Annyira felháborító hogy vannak itt olyan kismamák akik nyugtatják egymást hogy a dohányzás nem árt a magzatnak! Csak én érzem úgy hogy ez minimum szánalmas?
Kedves 15:56!
Köszönöm a stílusos válaszod,ebből úgy érzem nem én vagyok az akinek vannak problémái...!
A szexuális életem rendben van,köszönöm!
Te is itt vagy,te is válaszoltál és a válaszoddal te gyűlölködtél!
Mint írtam,igen,felháborít ez a téma és ha adott a lehetőség akkor élni is fogok vele hogy ennek hangot adjak!
Úgy érzem ha lehet olyan kérdés ahol nyugodtan leírják hogy dohányoznak akkor az én kérdésemnek nagyon is helye van!!
És örülök neki hogy vannak olyan kismamák akiket ugyanígy felháborít ez a dolog.
Normális emberi reakció!
Senki sem tökéletes,ahogy én sem!
De mikor is tanulnak meg a gyerekek különbséget tenni jó és rossz között??
Sajnos akkoriban sok ember "nem figyelt" oda...
Sziasztok én csak ezt tenném hozzá:
Abnormalitást okoz
A terhes nők dohányzását már korábban összefüggésbe hozták számos egészségügyi problémával, többek között fejlődési és szülési rendellenességekkel. Az Universitat Autonoma de Barcelona kutatói legfrissebb vizsgálatából kiderült, a dohányzás emellett abnormalitásokat idéz elő a magzati sejtek kromoszómáiban.
A kutatók a várandós anyák dohányzásának magzati amniocitákra gyakorolt hatását vizsgálták, mely sejtek a magzatról leválva a magzatvízben lebegnek. A sejteket rutinszerű magzatvízvétellel nyerték. A kutatók huszonöt dohányos és ugyanennyi nemdohányzó terhes nő mintáit összehasonlítva úgy találták, a dohányzó anyák magzati sejtjei nagyobb arányban mutattak kromoszóma rendellenességeket, károsodást és instabilitást. A további vizsgálatok azt is feltárták, hogy a dohányzás leginkább a korábban leukémiával összefüggésbe hozott kromoszómaterületeket érinti legérzékenyebben.
A tesómnál letette anyum a cigit, nálam végig dohányozta gyengébb és kevesebb cigivel a terhességet.
Tesóm nehezen született meg, és vért is kapott, én aránylag normálisan születtem meg.
Tesóm dohányzik, én nem.
De én is azt mondom, hogy nem szabad sem inni, sem cigizni a terhesség és szoptatás alatt, és kerülni kell a további egészségkárosító helyeket, helyzeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!