Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes a hugom, mit tegyek?...

Terhes a hugom, mit tegyek? Szóljak a szüleinknek vagy inkább neki segítsek?

Figyelt kérdés
Még csak 15 éves és az első alkalommal sikerült össze hozni a gyereket. A barátja 18 éves és mossa kezeit. Én vittem el orvoshoz maszek úton. Most öt hetes. Meg lehet oldani a dolgot a szüleink tudta nélkül? Nekem van pénzem és tudnám fizetni a műtétet, csak azt nem tudom helyes e. Nem akarom őt se elátulni de a szüleinknek se hazudni. Mit kéne tennem?
2013. máj. 9. 17:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
58%
Van már gyermekem, több is, fogod te még a kölyök szót használni. ;)
2013. máj. 14. 11:49
 42/77 anonim ***** válasza:

17-es vagyok! Szerintem meg igen is , jól döntöttél!!!!

Lesz a picinek családja! Szerető családja! Nem hiszem,h a hugod,meg majd bulizni fog járni, majd az a lényeg,h úgy neveljétek a kicsit,h a hugodat szólítsa Anyának!Legyen majd körülöttetek,és a kicsi körül! Szerintem nem lesz gáz!! :) Nem hinném,h felelőtlen lesz a hugod! sok sok boldogságos kívánok Nektek!

2013. máj. 14. 11:57
 43/77 A kérdező kommentje:
Tudod mit nem érdekel a véleményed. Nem ismersz és nem tudod mi az amivel megbírkozom és mi az amivel nem. Válalltam és nem bánom. Nem neked kell eltartanod és nem a te gondod szóval vegyél vissza és oszd máshol az észt. Kedves utolsó előtti a te gyerekeidet meg igazán sajnálom hogy ilyen emberséges és szerető anyjuk van aki kölyöknek nevezi őket, és így nyilatkozik egy kisbaáról. Gondolom te is állandóan bűzlesz és az ideg roham szélén állsz. Abból amit leírtál. Jól döntöttem ez biztos és ha nehéz is lesz megbírkózom vele. Inkább mint hogy azzal a tudattal éljek hogy cserben hagytam a húgomat mikor szüksége volt rám. Még azt se bánom ha soha nem visszonozza a lényeg az ő boldogsága és a babájé. De tudom hogy egyszer még úgy is meghálálja azzal hogy jó ember lesz belőlle.
2013. máj. 14. 12:16
 44/77 A kérdező kommentje:
Normálisabb családja lesz mint hinnéd, mert ott leszünk mellette és szeretni fogjuk.
2013. máj. 14. 12:18
 45/77 anonim ***** válasza:
Szerintem én egy rossz szót sem írtam, sőt. De akkor vedd rosszindulatnak, ha neked jobban esik. A 37-es voltam.
2013. máj. 14. 12:18
 46/77 anonim ***** válasza:
Ez mind szép és jó, csak egy gyermeknek a saját anyjára van szüksége, és soha nem fogja feldolgozni a helyzetet. Igen, megszenvedtem a gyerekkel én is, mert fiatal voltam, de kitartottam é tisztességesen felneveltem, hisz a gyerekem. Máséval nem tettem volna meg. Se az anyáméval, se a húgoméval, se a szomszédéval. Ha annyira felelősségteljes lennél, mint amennyi kell egy gyerekhez, nem akartad volna eltusolni a húgod abortuszát. De nekem aztán mindegy, a te életed megy tönkre! Na meg szegény gyereké!
2013. máj. 14. 12:21
 47/77 anonim ***** válasza:
ÉS ha a húgos visszaköveteli a gyerekét mit csináltok? Tudod te mekkora törés lenne ez egy gyereknek? Inkább anyagilag segítsétek, de a babát ő nevelje! Mégis csak ő az ANYJA nem te!
2013. máj. 14. 12:23
 48/77 A kérdező kommentje:
Nem lehet hogy pont azért lettél ilyen keserű és rossz indulatú mert túl fiatalon kellet felnőnöd anyává vállnod és még nem álltál készen. Most meg azt hiszed mindenki arra a sorsra jut mint te. De ne félj nem mindenkit olyan fából faragtak. A te lelki világod arra terjed ki hogy csak magadat meg a sajátodat lásd. Persze ha egy rokonnak barátnak családtagnak szüksége lenne rád inkább hátat fordítanál, csak mert nehéz. Ám rajta, mindenki úgy él ahogy akar és ahogy tud. Én nem ítélkezem de akkor te se tedd. Nem rosszat akarok és nem érzem magam attól ostobának mert segítem a húgomat. Az hogy a jövő mit hoz senki se tudja, majd kiderül. Most egy a fontos hogy a húgom és a baba jól legyenek. S csak hogy tiszta legyen a dolog mindent meg fogunk tenni annak érdekében hogy a picinek szép és boldog élete legyen. Tudni fogja a születése történetét és azt is ki az édesanyja, és biztos lehet abban is hogy soha nem hagyjuk cserbe. Neki rendes élete lesz. Nagy kár kedves válaszoló hogy neked nem lett az, és talán a gyerekeidnek se. Szomorú hogy ilyen boldogtalan vagy és keserű. Remélem sikerül meglátnod a világban a szépséget, és nem csak fújni fogsz állandóan mindenkire aki még hisz abban hogy érdemes kiállni valaki mellett.
2013. máj. 14. 12:43
 49/77 anonim ***** válasza:
17 es vagyok!!! Mindenben igaza van a kérdezőnek! :)
2013. máj. 14. 12:52
 50/77 anonim ***** válasza:
100%

nagyon szép és dícséretes, amit tervezel, de tényleg figyelj oda a kritizáló hangokra, mert nem feltétlenül rossz indulatból beszélnek. Talán rosszul fogalmazták meg a mondanivalójukat, de van abban valami, amit mondanak.

Ezt gondoljátok át alaposan, mert egy gyerek nem egy csomag, ami majd megy vissza a feladónak, ha...

Egy gyereknek biztos háttér kell, amiben biztosan és egyértelműen le vannak osztva a szerepek, ki-kihez tartozik és hogyan és mennyi időre és stb, stb, stb...

Ez tényleg nem úgy működik, hogy majd ti nevelitek addig, amig a húgod úgy nem látja a helyzetét, hogy most már magához veszi. Mielőtt döntötök olvassatok el néhány gyerekpszichológia könyvet (erősen javaslom Vekerdy Tamást, vagy Ranschburg Jenőt) és rágjátok át jó alaposan ki-kivel lesz a jövőben. Egy érző lényről készültök gondoskodni, aki nem egy bútordarab, amit megörzől, amig a tesód vesz egy nagyobb lakást.

Ezt amúgy a szüleidnek is tudnia kell.

Plusz én még egy dolgot javasolnék... van egy film. Nem a Judo, mert szerintem az röhejes, hanem egy másik, a Mom at Sixteen. Ez nagyon jól vázolja a helyzetet, a megítélést, azt, amin egy gyerekanyának keresztül kell mennie. Nem tudom mi a címe magyarul, de itt a link róla az imdb-ről:

[link]

Szóval nagyon alaposan gondoljátok és legfőképp a húgod, akinek szerintem halvány lila gőze sincs arról, hogy mit készül bevállalni. Ha kell keressetek olyan anyukákat, akik fiatalon vállaltak gyereket, látogassatok el anyaotthonokban, hogy tisztább képet kapjatok a dolgoról, ne csak azt nézzétek, hogy pici babuci mamuci, mert kb fél évig lesz olyan, aztán egyre nagyobb lesz és a húgodnak egyre nagyobb teher lehet. Plusz a pároddal alaposan beszéld át, mert ez befolyásolja az ő életét is. Ez ebben az esetben sem arról szól, hogy hát te fogadod örökbe (vagy vállalsz gyámságot) és a párod meg majd csak lesz ott mellettetek. Ez mindenkinek anyagi teher lesz és legfőképp idő, energia és áldozat, ami ezzel járni fog. Ha még nem tervezet/terveztetek gyereket beszéljétek át, miről fog szólni ezutn az életetek. Hogy mindenki tisztán lássa... és ne nyomjátok el a negatív oldalát, ne dugjátok a fejeteket a homokba, mert gondok lesznek és ahogy indul, szinte csak azok.

Tényleg nem rossz indulatból mondom és minden jót kívánok, csak kérlek, ahogy mások is kérik, gondold át! Gondoljátok át!

2013. máj. 14. 12:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!