Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson vagy robogó? Melyik...

Simson vagy robogó? Melyik jobb? Miért?

Figyelt kérdés
2011. szept. 18. 17:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/117 anonim ***** válasza:
16%
Hát arró hogy 3 adik osztályba megbuktál matematikából és nemtudsz benzintkeverni...hát csak sajnálni tudlak!Am is a mákdarálód soseviszki 70 et :D
2011. szept. 19. 22:03
 12/117 anonim ***** válasza:
28%
Tegnap 18:27: Majd ha szar robogód ami nem is tartozik a motorok közé eléri a 20 éves kort és még mindig megy akkor magyarázzál! Arról nem a Simson tehet hogy pancser vagy hozzá,és szétkókányolod! Úgy jóhogy szar! Nekem most van a negyedik Simsonom de semmi baj nincs vele! A robogókat meg felgyújtanám mindet lehet tőlem 400-as is!
2011. szept. 20. 09:10
 13/117 anonim ***** válasza:
84%

Khm. Soha nem volt robogóm, és nem is védem őket csak mint pártatlan ember szólok bele a vitátokba, hogy nézzetek meg egy Vespa robit :)

Egy év múlva, 1946 áprilisában 15 darab, Vespa (darázs) névre keresztelt példány gördült ki a Piaggio pontederai üzeméből. A nevet Enricótól kapta, akit az első robogó egy darázsra emlékeztetett. Amikor bemutatták, az emberek többsége kíváncsian, és érdeklődve fogadta, bár szkeptikusak is voltak jó néhányan, akik nem hittek a robogó jövőjében. A Vespa azonban nem várt sikert aratott. Az első Vespa értékesítését a Lancia kereskedelmi láncán keresztül kezdték meg, és a 60 km/h sebességre is képes robogóból 2484 darabot adtak el.

Sikere óriási volt, és miután az első évben legyártott 2000 darab kevésnek bizonyult, a nagyarányú kereslet miatt 1949-ben 35 ezer darabot, 1950-ben pedig már 60 ezret készítettek belőle.

A második világháború után újra talpra álló Olaszországot a Vespával motorizálták, és a Piaggio látta el robogóval az egész országot.

Az első tíz évben egymillió Vespát gyártottak (1956-ban ünnepelték az egy milliomodik darabot), amely az ötvenes évek közepére már világszerte az egyik legkelendőbb közlekedési eszközzé vált, és több országban, mint például Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Brazíliában, Indonéziában és Indiában is gyártották.

A világon az olasz stílus és elegancia egyik szimbóluma lett különlegesen nagy mértékű elterjedtségének is köszönhetően, amelyet a mára a 16 milliót meghaladó legyártott példányszám is bizonyít.

Akinek van ideje olvassa csak el nyugodtan.

2011. szept. 20. 10:31
 14/117 anonim ***** válasza:
78%
16 millió legyártott robogó csak Vespától kb. 70 év alatt. Ez elmond mindent. Talán mégsem kéne annyira szidni a robogókat... de ti tudjátok :)
2011. szept. 20. 10:33
 15/117 anonim ***** válasza:
60%
Utolsó: Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? Ez kb olyan szintű kijelentés volt, mint hogy a Trabi egy szar autó és akkor az összes többi is biztos szar, inkább járok gyalog...
2011. szept. 20. 14:08
 16/117 anonim ***** válasza:
58%
ezt kawa er5-nek szántam aki az összes robogót leszarozza és felgyujtaná mind :D
2011. szept. 20. 15:54
 17/117 anonim ***** válasza:
100%
Amit leirtál abban van vmi,mondjuk ha csak a klasszikus vespák lennének akkor a mai fiataloknak az lenne a baj,mer nem a legszebbek! Mindettől eltekintve Én csak az őszinte véleményemet irtam le a tegnap válaszolónak! Mondjuk hazánkban teljesen el van korcsosulva a motoros társadalom! Sok a divatmotoros kis diszkós gyökér akik nem azért motoroznak mert szeretik hanem mert épp ez jön be a csajoknak,meg mert ez a divat......nem is folytatom inkább!
2011. szept. 20. 16:04
 18/117 anonim ***** válasza:

Kinek mi a szép :) Szerintem nem rosszak. Nemtudom az ujabb példányokat kormány váltóval szerelik-e még? :D Tuti nem. Kár. Komárunkon is az van, kemény nagyon. Ezt a hosszú szöveget nem a robogósok védelmében írtam stb. csak úgy b*szta a szemem a kijelentés, hogy az összes szar :D

Amit írtál előzőleg Kawa er5 abban pedig igazat kell, hogy adjak teljes mértékben =( Más azért megy motorozni, hogy jampizzon mi meg azért mert különben megőrülünk :$ Nem gond ha megkérdezem merre laksz?

2011. szept. 20. 16:11
 19/117 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap 16:11: Salgótarján
2011. szept. 21. 11:48
 20/117 anonim ***** válasza:
Kár. Az elég messze van.170km. Reméltem közelebb és akkor találok egy motoros cimborát :)
2011. szept. 21. 14:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!