Terhes a hugom, mit tegyek? Szóljak a szüleinknek vagy inkább neki segítsek?
17-es vagyok! Szerintem meg igen is , jól döntöttél!!!!
Lesz a picinek családja! Szerető családja! Nem hiszem,h a hugod,meg majd bulizni fog járni, majd az a lényeg,h úgy neveljétek a kicsit,h a hugodat szólítsa Anyának!Legyen majd körülöttetek,és a kicsi körül! Szerintem nem lesz gáz!! :) Nem hinném,h felelőtlen lesz a hugod! sok sok boldogságos kívánok Nektek!
nagyon szép és dícséretes, amit tervezel, de tényleg figyelj oda a kritizáló hangokra, mert nem feltétlenül rossz indulatból beszélnek. Talán rosszul fogalmazták meg a mondanivalójukat, de van abban valami, amit mondanak.
Ezt gondoljátok át alaposan, mert egy gyerek nem egy csomag, ami majd megy vissza a feladónak, ha...
Egy gyereknek biztos háttér kell, amiben biztosan és egyértelműen le vannak osztva a szerepek, ki-kihez tartozik és hogyan és mennyi időre és stb, stb, stb...
Ez tényleg nem úgy működik, hogy majd ti nevelitek addig, amig a húgod úgy nem látja a helyzetét, hogy most már magához veszi. Mielőtt döntötök olvassatok el néhány gyerekpszichológia könyvet (erősen javaslom Vekerdy Tamást, vagy Ranschburg Jenőt) és rágjátok át jó alaposan ki-kivel lesz a jövőben. Egy érző lényről készültök gondoskodni, aki nem egy bútordarab, amit megörzől, amig a tesód vesz egy nagyobb lakást.
Ezt amúgy a szüleidnek is tudnia kell.
Plusz én még egy dolgot javasolnék... van egy film. Nem a Judo, mert szerintem az röhejes, hanem egy másik, a Mom at Sixteen. Ez nagyon jól vázolja a helyzetet, a megítélést, azt, amin egy gyerekanyának keresztül kell mennie. Nem tudom mi a címe magyarul, de itt a link róla az imdb-ről:
Szóval nagyon alaposan gondoljátok és legfőképp a húgod, akinek szerintem halvány lila gőze sincs arról, hogy mit készül bevállalni. Ha kell keressetek olyan anyukákat, akik fiatalon vállaltak gyereket, látogassatok el anyaotthonokban, hogy tisztább képet kapjatok a dolgoról, ne csak azt nézzétek, hogy pici babuci mamuci, mert kb fél évig lesz olyan, aztán egyre nagyobb lesz és a húgodnak egyre nagyobb teher lehet. Plusz a pároddal alaposan beszéld át, mert ez befolyásolja az ő életét is. Ez ebben az esetben sem arról szól, hogy hát te fogadod örökbe (vagy vállalsz gyámságot) és a párod meg majd csak lesz ott mellettetek. Ez mindenkinek anyagi teher lesz és legfőképp idő, energia és áldozat, ami ezzel járni fog. Ha még nem tervezet/terveztetek gyereket beszéljétek át, miről fog szólni ezutn az életetek. Hogy mindenki tisztán lássa... és ne nyomjátok el a negatív oldalát, ne dugjátok a fejeteket a homokba, mert gondok lesznek és ahogy indul, szinte csak azok.
Tényleg nem rossz indulatból mondom és minden jót kívánok, csak kérlek, ahogy mások is kérik, gondold át! Gondoljátok át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!