Miért nézik le az emberek azt akinek automata jogsija van? Miért?
Hát nemazér. Lassan 8 éve van jogsim (normál). Büdös életbe nem kérdezte még meg tőlem senki, hogy amúgy automatát vagy cask manuálisat vezethetek?
Ez kicsit olyan, mint amikor az ember Vegán. Gluténérzékeny. Crossfitezik. Vendéglátós. Kamionozik. Automatát vezet. Remegnek, ha eltelik úgy 10 perc, hogy nem beszélhetnek róla.
Ha nem említed, a kutya nem fog rákérdezni. Ha megkérdezi valaki, hogy van-e jogsid. Mondd, hogy van. Nem kell nekiállni külön magyarázni, hogy neked automatára van csak.
Amúgy meg, vannak emberek, akiknek az automata autó az maga az autózás meggyalázása. Mer akkor az igazi ha te váltasz!Akkor van racse! Akkor érzed az autód! Te ismered, ne ismerje jobban amgát az autó, mint te magad! Csak a bzik vezetnek automatát! Csak az vezet automatát, aki nem tud váltani! Jellemzően ezt az ilyen Honda Civic, E46 BMW, meg 4-es Golf tulajok papolják :D.
Nincs semmi gond az automatával. Megvan a felhasználása a mnuálisnak is ahol az a jobb, meg az automatának is. Valahogy a manuálhívők nem bírják elfogadni, hogy egy A8-as Audiba vagy S Mercibe, vagy egy Porsche Cayennebe valahogy nem való a manuális váltó.
A kérdező sokadjára sem válaszolt a kérdéseimre...
Körbe állnak, és kiröhögnek?
Utánad mutogatnak az utcán?
Megbélyegeznek?
Ja...bocs, annyi a bajod, hogy MEGKÉRDEZIK MIÉRT és te ettől rögtön agyvérzést kapsz? Hát ne haragudj, de van baj odabent.
Nem nézem le, csak itt, Kelet-Európában semmi értelme nincs az ilyen jogsinak. A manuális váltóval szerelt autók még sokáig velünk maradnak. Olcsóbb megvenni, javítani, könnyebb vontatni, igazából a kényelemtől eltekintve mindenben előnyösebb az automatával szemben. Csak meg kell tanulni használni.
Azt meg már inkább ki sem fejtem, hogy ha valakinek nehezére esik a váltót kezelni vezetés közben, milyen sofőr lehet? A váltót leszámítva is ezer meg egy dologra kell figyelni egyszerre a forgalomban.
Nem hiszem én sem, hogy lenéznék, bar belegondolva megiscsak van egy olyan korlátozasod a jogsidban, amit kb önkent es dalolva vállaltál. Ezt nem gondolja racionalisnak mindenki.
Lassuk be, hogy ha kölcsön kell kerni kocsit es az nem automata, vagy neadjisten a kölcsönzőben csak manuális valtos van, akkor buktad. Mert egy limitalt jogsit valasztottal egy full helyett. És ha jol ertem amugy sem tudnád normálisan vezetni, mert kb sosem próbaltál "valtos autót".
régi kérdés, de azóta tettél különbözeti vizsgát kérdező?
én manuálisra tettem le a jogsit, de kb a forgalmi vizsga óta nem ültem kézi váltós autóban :D
első autónak automatát vettem magamnak, azóta is csak ilyennel járok.
nekem kényelmesebb és így 100%-ban a forgalomra tudok koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!