Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Annyira felháborító hogy...

Annyira felháborító hogy vannak itt olyan kismamák akik nyugtatják egymást hogy a dohányzás nem árt a magzatnak! Csak én érzem úgy hogy ez minimum szánalmas?

Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 13:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
40%

Anyááááááááááááááám, mennyire félre tudnak érteni egyesek dolgokat!!!!! NEM, nem azért gyújtok rá mert nem látszik a pocak! hanem mert igen, gyenge jellem vagyok! viszont tudom ha kézzel fogható lesz maga a terhesség, akkor lehet már nem vinne rá erre a 0,5-0,5 szálra a lélek!

mondjátok, muszáj mndig mindent félreérteni egyeseknek? ír valaki véleményt, ami elelntétes a tiétekkel, az már galád ember? miért nem fogllakoztok az alkoholos kismamákkal, a cigányokkal, akik mint a gyárkémény szívják a cigit!

2010. márc. 16. 14:03
 12/87 anonim ***** válasza:
33%

Mellesleg nem nyugtatom meg magamat. tudom hogy nem jó amit teszek, de ez van!

ellenopéldák: sógórnőm életében nem dohányzott 2,8kg lett a pici, állandóan beteges.

Barátnőm aki összesen fél évet dohyánzott a terhessége előtt 8 hónaposan kellett megcsászározni mert a baba szívhangja romlott.

Szomszédom 31 éves volt, terhessége alatt elszívott elmondása alapján 3-5 szál cigit. a babát túlhordta pár nappal, 3,5 kilóval született a kisfiú, aki ma már hat éves és még megfázva sem nagyon volt!

Ja, és lehetne támadni a diétázó, fogyókúrázó kismamákat is, mert ugye ott meg nem jut elég vitamin a babának!

2010. márc. 16. 14:06
 13/87 A kérdező kommentje:

Etnikai hovatartozástól független a kérdésem.

Ebben a kérdésben szerintem csak egyfajta válasz létezik:

A dohányzó kismama szánalmas,és amikor ilyet látok akkor nagyon feltudom magam húzni.

Én az egész terhességem alatt végig azon izgultam hogy vajon minden rendben lesz-e a kisbabámmal,amikor megtudtam hogy terhes vagyok elszívtam az utolsó 2 szál cigimet és azóta azaz 8 hónapja nem dohányzom.

Nem volt nehéz letenni pedig nagyon erős dohányos voltam és szerintem szoptatás után visszaszokom rá.

De könyörgöm amikor dohányoztam akkor éreztem hogy ez rossz dolog,akkor terhesen hogy tudja valaki megtenni?!

2010. márc. 16. 14:10
 14/87 anonim ***** válasza:
57%

Én dohányoztam terhesség előtt. Kb 7hetes lehettem mikor sikerült leszoknom.

Csak akaraterő kell hozzá. Mondjon bárki bármit, annak a picinek nem tesz jót a dohányzás. Lehet nem rögtön születés után lesz baja, hanem majd 10-15 év múlva. A dohányzásnak hosszú távú hatásai is lehetnek rá nézve.

Én láttam gyereke a koraszülött osztályon akinek az anyja "csak" napi 1szálat szívott. Mégis beteg babája születet. Ez nem genetika. A nikotin, kátrány és társai ami a cigiben van, genetikától függetlenül ártalmasak a szervezetre.

Mindenki maga dönti el, hogy mérgezi-e a babáját, de ne keressen kifogásokat és mentségeket a dohányzásra. Abban is biztos vagyok, hogy a dohányzó anyukák és kismamák 90%-a nincs azzal tisztában, hogy milyen károsodásai lehetnek a gyermekének. Felesleges felháborodnia bárkinek azon, ha egy anyuka dohányzik. Mindenkinek szíve joga eldönteni mivel mérgezi a gyerekét. Amíg lesz cigi, drog, alkohol stb addig lesznek ezt fogyasztó anyukák és kismamák is és lesznek beteg gyerekek. Sajna ilyen ma a világ.

Aki nem akar beteg gyereket az nem dohányzik, akit nem érdekel annak pedig "egészségére"! Az ő életük!

2010. márc. 16. 14:23
 15/87 anonim ***** válasza:
32%
...aki nem akar beteg gyereket....csak tudnám hogy akkor miért születik annyi beteg gyerek anélkül hogy az anyja inna, cigizne, vagy drogozna?
2010. márc. 16. 14:26
 16/87 anonim ***** válasza:
80%
Igen sajnos van inely!De legalább az esélyt meg kéne adni neki hogy egészséges legyen!
2010. márc. 16. 14:30
 17/87 anonim ***** válasza:
39%

Én 34 vagyok, a bátyám 36 éves. anyum olykor rágyújtott terhesség alatt. Semmi bajunk nem lett. gondolom 30akárhány év alatt azért csak előjött volna, nem? Megfázást sokszor csak az újságban olvasunk, nem vagyunk sem kis súlyúak, sem agysérültek.

ez meddő vita egyébként, akárhány ilyen oldalt olvasok, csak az indulat jön elő. én úgy vagyok vele, ha valaki valamit árt yí gerekének, az legyen az ő gondja. nem én fogom felneveéni őt! Akkor meg azt tesz amit akar...és majd szívja amit tett!

2010. márc. 16. 14:30
 18/87 anonim ***** válasza:
51%
*bocsánat!: Ilyen!
2010. márc. 16. 14:31
 19/87 anonim ***** válasza:
70%
Megint más ha genetikai dolog miatt beteg egy gyerek. Ez ellen nem lehet tenni. De ha az anyuka felelőtlensége miatt születik betegen a gyerek, az már gond.
2010. márc. 16. 14:31
 20/87 anonim ***** válasza:
45%

A kérdező arra használja fel ezt az oldalt, hogy a személyes indulatait itt vezesse le. Úgy gondolom, sem joga nincs ahhoz, hogy bárkit egy információmorzsa alapján elítéljen, sem ahhoz, hogy itt másokat uszítson. Máshol kéne kiélni a gyűlölködő hajlamát, teszem azt, elmehetne egy pártgyűlésre... Engem épp az idegesít fel, ha ilyen korlátolt és uszító kérdést látok ezen a nem-erre-való weboldalon. É,

És most nyugodtan lehet lepontozni, amiért vállalom a véleményemet, és nem állok be a gyűlölködők táborába.

2010. márc. 16. 14:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!