Az alábbi autók közül melyik ajánlanátok és miért? Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb autó/motor párosítás. Mindenképp gázolajosat szeretnék venni.
Ezek közül gondolkodom valamelyiken:
Vw Golf VI 1.6/2.0 CR TDI
Opel Insignia / Insignia Tourer 2.0 160LE
Vw Passat B7 Variant 2.0 CR TDI
Audi A3 1.6/2.0 CR TDI
Audi A4 Avant 2.0 CR TDI
Skoda Octavia / Octavia kombi 1.6/2.0 CR TDI
Melyiket ajánlanátok és miért? Családi autónak szeretnénk, max 4 fő használná az autót.
Esetleg más típust ajánlanátok?
Van méég 2 excéges kocsi, gyári garival elvileg.. :
Ezekhez azt mondta van téli, nyári kerékszett is, és sztem jobb ár/érték arányú mint
ez:
vagy ez:
Vagy te hogyan gondolod?
Úgy gondoltam hogy hétfőn vagy kedden fel kéne menni pestre, előbb megnézni ezt a 2 párt, utána a harmadik pestit, és ha egyik se akkor székesfehérvár...
Hát valahogy jobbnak tűnik a 2 céges.
Főleg ha normális tél-nyári garnitúrát is ad hozzá.
Ha ügyes vagy, szerintem kettőfélre le tudod alkudni (ami még nem pofátlan), de legalább egy teletankot alkudj bele.
Vidd el próbaútra.
Nem kell hogy jöjjön a kereskedő, mert neppertrükk hogy közben löki az okosságát, és vagy rá figyelsz, vagy kimagyarázza a dolgokat hogy miért recseg meg kopog meg nyikorog...
Rádió kikapcs, elején nézd meg hogy jól szól-e.
Aztán összes fokozatot próbáld végig, gyorsulgass, fékezz nagyokat, közben fülelj. Kormányt koppanásig kiteker, meg próbálj sokat kanyarogni, keress jó és rossz utakat, tarts fékpróbát, nézd meg a világítást, dudát, légkondit, minden apró részletet. Közben figyeld a hangokat, zajokat, egyebeket.
Nézz be mindenhova, csomagtér, motortér, de még a pótkerék fészekbe is -amennyiben nem javítókészletes az autó-, nézesd át szervízben, hibakódok, folyadékcserék időpontja, minden kis dolog.
Alapból gyanús ha nem szakszervízben javították, mert az összes flottát ott szervízelik.
Mármint ha nem magánflotta, de szerintem ott is így működik.
Egyébként az alvázszám, motorszám hol van az autóban?
Nagyon úgy tűnik h hétfőn megyünk és ennél az Opel szalonnál kezdünk ahol van a 2 szürke, sőt van náluk 1 bézs is, bár inkább szürkét szeretnék, de sztem ár/érték meg mindent összevetve ezek a legjobbak, főleg ha van hozzá téli, nyári szett.
A szélvédő bal alsó sarkában találsz egy 17 karakteres sorozatot.
Ez a VIN szám.
Tartalmazza: felszereltségi szint, karosszéria kivitele, motor típusa, beépített légzsákok, hajtási mód, modell azonosító, VIN ellenőrző kód, a gyártási vagy modellév, a gyártóüzem kódja.
Hasznos kis oldal, itt ellenőrizheted: [link]
Motorszámról sejtésem nincs, gondolom valahol a motoron..:D
Annyit tartalmaz, hogy ha a jótállási időn belül lerohad a verda önhibádon kívül, akkor garanciában javítják a nyűgjét. De arra nem vonatkozik ha olaj nélkül hajtod, vagy ha 2 órája pecázták ki a folyóból a kocsit.
2 év korlátozás nélküli garancia alapból jár, valamint itthoni márkakereskedésből vásárolt autókra 4 év, 200 000 km-ig terjedő garanciát biztosít a Porsche Hungária.
Kiterjesztett garanciáért meg assistance szolgáltatásért (szóval kb. bárhogy vagy, elszállítják a kocsid a legközelebbi márkaszervízbe, fizetik és megoldják a hazautazásod vagy az utad folytatását, elintézik és fizetik az éjszakád a hotelben ha úgy adja a dolog, de ez minden márkánál mást tartalmaz) még súlyos pénzeket elkérnek, de flottaüzemeltetőknek sokszor megéri.
Természetesen a kötelező szervíz attól hogy kötelező, még nem ingyenes.
De ha ezek nincsenek meg, úgy tudom hogy bukod a garit.
A saját érdeked is igazából, hogy problémamentes legyen a kocsi.
Egy általános szervíz (olajcsere, szűrőcsere, ellenőrzés) munkadíjjal együtt olyan 25-35 000 Forint lehet gyári dolgokkal.
Természetesen a kopó-forgó alkatrészek (fék, kuplung, egyebek) drágábbak, de nem olyan vészesek az alaktrészárak.
Emlékeim szerint 7000 Forint az óradíj a szervízben.
A szervízkönyv folytatása rajtad múlik.
De én azt ajánlom hogy a garancia végéig márkaszervízbe járj a kocsival, mert akkor érvényes a garancia.
Később meg elég jó lappal indul az autó, ha vezetett szervízkönyve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!