Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az alábbi autók közül melyik...

Az alábbi autók közül melyik ajánlanátok és miért? Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb autó/motor párosítás. Mindenképp gázolajosat szeretnék venni.

Figyelt kérdés

Ezek közül gondolkodom valamelyiken:

Vw Golf VI 1.6/2.0 CR TDI

Opel Insignia / Insignia Tourer 2.0 160LE

Vw Passat B7 Variant 2.0 CR TDI

Audi A3 1.6/2.0 CR TDI

Audi A4 Avant 2.0 CR TDI

Skoda Octavia / Octavia kombi 1.6/2.0 CR TDI

Melyiket ajánlanátok és miért? Családi autónak szeretnénk, max 4 fő használná az autót.

Esetleg más típust ajánlanátok?

2015. jan. 2. 01:37
 161/214 A kérdező kommentje:
Gyárilag 2 kulcs van hozzá, igaz?
2015. febr. 6. 19:00
 162/214 anonim ***** válasza:

Igen!

2 bicskakulcs.

Megnyomod a kis króm színű gombot/pöcköt, és kipattan maga a nyelv.

Aztán meg egyszerűen visszahajtod, amikor kivetted a kulcsot a gyújtáskapcsolóból.

1 kulcsos autót ne vegyél.

2015. febr. 6. 21:02
 163/214 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. Egyik vwnél olvastam, hogy 3 kulcsos, de gondolom a váltózár miatt, ahhoz külön kulcs.
2015. febr. 6. 21:52
 164/214 A kérdező kommentje:
De jó a pesti... ma is hívtuk h hétfőn mennék, azt mondja h el tudja rakni, de nincs hozzá törzskönyv, bérleti szerződéssel tudjuk elhozni és kb 2 hónap mulva lehet átiratni, meg akkor kell külön 400 km-ert elmenni személyesen nekem a törzskönyvért és átiratni... Olyan jó, hogy ezt így ilyenkor közlik.. Nagyon kezdem már unni, meg valamelyik nap azt mondta hibátlan, most meg h volt már sérülve és 1-2 elem volt fújva............báááááááh..
2015. febr. 7. 11:57
 165/214 anonim ***** válasza:

Ilyentől meg ne vegyél autót, aki kertel, és mindig mást mond, meg variál!

Hívd vissza, hogy mondja meg a tutit a kocsival kapcsolatban, és hogy elintézi-e a papírokat.

Ha elkezdi motyogni az okosságát, hogy de így meg úgy van, meg így lehetne okosba' megcsinálni a dolgokat, csapd rá a telefont.

2015. febr. 7. 12:09
 166/214 A kérdező kommentje:

Hát, így most újra ennél kötöttünk ki...

[link]

2015. febr. 7. 13:26
 167/214 A kérdező kommentje:
2015. febr. 7. 17:05
 168/214 anonim ***** válasza:

Fuuu, hát erről nem tudok neked nyilatkozni.

Tökéletesen működik 118 000 km után, nem tudok arról hogy ez típushibája lenne.

AZ EGR szerep bekoszolódására kell figyelni.

Már nem olyan nyűgös motorok mint a régi PD TDI-k, de azért figyelni kell rájuk, mint bármelyik motorra.

Szerintem 4 darab van bennük, hengerenként 1 befecskendező.

2015. febr. 7. 21:56
 169/214 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. EGR-re hogyan tudok figyelni? :) Jól jönne 1-2 tanács. Nem volt még nagyon dízelem, dízelünk :)
2015. febr. 8. 00:00
 170/214 anonim ***** válasza:

Hát, az EGR-re nem igazán tudsz figyelni, mivel ez automatikusan működik, terheléstől függően.

Beiktatva a kipufogó és a szívósor közé a kiáramló füstgáz egy részét visszavezeti az égéstér irányába, hogy újra elégve méginkább megszűrve távozzon a szabadba.

Meghibásodás esetén nagyon visszafogja -konkrétan megfojtja- a motort, elég durva teljesítménycsökkenést tapasztalhatsz. Ilyenkor hidegen egyenetlenül jár, mivel visszadúsítja az égésterméket.

Úgy tudsz ez ellen védekezni, hogy csak jó minőségű üzemanyagot tankolsz, ezzel kímélve a befecskendezést, minden egyebet.

Lehet tisztítani is, de a lerakódások egy sokat futott, kopott EGR szelepben kezdenek erőteljesen megindulni.

Az is dívik, hogy kiiktatják, de így meg nem lesz üzembiztos az autó.

2015. febr. 8. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!