Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én kapok agyvérzést a...

Csak én kapok agyvérzést a sok tökéletes dolgozó anyukától akik azzal élik ki magukat hogy azokat szólják meg akiknek nincs munkájuk vagy fiatalon szültek a családi házba?

Figyelt kérdés
Nem értem miért jó az nekik ha másokra fújnak a gyes vagy a szülői támogatás miatt. Mikor az adót így is úgy is vonják, ennél rosszabb helyre is kerül a pénzük. Vagy ez valami szokás hogy le kell szólni azokat a nőket lányokat akik próbálnak boldogulni anyaként ahelyett hogy abortuszra rohantak volna? Nem értem miért nem tud mindenki a saját életével a saját dolgával foglalkozni. Mi köze bárkinek is ahhoz hogy ki mikor mire hová szül és hány gyereket? Vagy már ennyire unalmas az életük hogy nincs mivel foglalkozzanak?
2013. ápr. 21. 12:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 anonim ***** válasza:

Mégis miből adóztatnád azt, akinek nincs jövedelme? Vagy a bútorait dobnád a közösbe? Ennyire idióták vagytok (már bocs) vagy szándékosan értetlenkedtek?

Egyébként meg segélytől függetlenül ügyeskedik mindenki a maga haszna szerint (papíron egyedülálló anya, gyed mellett a vállalkozásban még mindig dolgozó anya, vagy aki a nagymamának utaltatja a gyest, maga pedig visszamegy dolgozni, hogy a kecske is jóllakjon meg a káposzta is megmaradjon). Csak könnyebb a másikra mutogatni, mert mindenkinek az a tökéletes, amit és ahogyan maga csinálja. Nincs ezzel baj, ez a magyar mentalitás.

De akinek nem tetszik, ne fizessen adót. Lehet menni feketén dolgozni, vagy ugyanúgy segélyre és akkor majd téged segítenek és nem te segítesz másokat. Akkor majd nem kell sírnod, hogy az adódból megetettek egy kisgyereket! És én nem sajnálnám akkor sem a te gyerekeidtől.

2013. ápr. 22. 17:06
 92/98 anonim ***** válasza:

Akinek a nagymama veszi fel a gyest, ott a nagyi otthon van a kicsivel és nem jár bölcsibe.

Az teljesen törvényes, és az állam is jobban jár vele.

Aki pedig egyedülállónak van bejelentve de nem az, arról meg meg is van a véleményem szintén.

2013. ápr. 22. 17:18
 93/98 anonim ***** válasza:
Még mindig nem erről van szó, de mindegy. A 99%-ról, aki nem a gyerekre költi, hanem kannásborra, cigire, bulikra.
2013. ápr. 22. 17:26
 94/98 anonim ***** válasza:

99% ? Kicsit erős szám szerintem. Akkor jóformán rajtatok és az ismerősi körötökön kívül mindenki kannásborra költi a gyest. Mert ez azt jelenti, hogy 10000 emberből csak 100 költi a gyerekre. Gyönyörű, hogy csak minden 100. anyuka költi a pénzt a gyerekére. Itt összesen nem válaszoltunk 100-an, vagyis akkor itt vagy 1 ilyen példás anyuka sincs, vagy maximum egy (gondolom te vagy az) Tudsz erről valami statisztikát mutatni esetleg?

Az meg hogy a nagymama veszi fel a gyest ugyan törvényes, de itt mindenki veri a mellét, hogy segély nélkül is milyen király. Akkor munka mellett minek a segély? Gondolom a nagymama meg egyébként is nyugdíjas, szóval amúgy is otthon van. Vagyis kecske, meg káposzta...

2013. ápr. 23. 11:33
 95/98 anonim ***** válasza:

"Akkor munka mellett minek a segély?"

Mert kevés a bölcsőde, és az állam jobban jár ha ad havi 25. ezret a dolgozó adó fizető anya mellé mint bölcsődét építsen. Mert ugye a bölcsi is adóból van, és nem a pénz fán termő pénzből.

2013. ápr. 23. 17:45
 96/98 anonim ***** válasza:

Nem az volt a kérdés, hogy az állam miért ad segélyt, mert adjon is.

Az a kérdés, hogy ha valaki veri a mellét, hogy dolgozni kell és nem segélyt igénybe venni, az minek veszi mégis igénybe?

2013. ápr. 24. 12:45
 97/98 anonim ***** válasza:

Én a családi pótlékon kívül semmit nem veszek igénybe, ami nem segély tudtommal.

Gyeden vagyok, ami szintén nem segély, hanem gyermeknevelési díj. Gyesen nem is leszek, mert júniustól teljes munkaidőben megyek vissza dolgozni. Én úgy gondolom havi 25 ezer forint nem egyenértékű havi 100 ezerrel.

2013. ápr. 24. 12:53
 98/98 anonim ***** válasza:
Mit nem értesz? Dolgozok, így is lehúzzák rólam még a bőrt is, mégis mi a francért ne igényelnék mindent? Csak hogy ez jár annak is, aki csak dugott egy jót!
2013. ápr. 24. 23:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!