Csak DOHÁNYOS kismamák/anyukák válaszaira lennék kíváncsi! Szülés után hogy tudtatok, illetve mikor kimenni rágyújtani? Hogy kezeltek emiatt benneteket? Milyen sűrűn járhattatok ki, illetve ha veletek volt egy szobában a baba, hogyan oldottátok meg?
"van amin nem lehet változtatni,pl: lakókörnyezet"
Hát már hogyne lehetne azon változtatni?! NAGYON BUTA VAGY,HA EZT MÁSOKNAK BE AKAROD MESÉLNI! Hát kit akarsz madárnak nézni??!! -aki nem akar,az csak ráfogja!!!!!!
Szóval,igen,Mindenki tesz valmi ártalmasat, bár lehet,hogy nem áll szándékában,de akkor is tesz.
És azt hiszem,a GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT lefordítottam,hogy mit takar az,hogy "gyakori kérdések.hu- amit máshol nem mertél...itt megkérdezheted!". Had ne tegyem meg még egyszer! Pláne,miztán ezt a Kérdező,már megtette!!
...
Még anno amikor regisztráltam akkor beállítottam, hogy ne kaphassak e-mailt, mert egyszer kaptam a szexualitás témakörből egy "kedves" úriembertől, de ez nem most volt, nekem nem lehetett e-mailt írni.
Egyébként igenis van, amin nem lehet változtatni, tudod, nem mindenki tud lakást lakásra vásárolni, ráadásul amilyen manapság az ingatlanpiac, akinek lenne lehetősége az sem tud változtatni a dolgokon. És ez így van, akár mit is mondasz...ez nem a szülők hibája, ez egyszerűen így alakult. Ez nem egy olyan dolog, mint pl. a dohányzás, alkoholizálás vagy a gyógyszerzabálás terhesség alatt..
Egyébként a fene se mondta, hogy ne tegye fel a kérdését, de legyen szíves látatlanban egy embert se ítéljen meg, nem mi dohányzunk, hanem ő, és olyanokat támadott le, akik nem b*szogatták...szidja inkább magát a dohányzásért, ne azokat, akik mindent megtesznek a kisbabájuk/babáik egészségéért..
"nem olyanokat támadott le,akik Őt ba..gatták, hanem..."
Akinek nem inge...
Nincs azzal semmi baj,hogy vagyunk egy páran,akik minden megtesznek a magunk és környezetünk egészségéért (még kávézni sem kávézom,és a szemetet az utcán nem dobom el...)!
Azzal van itt a gond,hogy néhány ember kiselőadást tart,némely tuskó leugatja.
Nem dohányzó létemre,tiszteletben tartva néhány dolgot PL: elfogadtam,egy ember döntését; választ adtam egy kérdésre,ami csak annak provokatív,aki unatkozik.
És igen is,lehet a környezeten változtatni!!!! A csendes és nyugodt helyeken,negyed annyiba kerülnek a házak,mint pl a belvárosban!-nem kell ragaszkodni a látványosságokhoz(nem a Balatonhoz,vagy a Margit-szigetre kell költözni) Ország szerte,millió olyan település van,ahol megfizethetők a dolgok! Csak tudod,rengeteg a LUSTA ember,aki "egészség tudatosnak" vallja magát!! Ezek az emberek keresnek kifogásokat,hogy miért ne kelljen elköltözni!
Ez nem így van. Nagyon sokan nem tudják eladni a házukat az ingatlanpiac miatt, vagy a munkahelyük miatt nem tudnak elköltözni, munkát váltani pedig talán még kevesebb lehetőség van, mint eladni a házat. Én sem dobom el a szemetet, undorító amikor szemetesek az utcák...
Ez pedig nem egy olyan dolog, hogy akinek nem inge. Itt ő az, aki dohányzik, nem azok, akik válaszoltak neki...nem azokat kell támadni, akik egészségesen élnek, hanem tükörbe nézni. Mert ez rohadtul megy az embereknek, egymásra mutogatnak. Kb. az jut eszembe amikor a füves azzal példálózik, hogy jobb, mint az alkoholizmus...nevetséges...és akik ilyennel példálóznak általában 20 alattiak. Talán egy babát váró nőnek lehetne több esze...
Kicsit kezd ez engem már arra emlékeztetni, amikor valaki feltett egy szoláriumos kérdést, őt is ki akarták nyírni, aztán kiderült, hogy az összes nem szolizó véresen másokra köpködő anyukajelölt festi a haját. Amikor rákérdez az ember, hogy hogy is van ez, akkor jön az "az más, mert..." Ló.szt más.
A lakókörnyezetet tényleg nem feltétlen választhatja meg az ember, de rengeteg szabadon választott rossz dolgot is csinálunk, mindenki tegye a szívére a kezét.
Távol álljon tőlem bárkit is dohányzásra bíztatni, hisz én is tudom (mint mindenki más) , hogy nem jó ha terhesen dohányzunk, de olyan dolgokat sikerült rásütni a kérdezőre, ami azért nem az alapján dől el, hogy valaki dohányzik-e vagy sem.
Anyukám végigdohányozta velem a terhességet. Nem fogom most azt leírni, hogy nem lett semmi baj belőle, mert nem akarok senkit bíztatni és sajnos bizonyított, hogy bizonyos betegségekre hajlamosít ez. Csak annyit akarok leírni, hogy szuper anyuka volt és még mindig az, azóta szupernagyi is lett. Mindig mindent megtett értünk, mi voltunk az élete értelme. Törődött velünk, legyen szó ételről, tanulásról, játékról, bármiről. Én csak remélni tudom, hogy fele olyan jó szülő vagyok és leszek, mint amilyen ő volt. Szóval tény, hogy önző dolog terhesen dohányozni, de nem ezen fog múlni, hogy valaki jó anya lesz-e vagy sem. Óvatosan ítélkezzünk már mások felett!
"de legyen szíves látatlanban egy embert se ítéljen meg"
szerintem meg ezt kéne tiszteletben tartani akár dohányzik 1 kismama akár nem.Szerintem nem kéne mocskolódni 1k fél részéről sem.Azt hiszem ez a mondat az ami felett mindenki elsiklik.Nem attól válik valaki jó anyává h dohányzik vagy sem.
Én meg elítélem!
Személy szerint több ilyen nőt ismerek, a szememben nem anya az ilyen!!!Szerintem nem is szereti az ilyen saját gyermekét, ha ezt megteszi vele: MERT ÖNZŐ!!!!!!!!!!!!!
Ja, és rettenetesen BUTA is!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!