Csak én kapok agyvérzést a sok tökéletes dolgozó anyukától akik azzal élik ki magukat hogy azokat szólják meg akiknek nincs munkájuk vagy fiatalon szültek a családi házba?
Figyelt kérdés
Nem értem miért jó az nekik ha másokra fújnak a gyes vagy a szülői támogatás miatt. Mikor az adót így is úgy is vonják, ennél rosszabb helyre is kerül a pénzük. Vagy ez valami szokás hogy le kell szólni azokat a nőket lányokat akik próbálnak boldogulni anyaként ahelyett hogy abortuszra rohantak volna? Nem értem miért nem tud mindenki a saját életével a saját dolgával foglalkozni. Mi köze bárkinek is ahhoz hogy ki mikor mire hová szül és hány gyereket? Vagy már ennyire unalmas az életük hogy nincs mivel foglalkozzanak?2013. ápr. 21. 12:33
71/98 anonim válasza:
Mielőtt megbetegedtem én is elhittem, amikor azt mondták,hogy nincs munka, még diák voltam. Aztán egy hirtelen betegség következtében fogyatékos lettem, az egyik érzékszervemet nem tudom többé használni. Ennek ellenére meg tudtam csinálni 2 diplomát és találtam munkahelyet. Azóta bocs, de egyetlen egészséges embernek se tudom elhinni, hogy nincs munka, mert neki többszörös esélye van mint nekem.
72/98 anonim válasza:
undorito! jol fel is idegesitettem magam a kerdes es valaszok olvasasa kozben! ah, kiborito valoban, mas gurizik megszakad es, ha szeretne sem tudna gyereketvallalni az anyagi korulmenyek miatt, mas meg beletojva a nagyvilagba ide oda szul gyereket segelyekert! abbol a gyerekbol sem lesz kulonb nagyon keves a kivetel! a dolgozok tartjak el! inkabb hagyjuk! szanalmas! nincs munka, persze..!
73/98 anonim válasza:
Kérdező! Mi a baj a dolgozó anyukákkal? Nem ők panaszkodnak, h nincs pelenka a gyereknek, adjon valaki kölcsön, nincs pénz ételre, túl kicsi a lakás, mikor jön már a gyes, stb.
Én is nő vagyok és mégis azt mondom, én a 3. gyerekre már semmilyen támogatást nem adnék, se gyest, se csp-t. Ha valaki ezek után is akar 3-4-5. babát, rajta!. Amúgy Kínában, Japánban ez van, csak durvábban: ott csak 1 gyerekre jár támogatás, a többire semmi. Így nem lenne főállású anyaság, azaz 8-10 évig az állam csöcsén csüngés, nem lenne megélhetési gyerekgyártás.
74/98 anonim válasza:
Egyébként ez a gyes-re, csp-ra szülés azért gáz, mert egyik napról a másikra egy tollvonással eltörölhetik ezeket a juttatásokat, mondván, h nem jut rá és kész. Mi lesz akkor azokkal a gyerekekkel, akiket csakis ezekre a pénzekre szültek? Őket nem lehet visszavonni.
75/98 anonim válasza:
50-es, nagyot tévedsz. A nyugdíjadat nem te teremted elő, mert ez nem így működik. Minden időszakban az aktív dolgozók teremtik elő a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját. Szép is lenne, ha a most 70 éves nagymamám azt a nyugdíjat kapná, amit az akkori párszáz forintos nyugdíjából levontak. Sokra menne most havi 40 Ft-tal. Ő most abból kap nyugdíjat, amit tőled, tőlem és mástól vonnak. A nyugdíjrendszer így működik. Többek között ezért kérdéses, hogy lesz-e nekünk nyugdíjunk.
76/98 anonim válasza:
71-es, minden tiszteletem a tiéd, hogy sérülten is munkába álltál. De azt biztosan te is tudod, hogy aki bármilyen fogyatékkal élőt alkalmaz különböző támogatásokat kap, sőt, törvény kötelezi a foglalkoztatót, ha x embernél többet foglalkoztat, hogy bizonyos %-ban fogyatékkal élőt alkalmazzon. Ami mindenképpen hasznos és szerintem is muszáj támogatni annak a munkába állását, aki egyébként hátrányban lenne a munkaerő piacon. De épp emiatt a törvény miatt lehet neked azon a helyen könnyebb volt munkába állnod, mint másnak. És hogy mennyire könnyű elhelyezkedni, az sok mindentől függ. Lehet hogy adott helyen van szabad pozíció, más helyen egyáltalán nincs. Ezek nem is biztos, hogy arányban vannak (pl egyik helyen van 100 szabad hely, 200km-rel messzebb pedig 1000 munkanélküli. Ha mindenki utazna, akkor is csak 10% kap munkát). Másfelől lehet hogy valakinek a lakóhelye körül is van munkahely, de lehet hogy ő arra alkalmatlan (akár egészségi állapotát, akár szaktudását tekintve-hiába keresnek nálunk orvost, ha én lakatos vagyok). Tehát ez sok mindentől függ. A közmunka sem megoldás, mert hosszútávon nem megoldás, nem állandó megélhetés és sokan még ebből is kiszorulnak. De nyilván mindenki azt látja, amit látni akar (ezt már nem neked szántam, hanem általánosságba)
77/98 anonim válasza:
Már nem tudom ki írta, hogy aki segélyből él, az hó végén panaszkodik, hogy már nincs kenyérre sem pénze. Sajnos az én szüleim mindketten dolgoznak, de ők sem igazán tudnak félretenni. Én is dolgozom, párom is. Hó végén mi is megszorulunk. És mi sem engedhetjük meg magunknak hó végén, hogy cipőt vegyünk (sokszor hó elején sem). Sőt, kértem is már kölcsön. Akkor ilyen elv alapján mi is szaremberek vagyunk, mert kis fizetésű munkánk van? Mert akkor már csak az ér valakit, aki sokat keres. Ellenben én mégsem sajnálom senki gyerekétől a gyest. Akinek még hó végén is van, az meg minden fillért megsirat és elvenne mástól. Ahogy a mondás is tartja, akinek sok van, annak mindig több kell.
78/98 A kérdező kommentje:
Azért van némi fogalmam az adózásról ugyan is férjem dolgozik. S mint írtam én is akarok majd dolgozni. Nálam előbb jött a család alapítás, de még fiatal vagyok így karriert is építhetek.
2013. ápr. 22. 10:52
79/98 A kérdező kommentje:
SEMMI BAJOM NINCS A DOLGOZÓ ANYUKÁKKAL! Azzal van bajom mikor mindenkit lenéznek akinek nincs két állása vagy felső végzetsége. Aki képes gyesre szülni egy két gyereket, mert előtte véletlenül nem tudot dolgozni. S egy kalap alá vesznek minden olyan nőt aki nem dolgozot terhesség előtt. Pedig nem minden anyuka egyforma és nem mindenki költi piára meg cigire a gyest vagy szüli sorba a gyereket hogy dolgozni ne kelljen. Én se szólom meg a karrieristákat, lehet hogy most úgy tünik de nem. Akkor miért nem tudják ugyan ezt megtenni a kedves dolgozó anyukák azokkal akik még nem dolgoztak. Kár hogy a mai világban ennyi önző ember van aki csak arra gondol hogy neki minél több legyen. Én is akarok dolgozni a férjem dolgozik is, de soha nem jutott eszembe hogy vajon hány gyerek kap az adóból támogatást. Lehet hogy ettől én vagyok különc, és az a normális ha ezért utáljuk azokat a szerencsétlen gyerekeket, már a születésük előtt, mert lopják az adózok pénzét. Ez azért eléggé szánalmas és önző felfogás bárki részéről is. Komolyan azt a pár ezer forintott sajnáljátok? Ugyan már.
2013. ápr. 22. 10:59
80/98 anonim válasza:
Na ez a baj a te felfogásoddal. Hogy nem érted, hogy azért a párezer forintért valakinek kőkemény órákat kell végig melóznia. És senki nem a gyerektől sajnálja, ezt is felfoghatnád végre. Na mindegy, nehogy aztán agyvérzést kapj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!