mindenképp gázolajosat szeretnék venni.
Ezek közül gondolkodom valamelyiken:
Vw Golf VI 1.6/2.0 CR TDI
Opel Insignia / Insignia Tourer 2.0 160LE
Vw Passat B7 Variant 2.0 CR TDI
Audi A3 1.6/2.0 CR TDI
Audi A4 Avant 2.0 CR TDI
Skoda Octavia / Octavia kombi 1.6/2.0 CR TDI
Melyiket ajánlanátok és miért? Családi autónak szeretnénk, max 4 fő használná az autót.
Esetleg más típust ajánlanátok?
Igazából semmi extra egy dízel, egy hét alatt megszokod!:)
Alacsonyabb fordulaton használod, és jobban húz mert sokkal nagyobb nyomatékkal rendelkezik egy benzinesnél.
Kuplunggal nem kell annyira finomkodni, mivel gázadás nélkül is simán megindul.
Hidegen ne nagyon pörgesd, és nagyon kímélő üzemmódban használd amíg nem melegszik be, mert az a dízelek és a turbók halála, ha hidegen nyomják nekik.
Ha nem sietsz reggelente, akkor egy-két percig hagyd járni. Ha meg le kell róla kaparni a havat/jeget, első dolgod legyen hogy beindítod.
Rövid távokra ne nagyon menj vele rendszeresen, mert hosszútávon szintén meghal ezektől.
Néha autópályán kicsit illik meghajtani, hogy regenerálódjon a részecskeszűrő, különben viheted márkaszervízbe vészregenerálásra.
Nem árt megtanulni, hogy benzinkúton ne ösztönösen a 95-ös felé nyúlj, mert én már jártam így.
Egy kis turbólyuk érezhető, de aztán amikor bekapcsolódik a játékba a feltöltő, akkor meglódul a verda.
Kb. ennyi.:)
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat :) Pont tegnap olvastam egyik VW csoportba, hogy 2 liter benzint tankolt valaki a gázolajos kocsiba mire észrevette :D
Azt tudom h hidegen nem szabad meg annyira nem is vagyok sietős. Tegnap este mentem a benzines szörnyeteggel a városba, hát nem rám villogtak mögöttem h lassan megyek?! :D De bakker, még hideg volt a motor! :D
Egyébként hol lehet jó minőségű üzemanyagot tankolni? Esetleg valami adalékanyag kell neki néha, vagy nem szükséges?
Hogyan értendő a pályán meghajtás, meg milyen néha kell? :)
Én személy szerint az OMV-nél vagy a Shellnél szoktam tankolni.
De ugyanúgy Szászhalombattáról jön az üzemanyag mindenhova, csak belerakják a saját adalékukat. Az osztrák vagy német üzemanyaghoz képest rózsavíz az összes itthoni.:/
De úgy vettem észre hogy az OMV-s üzemanyagot valahogy jobban szereti.
Egy-másfél literrel kevesebbet eszik a kinti gázolajokból, ha jövök haza valami német vagy osztrák üzleti útról/kiruccanásról, akkor kint mindig teletankolom hazafele, érezni a fogyasztáson és a motorerőn is.
Ne versenytempóra gondolj, hanem egy 130-140-es pályatempóra. Hogy kiégjen a részecskeszűrőből a retek.
Egy hónapban 1-2x érdemes, szereti.:)
Lehet agyszülemény, de ha sokáig városban hajtottam (szóval hónapokig ki se mozdultam vele Budapestről mert céges kocsival járkáltam) kicsit befáradt meg belassult. Aztán az autobahnon meg itt az autópályán kapott a pofájára, mindjárt virgoncabb lett.:D
Hát akkor nyert ügyed van, mázlista.:)
Hát gondolom jártok kirándulni meg ilyesmik. De egy 50-100+ kilométer.
Havi egy autópályázás, és minden rendben van.
Nagyon szereti a hosszú távokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!