Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az emberek miért vesznek...

Az emberek miért vesznek automatát?

Figyelt kérdés
Olyan is vesz automatát aki jól vezet manualist?Kényelmi szempont hogy már fejlődik a technika, mint pl már alap a klíma is.. vagy inkább benasagbol?
2021. jan. 28. 14:52
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Kényelmesebb.
2021. jan. 28. 15:43
 12/45 anonim ***** válasza:
60%

Én nem szerettem. Alapból sportosan vezettem, minden saját autóm manuális váltós volt. Kipróbáltam automatát is, de nem élveztem a vezetését.

Már nincs autóm, nem is lesz, de ha mégis, akkor sem vennék automatát.

2021. jan. 28. 15:47
 13/45 anonim ***** válasza:
89%

Én mondjuk jókat mosolygok, amikor a manuális váltós emberek azzal érvelnek, hogy az sportosabb. Főleg amikor 1.4 benzin G astra ismerős beszél ezekről.

Az vesz kézit akinek az fér a keretbe.

2021. jan. 28. 15:52
 14/45 anonim ***** válasza:
79%

Embere válogatja, mert valóban van aki túl suta a manuális váltóhoz, ugyanakkor az automata váltó kényelmesebb, biztonságosabb, hatékonyabb (mivel fejlődött a technológia, ahogy te is írtad), ráadásul az én autómon még durrog is, amit a manuális kivitel nem tud. :)

Hogy sportos-e.... egyrészt ja, én is bírom amikor valaki egy 70 lóerős fűnyírómotor mellé odaböki, hogy manuális váltóval sportosabb, mintha bármit jelentene. :D Másrészt az F1 váltókaros duplakuplungos automata szerintem sokkal sportosabb, mint egy sima mezei manuális.

2021. jan. 28. 16:05
 15/45 anonim ***** válasza:
90%

"Ott hatalmas gondok vannak, ha a váltás elvonja a figyelmed és energiádat"

Mindenkinek elvonja/megosztja a figyelmét tök feleslegesen.

Itt nyilván nem arról van szó, hogy tök egyenes tök üres úton válts 4. fokozatból 5. fokozatba.

Hanem arról, hogy egy belvárosi araszolásban ahol mindenki tolakszik még tök feleslegesen kell a váltót is kezelned 3 másodpercenként mert az 1 már sok a 2 még kevés, amikor meg azt hiszed végre megindulna a sor már lehet is újra fékezni.

Nyilván nem ebbe hal bele az ember, de mikor már 1 órája csinálja minden nap, az energiapazarló.

Mintha azt mondanám, hogy egész nap pedálozni kell a számítógépet, hogy kapjon áramot és tudjak dolgozni.

2021. jan. 28. 16:14
 16/45 anonim ***** válasza:
100%

Azt is tegyük hozzá, az összes újabb, valójában sportos autó automata váltós.

Ezzel szemben viccesek a "sportosan vezetők" akik bőgetik az 1.2-es Corsát meg az 1.6-os alig 100 lovas BMW Compactot.

2021. jan. 28. 16:24
 17/45 anonim ***** válasza:
100%

az első automata kocsim(nyugaton)egy hatalmas Oldsmobile volt..kicsit lepukkant darab volt, de az élmény határtalan.

Azóta csak automatám van. Mint kamionos váltottam eleget.

Automata mindörökké!

2021. jan. 28. 16:44
 18/45 anonim ***** válasza:
100%
Kényelmes és az utóbbi 10 évben már fogyasztás is kedvezőbb. Egyékbént még biztonságosabb is.
2021. jan. 28. 17:11
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
Kényelmi szempont, plusz egy mai kocsi valamennyivel kevesebbet is fogyaszt egy modern automata váltóval mint kézivel, na meg mára elég megbízhatóak lettek az automata váltók.
2021. jan. 28. 17:37
 20/45 anonim ***** válasza:
22%
mert lusták vagy bénák. nem rossz vezettem bár engem idegesit h a féket kell taposni mert ugye ha felengeded rögtön elindul a munkaolaj miatt és nincs kézifék csak parking....viszont sose kéne mert manuűlis váltóban olajcsere 5000 ft automatánál ez inkább 50 000 ft mivel ki kell szivattyúzni nem lehet leengedni leeresztővel
2021. jan. 28. 17:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!