Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Gyáva dolog lenne megszakítani...

Gyáva dolog lenne megszakítani úgy a kapcsolatot akivel hónapokig leveleztem, hogy szó nélkül eltűnök?

Figyelt kérdés

Úgy érzem sok akadályozó tényező van ami miatt nem működne ez a kapcsolat, viszont nem akarok fájdalmat se okozni a másiknak.

Tartok attól is, hogy megbánom és rossz döntést hozok.

2022. szept. 10. 11:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim válasza:
#49 Összevesztettek?
2022. szept. 10. 18:22
 52/71 anonim válasza:
#49: És ha ő ezt nem így gondolja? Nekem is volt olyan esetem, amikor nagyon megkedveltem valakit a beszélgetéseink alapján, és rosszul esett, amikor váratlanul lelépett, nem értettem, hogy mi történt. Plusz folyton azon rágódtam, hogy mit vétettem neki, újra és újra elolvastam az utolsó levelemet, hogy hátha találok valami nyomot, amiből következtethetek arra, mi rosszat írhattam. Ha meg sem próbálod rendbe hozni, akkor az az ügy tényleg elveszett, de ha megpróbálod, akkor még nem feltétlenül. Lehet, hogy ő megbocsátana neked, vagy az ő szemében nem egy helyrehozhatatlan dologról van szó. Szerintem ha igazán felnőttesen gondolkodsz, akkor adsz egy esélyt kettőtöknek arra, hogy megbeszéljétek a helyzetet. Neki is van némi joga ahhoz, hogy elmondja az ő nézőpontját, és hogy dönthessen a továbbiakról. Ha kirekeszted őt, akkor csak a te döntésed érvényesül, ő nem szólhat bele ebbe, márpedig ha normálisan elbeszélgettetek, akkor ő is érintett az ügyben, neki is joga van elmondani azt, hogy ő mit gondol a folytatásról.
2022. szept. 10. 18:25
 53/71 A kérdező kommentje:
Igen. Nagyon sok mindenben máshogy gondolkodunk. Mostanában több a nézeteltéréseink is. Úgy vettem észre ez megöli azt amit eddig felépítettünk. Emiatt gondolom azt, hogy könnyebb lenne eltűnni.
2022. szept. 10. 18:30
 54/71 anonim válasza:

Nem gyávaság, hanem se magadat se a másikat nem tartod tiszteletben, emberszámban.

Tisztességesen zárd le, ha van cuccotok egymásnál, cseréljetek csomagot a lezárás pillanatában.

Sokat elmond az emberről, milyen helyzetet hogyan kezel.

Ne minősítsed le magadat.

2022. szept. 10. 18:50
 55/71 anonim válasza:
Ebben az esetben a normális módja ennek az, ha megmondod, hogy nagyon különbözőek vagytok, és emiatt te nem kívánod ezt a "kapcsolatot" (vagy akármi is volt ez) folytatni. Ennyi. Minden jót kívánsz neki és elköszönsz.
2022. szept. 10. 18:52
 56/71 anonim válasza:

Ui.: mi megbeszéltük egy forrócsoki mellett, cseréltünk csomagot és kulturáltan elbeszélgettünk kb 3 órát.

Szégyelte magát a végén, fejét hajtotta, én legbelül tudtam mire értette, hogy" megérdemelném a pofont"- mondta.

Igen, meg... De nem tettem meg, hanem fájó szívvel búcsú ölelést adtam. A kimondatlan tényt pedig tudtuk: megcsalt.

Ő őszinte +tudta, nálam 1 ilyen hiba és nem tudok párként tekinteni a másik félre,azaz azesetben rá.

Zárd le tisztességgel.

Az, hogy ki hogyan reagál, kezeli a helyzetet az más téma.

Egyszerűen nem passzoltok, azt még egyszerűbb is kezelni.

Legyél érett s tedd meg a lépést.

2022. szept. 10. 18:58
 57/71 anonim válasza:
Ha össze is vesztetek, még meg lehet tisztességesen beszélni. Elmondod neki, hogy szerinted ennek így nincs értelme, túlságosan is különböztök, és úgy gondolod, hogy inkább legyen vége. Egyrészt ennek hatására hátha változik valami, másrészt ha nem is, legalább a magad részéről mindent megteszel, és nem fogsz azon agyalni, hogy mi lett volna, ha nem szó nélkül lépsz le, hanem esetleg megpróbáljátok megbeszélni. Nyilván sokkal könnyebbnek tűnik a lelépés, de azzal saját magadban sem zárod le a dolgot.
2022. szept. 10. 19:08
 58/71 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy változna. Egyrészt én is elbasztam nagyon a dolgokat.
2022. szept. 10. 19:53
 59/71 anonim válasza:
#58: Erről mindig csak egy dolog jut az eszembe. Tudod, honnan jött a Soha ne mondd, hogy soha c. James Bond-film címe? Sean Connery 1971-ben azt mondta, soha többé nem fogja eljátszani Bondot, erre mi történt 1983-ban? Talált, süllyedt. Újra eljátszotta. Ha nem próbálod meg, akkor nem is tudhatod, hogy mi történne, és amíg nem zárul le végérvényesen valami, addig mindig van egy kis remény. Ha mindketten nyitottak vagytok arra, hogy őszintén megbeszéljétek a dolgokat, akkor abból akár még jó dolog is lehet. Most őszintén: mi vesztenivalód van azzal, ha megpróbálod vele megbeszélni a helyzetet?
2022. szept. 10. 20:14
 60/71 anonim válasza:

Ha úgy érzed nem menne tovább, akkor nem kell eröltetni, meg nagy megbeszéléseket tartani.

Egy a lényeg. Hogy még a megbántáson is jobban túl tud lépni az ember mint ha csak a kérdések maradnak benne!

Ha nem akarsz vele vitázni, elmélkedni azon amit írtál neki, akkor megírod miért szakítod meg a kapcsolatot és elköszönsz. Akár még azt is megírhatod, hogy ez után nem fogod nézni a bejövő postádat, hiába ír. De legalább tudja! Nem gyötrődik a miérteken, a sok kérdésen!

2022. szept. 10. 21:05
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!