Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Gyáva dolog lenne megszakítani...

Gyáva dolog lenne megszakítani úgy a kapcsolatot akivel hónapokig leveleztem, hogy szó nélkül eltűnök?

Figyelt kérdés

Úgy érzem sok akadályozó tényező van ami miatt nem működne ez a kapcsolat, viszont nem akarok fájdalmat se okozni a másiknak.

Tartok attól is, hogy megbánom és rossz döntést hozok.

2022. szept. 10. 11:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim válasza:
De te ennyire fogyatékos vagy? Ki mondta, hogy itteni 1-2 levelezésről van szó? Rajtad kívül senki nem erről beszél, hanem hónapokig tartó kapcsolat (személyes találkozásokkal) megszakításáról.
2022. szept. 10. 15:20
 42/71 anonim válasza:
Nekem írhatsz
2022. szept. 10. 15:24
 43/71 anonim válasza:
Ki kinek írt mit? Nem vagytok beazonosíthatók...
2022. szept. 10. 15:26
 44/71 anonim válasza:

Kérdező annyit írt, hogy hónapokig leveleztek, én ennyit látok…, a többit te honnan vetted? Vagy neked megírta privátba az életrajzát?

A másik pedig, hogy a kommentekre is reagáltam, ahol ráugrottak az itteni levelezésekre is. Olvasd kicsit vissza, mielőtt megint az ember torkának ugrasz (tudod, írtam a különböző esetekről, szintekről… mivel nem tudom, pontosan melyik áll fent 😉).

2022. szept. 10. 15:26
 45/71 anonim válasza:
Haggyá már ezekkel a dolgokkal
2022. szept. 10. 15:27
 46/71 anonim válasza:
#5: "Nekem ez így könnyebb lenne, nem kéne magyarázkodnom." Na igen, megint csak magadra gondolsz, ez a kijelentésed is jól jelzi ezt a tényt. Szerintem gyáva és önző dolog szó nélkül lelépni egy olyan ember életéből, akivel addig hosszabban beszélgettél. Arra is gondolnod kellene, hogy a beszélgetőtársad is egy érző lény, aki mondjuk kedvel téged, és várja a leveleidet, mert kíváncsi rád. Az egy dolog, hogy gyáva vagy, de legalább azzal ne legyél már ilyen, aki normális volt veled. Tőlem is léptek már le így nem egyszer, és rossz érzés volt, hogy nem írtak többé, nem tudtam, mi történt velük, vagy hogy mit vétettem. Ha megírta volna az illető, hogy mondjuk egy képcsere során másmilyennek gondolt engem, vagy hogy talált mást, aki "izgalmasabb"/"érdekesebb", vagy hogy nem akar érzelmileg jobban belebonyolódni a dologba, azt is megértettem volna, bár kétségtelenül az sem lett volna jó érzés, de legalább le lehet zárni az egészet. Ha normális volt veled a másik, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy őszintén leírod neki, miért szeretnél véget vetni a beszélgetésnek, és még az is lehet, hogy közösen valamilyen megoldást is ki tudtok találni.
2022. szept. 10. 17:42
 47/71 anonim válasza:
#46 de ez tök magától értetődő dolog hogy valami hasonló miatt nem akar többe semmiféle kapcsolatot veled a másik.. ezt közlés nélkül is érteni kellene ha a másik eltűnik
2022. szept. 10. 17:46
 48/71 anonim válasza:

#40: "vagy az utcán is, ha valakivel véletlen szóba elegyedtek, már azonnal elvárjátok, hogy bejelöljön és folytassa a beszélgetést?" Szerintem összekeversz két dolgot. Akivel az utcán váltasz pár szót, az valóban "ismeretlen" marad, viszont ha valakivel hónapokig levelezgetsz, az már nem. Főleg akkor, ha mondjuk komolyabban, tartalmasabban beszélgettek, és rengeteg dolgot megtudtok egymásról. Bár kétségtelen, hogy bárki lehet egy profil mögött, azt mégsem lehet mondani, hogy ugyanannyira ismeretlen lenne a másik, mint amennyire egy olyan személy, akivel két mondatot váltottál az utcán.

"Egyébként miért vagytok ekkora elvárással egy szinte idegen ember felé?" Ahogyan fentebb is írtam, akivel hosszabban és esetleg mélyebben beszélgetsz, az már nem idegen. És szerintem sok ember pont ezért támaszt olyan elvárásokat, hogy ha már nem idegenek egymásnak, és ha már ő is normálisan bánt a másikkal, akkor a másik is tisztelje meg őt azzal, hogy lezárja a beszélgetésüket. Tegyük fel, hogy reggelente, munkába menet mindig találkozol valakivel az épület előtt, akiről tudod, hogy a ti tömbötökben lakik, és akivel mindig váltotok egy-két szót. Gondolom, te sem csinálnád azt, hogy az egyik reggel szó nélkül elhúzol mellette, vagy hogy beszélgettek, aztán szó nélkül sarkon fordulsz, és otthagyod. Hiába "ismeretlen" a másik, azért mégsem úgy bánsz vele, mint akiről fogalmad sincs, hogy kicsoda. Úgy gondolom, éppen ez érvényes arra az emberre is, akivel sokáig levelezel. Ha azt nem hagyod faképnél, akivel úgymond köszönőviszonyban vagytok, akkor miért hagynád faképnél azt, aki bár ugyanígy "ismeretlen", de akivel leveleztetek? Másrészt ha az otthagyott beszélgetőpartnernek nem lehetnek elvárásai, akkor ne legyenek az otthagyónak sem, és ne várja el pl. azt, hogy vele is őszinték legyenek mások, vagy hogy ne azt feltételezzék már kapásból róla, hogy úgyis ugyanaz a hazug, beképzelt, gyáva stb. kis senki, mint az összes többi. Mert gondolom, neki is rosszul esne, ha a másik fél rögtön azzal ugrana neki, hogy "nem adom meg neked az alapvető tiszteletet, hiszen azt feltételezem rólad, hogy úgyis le fogsz lépni, meg hazudozni fogsz, te sem vagy különb másoknál".

2022. szept. 10. 18:00
 49/71 A kérdező kommentje:
Szerintem szívességet teszek neki azzal ha kilépek ebből. Ezt már nem lehet rendbe hozni.
2022. szept. 10. 18:08
 50/71 anonim válasza:
#47: És ha mondjuk a másiknak segítség lenne az, ha megmondaná az eltűnő személy, hogy mit talált benne "taszítónak", min változtathatna? Másrészt honnan tudhatná bárki is, hogy azért nem ír valaki, mert nem jön be neki a másik, és végleg lelépett, vagy azért, mert esetleg valami baja történt, de esetleg később még írni fog? Harmadrészt szerintem az a tisztességes, ha vállalod a felelősséget azért, amit mondasz/teszel. És erre nem mentség az sem, hogy "jaj, mi lesz, ha elhord engem mindenfélének az illető azért, mert megírtam neki, hogy nem jön be?". Ezen az alapon akkor én is nyugodtan találhatnék mentséget arra, hogy azért nem kezdeményezek egyetlen nőnél sem, mert mi van, ha bunkón utasít majd el, vagy ha kibeszélnek, kiröhögnek a barátnőivel/kolléganőivel. Én úgy vélem, hogy ha egyszer elkezdődött egy tisztességes hangnemű, kölcsönös érdeklődésből táplálkozó, hosszabb ideig tartó beszélgetés, azt illik legalább úgy lezárni, hogy aki ki akar belőle lépni, az ezt a szándékát közli a másik féllel, hiszen addigra már kialakult köztük egy olyan viszony, ami ezt implikálja (legalábbis szerintem). Volt itt is olyan nő, aki találkozni akart volna velem, de megírtam neki, hogy mivel az ország két ellentétes végén lakunk, így ennek nem látom értelmét. Szerintem a másik ember is megérdemelt annyit, hogy ne hitegessem, és hogy ne tűnjek el szó nélkül, ha már addig jól elbeszélgettünk.
2022. szept. 10. 18:15
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!