Csak én kapok agyvérzést a sok tökéletes dolgozó anyukától akik azzal élik ki magukat hogy azokat szólják meg akiknek nincs munkájuk vagy fiatalon szültek a családi házba?
"De azt biztosan te is tudod, hogy aki bármilyen fogyatékkal élőt alkalmaz különböző támogatásokat kap, sőt, törvény kötelezi a foglalkoztatót, ha x embernél többet foglalkoztat, hogy bizonyos %-ban fogyatékkal élőt alkalmazzon"
A munkába visszatérő kismamát dolgoztató meg adókedvezményt kap, akkor így is könnyebb elhelyezkedni.
"Csak én kapok agyvérzést "
"Én teljesen nyugodt vagyok"
Már megérte kérdezned.
Jaj azért ennyire nem kellene túlreagálnod.
Vagy akkor ha te elmész dolgozni, költsd minden pénzedet vad idegen gyerekekre.
Kedves kérdező!
Ne idegeskedj ezen. Neked is megvan a magad terve, a többi válaszolónak is. Nem látom be, mivel különb az, aki szülés előtt dolgozik, mint az, aki szülés után.
Mindennek van előnye, van hátránya. Anyu 18 évesen ment férjhez, 19 évesen gyereket szült, igaz, ő 8 hónapos terhesen hagyta abba a munkát, de így is alig egy évet dolgozott. 2 éves voltam, amikor tesóm született (nem a segély miatt szült, mindig fiatal anya akart lenni-és én ennek örülök is). Nem lett belőle ingyenélő, azóta is folyamatosan dolgozik, egy percig nem volt munkanélküli sem (szerencséje volt és jó szakmát is választott, nővérből mindig hiány van). Érettségijét később szerezte, de emiatt sosem volt kevesebb másoknál, elismerik a tudását és a munkáját. Sőt, amikor engem szült, nem volt lakásuk sem, nagymamáméknál éltünk tesóm születéséig.
Ma ez nem divat. Ma előbb kell lakás, autó, pár külföldi nyaralás, úgymond "kiélni" magad. Aki szerencsés, annak ez összejön 30-35 éves korára és akkor jöhet a gyerek (persze már nehezebb jön össze és 1-2 gyerekben kell gondolkodni általában, mert az idő mindenki felett eltelik) Ha nem vagy ilyen szerencsés, és mondjuk havi 80-100 ezret keresel, amiből albérletet fizetsz, de lakásra nyugdíjas korodra sem jön össze a pénz, akkor felelőtlen vagy, ha gyereket vállalsz. Ha a szüleidhez vállalod (spórolva az albérleten) akkor ingyenélő is vagy és a szüleid nyakára szülöd (fel sem merül, hogy anyuka nevelné, apuka megkeresi a pénzt). Ha albérletben szülsz, akkor is felelőtlenség, mert még saját fedél sincs a fejed fölött (külföldön egyébként nem is igazán jellemző a saját tulajdonú ingatlan) Ilyen hozzáállással a gyerek a jól keresők, vagy a szülők által lakással megtámogatott tűrhetően keresők kiváltsága lenne.
Én azt mondom, nem érdemes más pénztárcájában turkálni, azt meg tudomásul kell venni, hogy közteherviselés van, akár tetszik, akár nem. És minden adózó kiveszi a részét a közterhekből. Legyen az dicső politikusaink busás fizetése, a gyes vagy családi pótlék összege, a nyugdíjösszegek vagy a felcsúti kisvasút vidám robogása (én személy szerint ezt feleslegesebbnek tartom, mint a rászorulók segítését, de ez van). Akárhová is költöztök, a szociális rendszert mindenhol az adókból fogják fenntartani. És akár tetszik, akár nem, minden állampolgárnak feladata, hogy a rászoruló állampolgárokat segítse.
És kedves utolsó válaszoló, abban igazad van, hogy a kérdező pár ezer forintja is valakinek kemény munkájába kerül. Mi lenne, ha úgy gondolnál rá, hogy ez a valaki a férje, mert ő is adót fizet!
Szerintem meg az a baj, hogy a végletekben gondolkoztok. Nem azt mondják, hogy kacsalábon forgó lakás meg külföldi utak kellenek a gyerekneveléshez, hanem azt, hogy gyerekszülés előtt 1. év munkaviszony, hogy legyen hova visszamenni az anyukának meg a gyes helyett gyed járna.
Ez azért nem egy nagy dolog, hogy az ember, 1. évet dolgozón ehhez nem kell 30. évig várni. Ha 18. évesen érettségizik legkésőbb 20. évesen bőven megvan és lehet fiatal anyuka.
Nem értem miért baj, ha valaki úgy gondolja, hogy jobban járna az anyuka és a gyerek is ha a gyes helyett gyed-et kapna. Ez tiszta logika, jobb 60. ezer mint 25. ezer havonta.
"közteherviselés van, akár tetszik, akár nem. És minden adózó kiveszi a részét a közterhekből"
Tényleg? Ó, csak egyszer látnám már, hogy Lakatos Dzsenifer is visel közterheket, meg a 10 éve gyesen lévő, aki még sose dolgozott, mert 18 évesen az iskolapadból szült. Mert szerintem ők csak kivesznek a közösből(gyes, csp, kedvezményes kaja, ingyen tankönyv, gyermekvédelmi, gyet, faxtudjami, bele nem raknak smmit. ahhoz dolgozni kellen és adót fizetni.
Ez az, h csak az adózók veszik ki a részüket a közterhekből...ezzel van bajom nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!