Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik 25 éves autóval járnak...

Akik 25 éves autóval járnak azok csórók vagy miért nem vesznek újabb biztonságosabb autót?

Figyelt kérdés
Nem a hobbyautósokra gondolok.
2023. nov. 26. 10:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
100%

Te tetted fel valamelyik nap a Trabantos kérdést is?!

Sokféle oka lehet, hogy miért jár valaki 25 éves autóval

- csóró, nem tud újabbat venni, ezesetben meglátszik a szegénység a szétesőben lévő autó műszaki állapotán is, akarommondani kiknél jellemző

- több autót tart, hosszútávokra használja a drága új autót, városba viszont jobban megéri a 25 éves kisautóval menni, de egyébként rendezett körülmények között él

- elsőgazdás nyugdíjas, nem vágyik újabb autóra, esetleg már eszmei értéke van számára

- egyszerű technika kell neki, nem bízik a túlbonyolított, agyonelektronikázott mostani autókban

- munkaeszközként használja az autót, a használat körülményeiből adódóan lestrapálódik, és sajnálna egy drágább autót beáldozni rá

- stb stb, lehetne még sorolni.

2023. nov. 26. 12:16
 12/77 anonim ***** válasza:
0%
Persze, hogy csórók. Épeszű ember nem szopatja magát ilyen régi kotlákkal, ha nem muszáj. De a legtöbb embernek bizony muszáj.
2023. nov. 26. 12:44
 13/77 anonim ***** válasza:
90%

#11 vagyok

Még az jutott eszembe, hogy vannak akik esetleg úgy vannak vele, hogy "nincs sok vesztenivalójuk", ha történik valami az autóval, és számukra ez preferencia. Megtehetnék, hogy vesznek 10-15-20 milliósat, de annak értékvesztési kockázata számukra nem ér annyit, amennyit az új autóval feltűnés ad.

Értsétek: nem kell félni attól, hogy ellopják, mert egy 25 éves, 300-400-500 ezret érő tucatautóra senkinek nem fáj foga, nem kell félni, hogy összetörik és sokmilliós kár lesz, mert az egész autó nem ér annyit, nem kell félni, hogy jaj rányitják az ajtót a Tesco parkolóban vagy meghúzzák, mert egy ilyen autón 1-2 karc vagy horpadás már nem ront, nem kell félni, hogy elkapja a jégeső, lásd az előzőek miatt, és így tovább.

(Nyilván ez azokra nem vonatkozik akik a 25 éves autót is csillaggarázsban tartják, és ereklyeként tekintenek rá.)

2023. nov. 26. 13:23
 14/77 anonim ***** válasza:
100%
28 éves kocsim van, új állapotú semmiért nem adnam el
2023. nov. 26. 13:30
 15/77 anonim ***** válasza:
80%

A legtobbszor nincs penzuk masikra de van olyan is akit szimplan nem erdekli hogy milyen autoval jar, csak menjen el A-bol B-be.

Nem mindenki automanias es nem is mindenki azert vesz autot hogy napi szinten azzal menjen. Egyesek csak hetvegen hasznaljak, foleg a nyugdijasok.

2023. nov. 26. 13:37
 16/77 anonim ***** válasza:
96%

Lehet, hogy csoro vagyok, de nem nyavogok, ha meghuzzak a parkoloban.

Lehet, hogy valakinek ujszeru autoja van, de biztos vagyok benne, hogy a tobbsegnek benne all a csalad vagyonanak 60%-a.

2023. nov. 26. 14:52
 17/77 anonim ***** válasza:
100%

Persze sok esetben nincs pénze újabb kocsira(de ez nem jelenti azt,hogy tök csóró).

Vagy öreg,de jó állapotú kocsija van,és teljesen felesleges lecserélnie.

Vagy szereti,és sajnálná lecserélni,inkább más dolgokra költ.

Vagy nem autób.zi és amíg megy,ezekre a rossz utakra,meg közlekedési morál mellé jó.

Vagy sokkal jobb üzletekbe fekteti a pénzét,nem pedig egy guruló pénznyelőbe.

Nem tudom,te vagy e a múltkori Trabanttal kapcsolatos kérdező,de leírnám,hogy egy kocsiból soha ne ítéljen senki.Lehet az köcsönkocsi,bérelt kocsi,hitelre vett kocsi,egy kívülről szép,de egy olajzabáló kotla,lehet céges kocsi,stb.Sokaknál divat a külsőségek mutatása "prémiumautóval",aztán meg egy szobakonyhás trágyadomd albérletban laknak,2 ezerért tankolnak és fizetik a hiteleket a TV-re,meg az okostelefonra.

Múltkor is leírtam,hogy egyik rokonom szégyen,hogy milyen 20 éves hulladékkal jár,de kb 500 milliója van ingatlanban.Én egy 23 éves kocsival járok,mondjuk ez nagyon jó gép,de budai lakásom van,megtakarításom és a gyermekemnek tudtam venni saját lakást,hogy ne kelljen albérletben élnie az életét.

Úgyhogy sose tudom megérteni ezeket a külsőségekből ítélő emberkéket.

2023. nov. 26. 15:19
 18/77 anonim ***** válasza:
100%
Nem akar eladósodni, inkább készpénzért vesz.
2023. nov. 26. 15:32
 19/77 A kérdező kommentje:
#17. Nem én vagyok a Trabantos kérdező. De sok jó és érdekes válaszokat adtatok. Egyébként én is egy 25 éves Toyotával járok, 2 gyerekem van, egy teljesen berendezett lakással amin kicsit több mint 1 misi hitel van mindössze. És nem luxusban élünk de nagyjából amit szeretnénk megvesszük.
2023. nov. 26. 15:42
 20/77 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó példákat írt a 10-es és a 17-es is! Valamint ne felejtsük el, hogy ne ítéljünk külső alapján. Nagybátyám mezőgazdasági vállalkozó, rengeteg gépje/földje van és nagy háza. Három autója van, abból kettő idősebb mint az enyém és egy pedig az enyémmel egykorú pedig most lesz húsz éves. Kérdés, hogy kinek mennyi pénze van és abból mennyit szán vagy éppen mennyit nem sajnál autóra. Én például rengeteg pénz költöttem motorozásra és márkás ruhákra, ettől függetlenül szükségem van autóra az a-ból b-be való eljutásra. A jó az, hogy sok fajta autó létezik sok fajta felszereltséggel/műszaki tartalommal. Sikerült olyan autót találnom, ami megbízható, kényelmes az ülése, jó az aerodinamika és pont annyi elektronika van benne amire nekem szükségem van.(Persze volt belőle jóval bonyolultabb is). Eszem ágában sincs újabbra/bonyolultabbra cserélni ugyan is nincs rá szükségem. Nem szeretek szervizbe járni és nem is akarok sok százezret erre áldozni. De nincs azzal bajom, ha valaki igen.
2023. nov. 26. 16:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!