Az emberek miért vesznek automatát?
Indul az örök vita. Én csak ilyet használok, mert kényelmes, megbízható, kíméli a motort (nem tudod túlpörgetni), kíméli a hajtásláncot (mert puhán kapcsol) és nem rángatja szét a felfügesztést meg a csuklókat. Jönnek az ellenérvek: nem sportos, mert nem lehet visszodobni kettővel. Igaz, de ezt minden automata tudja, valósággal játszol a gázpedállal és úgy vált, ahogy akarod 1-2-3-at). Igen, olaj kell bele, javíttatni kell, ha elromlik, de nem kell kuplungtárcsát cseréltetni rendszeresen. Meg attól nem lesz sportos egy autó, hogy folyamatosan ugrálsz egy pedálon (kuplung) meg egy vasrudat rángatsz egy fogaskerekkel teli dobozban.
A meglátásom az, hogy az fikázza az automatát, akinek még nem volt. És nem vagyok béna, csak rájöttem, hogy kényelmesebb vezetés közben a barátnőm combját símogatni, mint a fordulatszámmérőt figyelni meg stresszelni a váltáson. De azt is tudom, hogy egy igazi begyöpösödött kéziváltóst nem tudok meggyőzni (mert úgy szokta meg).
Mert kényelmes, főleg a dugóban való araszoláskor.
Kézi váltós autón tanultam, elsőre levizsgáztam. Aztán vettem egy automata váltós autót. Nekem az elején nagy könnyebbséget jelentett, hogy nem kell azon stresszelnem mikor fullad le az autó.
Kényelem.
10+ éve vezetek, eddig mindig manuális autóm volt. Mostanában többször mentem automata céges autóval. Annyira kényelmes, hogy következőnek én is automatát vennék.
Azért vesznek automatát mert a kocsi elsősorban használati eszköz kényelmesen biztonságosan elvigyen A-ból, B-be. A manuális váltó egy technológia őskövület már vagy 30 éve el kellet volna tűnnie végleg. Semmi előnnyel nem bír egy normális automatával szemben.
Aki még fiatal vagy csak hétvégi koca/fun sofőr annak mindegy, aki naponta vezet és már rég túl van a baromkodásos "mekkora/milyen felnit vegyek" korszakon annak áldás az automata és enne kellene minden normális közlekedésre/forgalomba szánt autóban lenni.
Mondjuk eddig is leginkább csak a pénzhiány miatt vettek az emberek kézi váltóst, mert olcsóbb és nem romlik el. Meg hát "igazi férfi" kézi váltósat vezet mert csak.
Én kézi váltóssal vezetek, de sokkal jobb lenne egy automata. Tök feleslegesen vonja el az ember figyelmét, energiáit a vezetésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!