Csak DOHÁNYOS kismamák/anyukák válaszaira lennék kíváncsi! Szülés után hogy tudtatok, illetve mikor kimenni rágyújtani? Hogy kezeltek emiatt benneteket? Milyen sűrűn járhattatok ki, illetve ha veletek volt egy szobában a baba, hogyan oldottátok meg?
Látod, igazad van! Nekünk szerencsére attól nem lesz rosszabb, ha ők szívják, de majd az én és a te gyereked fog egy közösségben élni nap-mint nap az ő gyerekével...
Na mindegy húzok innen végleg. Célt úgyse érnek a szavaim, mert aki dohányzik terhesség alatt, annak agya nincs!
Én semmi ártalmas dolgot nem teszek sem a saját, sem a mások gyerekeivel. Maximálisan mindent megtettem, hogy tökéletes legyen nekik mind a pocakomban, mind az Életben!
Én is dohányoztam 16 éven át, de amint tudomásom lett a babáról letettem örökre!!! És képzeld, büszke is vagyok erre a tettemre.
Hogyan fogsz elszámolni magaddal, ha beteg gyereked születik????
Akkor majd kesereghetsz!!!!!!!!!!!!! Na tényleg húzok innen, mert csak felháborít az emberi felelőtlenség.
Egy 35 éves 2 gyerekes édesanya
Ja, még annyit, hogy egyébként csak magammal foglalkozom, de ez a téma mindig kiborít. (talán ideje lenne kampányolnom ellene)
A oxigénről pedig annyit, hogy a Balatonnál lakunk, itt szuper a levegő:)
"de sok más gyereketekre ártalmas dolgot tettetek vagy tesztek. "
Ne haragudj ebben nincs igazad. Vannak dolgok, amiken nem lehet változtatni, lakókörnyezet és még sorolhatnám, nem hinném, hogy ezért a leendő anyák felelősségre vonhatók lennének. Azért vagyunk felelősek, ami ellen tudunk tenni. Nem is értem pontosan mit értesz ezalatt más ártalmas dolog alatt. Amiről egy anya tehet és tud róla, hogy árt a gyerekének az a terhesség alatti ivás, dohányzás, kábítószerhasználat és minden egyéb, amitől az orvos eltilt mégis csinálja (gyógyszerszedés például). Az, hogy valaki belvárosban lakik, ami tele van szmoggal nem jelenti, hogy árt a gyerekének, mert nem ő árt szándékosan. Ne haragudj meg, hogy ezt mondom, de felháborító, hogy például engem, aki nem iszik, nem drogozik, nem dohányzik a terhesség alatt egy kalap alá veszel magaddal, mert hogy szerinted én máshogy ártok neki...nem ártok neki sehogy, veled ellentétben. Nézz tükörbe, utána szitkozódj..
Még mindig hülyeséget beszélsz...úgy állítod be magad, mintha téged tulajdonképpen sajnálni kellene amiért dohányzol, mert gyenge vagy. Nem téged kell sajnálni, hanem a születendő gyermekedet. Tudod, akik nem élnek káros szenvedéllyel és betartják az utasításokat, azok a születés előtt NEM ártanak a gyermeküknek. Akármit is mondasz, nem ártanak. Nagyon jól tudom, mert értek hozzá...
A nevelés pedig más kérdés, de szerintem a nevelést és a fizikai károsításokat nem lehet egy lapon említeni. Előre senkiről nem feltételezheted, hogy nem úgy fogja nevelni a gyermeket, ahogyan az szerinted megfelelő, viszont az előre látszik, hogy te kb. szarsz a gyereked szellemi képességeire. Ha le akartál volna szokni ezer féle módot megpróbáltál volna, fel is ajánlottam, hogy ajánlok párat, nem tartottad szükségesnek, és ezek után még te ítélkezel arról, amit "elvileg" más rosszul csinál??? Én például soha nem lennék képes ártani a gyerekemnek, veled ellentétben, úgyhogy marhára örülnék, ha nem sorolnál magaddal egy kategóriába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!