Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik 25 éves autóval járnak...

Akik 25 éves autóval járnak azok csórók vagy miért nem vesznek újabb biztonságosabb autót?

Figyelt kérdés
Nem a hobbyautósokra gondolok.
2023. nov. 26. 10:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:
100%

Csak az utolsó kommentet olvastam: "A 2010.es autók szög egyszerűek..."

A 2010-es évek az én életemben nem a történelmi régmúlt, tisztán emlékszem rá. Sőt, akár itt is talán vissza lehetne keresni. Akkor is az ment, hogy "ezek már túlbonyolított ipari hulladékok", "amik folyton elromlanak" és a "gatyádat kell a szervizben hagyni". "Bezzeg a 90-es évek autói! Azok voltak az igaziak, azokban még vót anyag."

Szerintem örökké ez fog menni. A 2030-as, 40-es években majd az fog menni, hogy bezzeg a 2020-as évek autói milyen jók és egyszerűek voltak! :D

jan. 14. 06:58
 82/88 anonim ***** válasza:
100%

81es

Pontosan, ahogy mondod :)) Ezerrel ment már 2010 körül a fórumozás, a gyakorin is, vissza lehet keresni mit mondtak az akkori új autókról :))

jan. 14. 07:00
 83/88 anonim ***** válasza:
100%
#82, tudom, ezért írtam. Gyakorizás biztos volt. Valamikor 2007-2008 környékén regisztráltam. Facebooka 2006-ban. Csak akkor még nem volt ennyire elterjedt, mint manapság. De ez előtt is voltak már klasszikus fórumok, ahova emberek írogattak egymásnak.
jan. 14. 07:29
 84/88 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mindig egyenes arányban a pénzügyi helyzet az illető autóválasztásával.

Engemet is meglepett anno, tíz éve ingatlanos voltam. Akkor még a száz millió feletti házak egy elit kört képeztek, hiszen az átlagos, de komolyabb családi házat 20-30M között már meg lehetett venni. Kimentem egy ilyen ügyfélhez, mindenhol ez az "állam leesik", puccos drága fürdőszoba milliókért, csak a konyhacsempe felért egy kisebb házzal értékben, az ajtók, de még a kilincsek is ez a full legluxusabb legprémiumabb kivitel, az egész épületből áradt az, hogy iszonyat pénzt öltek bele, aztán mondja a tulaj, hogy na megmutatja a garázst is. Már vártam a Porschét, Mercit stb, erre áll bent egy Ford Fiesta és egy Opel Astra. Mindegyik akkor legalább ilyen 7-8-10 éves lehetett, egyik az övé, másik az asszonyé. Én tényleg Porschét, Ferrarit, vagy bármi luxust feltételeztem. Meg is kérdeztem hogy hát ez? Aztán nevetve mondták, hogy a feleségével együtt a takaros ház a fétisük, de az autó csak eszköz A-ból B-be. Pedig bármilyet vehettek volna. Ez mutatja azt, hogy igazából nem teljesen lineáris az összefüggés a pénzügyi helyzet és a választott autó között. Sőt, ismerek egy milliárdos cégben társtulajdonos fickót, akinek van pl luxusmercije hobbiból, de hétköznap ilyen párszázezres régi Renault Lagunával meg Seat valamivel járkál. És melósruhában. Holott nagyon gazdag.

Az biztos, hogy aki csóró, az hiába szeretne komoly, nagy, vadiúj autót, nem fogja tudni megvenni, vagy maximum extra eladósodással és túlvállalással.

jan. 14. 08:22
 85/88 anonim ***** válasza:

#84, ezen számomra semmi meglepő nincs. Aki jómódú, sokszor nem azért az, mert ész nélkül költ minden luxusra és azonnal veszi a legdrágább dolgokat. Ez inkább azokra jellemző, akik nem munkával keresték meg a pénzüket, hanem örökölték, nyerték a lottón, ne adj isten lopták. Ők tényleg szórják, általában hamar el is fogy. Nem véletlenül lesz sok lottónyertesből évtizedekkel később hajléktalan. Akik a saját maguk erejéből emelkedtek fel, sokszor azért tudták megtenni, mert a saját privát költségeiket is tudják racionalizálni.

Ez olyan, minthogy ki az, aki azért kidobja a hibátlanul működő garanciális mosógépét, mert megjelent egy újabb modell, aminek mondjuk a centrifuga fordulata 100-zal több?! Szerintem nem sokan, még a jó módúak sem. Az autó is egy használati tárgy. Ha a célnak megfelel, megbízható, minek kellene kidobni és másikat venni, csak hogy a szomszéd lássa, hogy jó vastag ám a bankszámla? Ez nem szükségszerű ésszerű csere, hanem magamutogatás, pojácáskodás.

Saját magam nem vagyok milliárdos, gazdagnak sem tartom magam. De szerintem nem tartozom a legszegényebbek közé. Van egy dunántúli megyeszékhelyen egy családi házam, Budapesten egy lakásom, még egy befektetési ingatlanom, bőven nyolc számjegyű megtakarításom és két autóm. Az egyik autót újonnan vettem. Kapaszkodj meg, egy Opel Astra. A másik sem felső kategóriás és idén már 20 éves lesz. Közlekedésre nekem bőven megfelelnek. Nem azért nem veszek valami német prémiumot újonnan mert számomra elérhetetlen lenne. Hanem mert nincs rá szükségem. Az önbecsülésem nem attól függ, hogy mások a külsőségek alapján mit gondolnak rólam.

jan. 14. 10:10
 86/88 anonim ***** válasza:

Én mikor építkezni kezdtem 18 éves autóm volt, szekáltak is vele a munkatársaim, mert sejtették meg néhány tudták is mennyit keresek. Csak én a házba toltam minden pénzemet, nem akartam egy átlagos belsővel rendelkező házat, ezért mindenből az lett amit kigondoltam. Miután ezzel végeztem, vettem egy null kilométeres középkategóriás új autót. Igazából vehettem volna drágábbat is, de azt már túlzásnak éreztem, meg a költségvetést is megterhelte volna a lízingje.

A ház is hitelből van, a telek+közművesítés +35% önerő + hitelből építkeztem fűtéskészre. Innentől megint kpra fizettem mindent.

A 22 éves autómat drágábban adtam el, mint amennyiért vettem kb 8 éve. Ahogy néztem 3-4-5 éves autók használt árait, hát nagyon közel vannak a vásárláskori árához képest mindegyik. A jelenlegi inflációs környezet miatt már nem az a helyzet, mint 10 éve, mikor kihoztad a kocsit a szalonból és 20-30%-al kevesebbet ért.

A thm újautónál olyan, mint egy lakás hitel.

jan. 14. 10:29
 87/88 anonim ***** válasza:
85! (84 vagyok) Teljesen egyetértünk. Azért is tartom ordas sztereotípiának a kérdést, hogy aki nem új autóval jár az mindjárt csóró...
jan. 14. 13:26
 88/88 anonim ***** válasza:

#87 a hétköznapra használt 30+-os autómat ha eladnám, tudnék venni az árából 2 példányt 2010 környéki évjáratból ha a tipusnál maradok.

De nem mozgat meg ebből a tipusból a későbbi, az tetszik ami van, nem adom el. de biztos irigy vagyok. :D :D

jan. 14. 14:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!