Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én kapok agyvérzést a...

Csak én kapok agyvérzést a sok tökéletes dolgozó anyukától akik azzal élik ki magukat hogy azokat szólják meg akiknek nincs munkájuk vagy fiatalon szültek a családi házba?

Figyelt kérdés
Nem értem miért jó az nekik ha másokra fújnak a gyes vagy a szülői támogatás miatt. Mikor az adót így is úgy is vonják, ennél rosszabb helyre is kerül a pénzük. Vagy ez valami szokás hogy le kell szólni azokat a nőket lányokat akik próbálnak boldogulni anyaként ahelyett hogy abortuszra rohantak volna? Nem értem miért nem tud mindenki a saját életével a saját dolgával foglalkozni. Mi köze bárkinek is ahhoz hogy ki mikor mire hová szül és hány gyereket? Vagy már ennyire unalmas az életük hogy nincs mivel foglalkozzanak?
2013. ápr. 21. 12:33
 41/98 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából ez jellemző egész Magyarországra. Mint mondtam munkáltatók vagyunk, némi összeköttetéssel. Kb. egész Kelet Magyarországról van némi kép ami a valóságot mutatja. Ha itt ez van, nem lehet másképp máshol sem.

egyszerűen az emberek nem akarnak dolgozni, mert kényelmesebb havi 20-ért otthon ülni.

Van egy 5 gyerekes apuka, nem dolgozik, hívtuk csirkét pakolni szállításra éjszaka. Gondoltuk jól jönne neki egy éjszakáért 7000 ft + pár csirke. Kemény pár óra munka az tény. De kemény dolog volt nekünk is ezt összehozni. Hát nem jött, mert reggel ő viszi a gyerekeket oviba suliba. Mennyit nem aludtam én , hogy a céget összehozzuk, neki egy éjszaka lett volna, nem jött. De a pénztelenségért meg panaszkodik.

Van 7 városban vendéglátós hely. Kúltúrált italozó, főként fiataloknak, igényes helyek. Mondanom sem kell forognak az emberek, pedig elég nyitottak vagyunk, akár 3 gyerekes anyuka is jöhetne. Nem csak szilikonos cicababákat foglalkoztatunk. Ez sem jön be az embereknek. Itt még utazás is fizetve van. Soroljam még?

Van föld, ahova lehetne jönni traktormunkára, kézi kulikmunkára. De tudod, mi is itt kezdtük, nem volt büdös a kulikmunka! Sem éjjel sem nappal. És NEM JÖNNEK az emberek!!!!!Büdös a munka.

Ez a szomorú valóság, kifogásokkal teli a padlás.

2013. ápr. 21. 14:53
 42/98 anonim ***** válasza:
100%

Még nem olvastam el a válaszokat.

Bár nem szoktam megszólni az anyukákat, de nagyon zavar amikor valaki csak panaszkodni tud, meg szidni a gyed-en lévőket hogy miért kapnak olyan sokat, meg hogy megveszi a sok szart a gyerekének de nem foglalkozik vele, nem szereti.

Szóval visszafelé is megvan a piszkálódás, beszólogatás.

Aki a szülőhöz szül, ugyanez: ha nem csak az a témája hogy a szülei milyen szemetek meg hogy mindenbe beleszólnak, nem zavar.

2013. ápr. 21. 14:55
 43/98 anonim ***** válasza:
100%
40-es! Gondolj bele, van egy család, ahol anya és apa nem dolgozik. Van 3 gyerek. A gyerekekre jár 48 ezer családi pótlék, az anya még kap gyest, az 25 ezer, plusz még mondjuk kapják a 22 ezres segélyt, meg mit tudom én, még milyen segélyek vannak. Ez bizony 95 ezer forint havonta, igaz 5-en kell megélniük. Tegyük fel, hogy csak rezsit fizetnek, mert valahonnan van egy lepukkadt házuk, vagy együtt élnek szülőkkel, vagy önkormányzati lakásban vannak. Minek dolgozzon havi cirka 80 ezerért? Azért írtam 80 ezret, mert 3 gyerekre teljes adómentességet kapna, tehát 64 ezer minimálbér helyett 80 ezret kapna kézbe mondjuk. Akkor 48 ezer családi, 25 ezer gyes, 80 ezer fizetés: ez annyi mint 153 ezer forint, a 95 ezer helyett . De, neki nem kell a pénz, neki elég a 95 ezer egy hónapban, amiért semmit nem kell tenni! Az már más, hogy a gyerekeknek lyukas a cipője és télen is abban a lyukas edzőcipőben van. Láttam olyan kislányt, olyan 6 év körüli lehetett, télen volt rajta télisapka, télikabát, sál, HARISNYA és SZANDÁL! A hóesésben!! Na, ha legalább az apja dolgozna, és nem 95 ezer lenne a havi bevétel, hanem 153 ezer, akkor bakancsra és meleg nadrágra is tellene. Gondolom szegénynek nem egy testvére lehet. Ezért írtam, akinek kell a pénz, az dolgozik bármennyiért, aki nem akar dolgozni, annak elég a segély, mert éhen nem halnak, aztán ennyi.
2013. ápr. 21. 14:59
 44/98 anonim ***** válasza:
41-nek megint igazat kell adjak!! Mikor jönnek a kifogások, hogy miért nem tudja elvállalni azt a munkát. Sógornőm se dolgozik, volt gyeden, gyesen, gyeten, tehát jó pár évet nem dolgozott és teljesen hozzá is szokott ahhoz, hogy nem dolgozik. Van egy 21 éves lánya és egy 20 éves fia és egy 8 éves fia. Azt mondja, nem tud elmenni dolgozni, mert ki viszi el a 8 évest az iskolába és ki megy el érte. Hozzáteszem, az iskola gyalog 5 percre van. A 20 éves fiú se dolgozik, nem is tanul, tehát tudna segíteni a párja meg du. 3-kor haza ér minden nap a munkából, ő is el tud menni a gyerekért. De ez volt a kifogás, hogy nincs ki elmenjen a gyerekért az iskolába. Havi 130 ezerből élnek 5-en. A kisebbik gyerek nem eszik az iskolában, csak nézi, ahogy a többi gyerek eszik. Vagyis ő azt eszi ebédre, amit az anyja tesz neki. Ő nem kapott segélyt, mert van a nevén ház, a párjának autója, a 20 éves nem tanul, nem számít eltartottnak, így túlléptek valami összeget és semmilyen segélyt nem kapott, de így se megy el dolgozni!!!
2013. ápr. 21. 15:07
 45/98 anonim ***** válasza:
0%
De ha nem kap semmi segélyt a sógornőd (vagyis nem a te pénzedből él) akkor neked miért fáj, hogy ő nem dolgozik? Az azt hiszem már az ő dolguk. Tudtommal a munka nem kötelező, ha valaki megél abból, amit a párja keres, akkor az már megint miért baj? Vagy egy ponton már az irigység is befigyel a történetbe? Mert nem értem másért miért zavarna?
2013. ápr. 21. 15:19
 46/98 anonim ***** válasza:
És az sem jelent semmit, hogy a gyerek nem eszik az iskolában. Én sem ettem ott soha. És nem azért, mert nem telt nekünk szendvicsre, vagy ne tudtuk volna fizetni a menzát. Egyszerűen utáltam a többiek előtt enni(volt oka, nem anyagi). Gondolom iskola előtt azért reggelizik. És amíg a gyerek nem alultáplált, vagy esik össze az iskolában, esetleg utal rá, hogy mennyire éhes (esetleg te magad is megkérdezheted, hogy azért nem eszik, mert nincs vagy mert nem akar) addig ugyancsak nem a te dolgod beleszólni.
2013. ápr. 21. 15:23
 47/98 anonim ***** válasza:
100%

34 és 41 vagyok. Pár éve, talán 3 éve tán, egyik ismerősöm panaszkodott, hogy nincs mit enniük. Úgy kell mamához járniuk , hogy a két gyerek egyen. Én mondtam neki szeptembertől üresedés lesz a szőlőben. Tény nem a világ legjobb munkája, de szerintem havi 120ezer forintért elvan az ember a földeken, ha nincs jobb. A vendéglátósat élből elutasította. Oké én ezt megértem, nem mindenkinek áll testhez a kiszolgálósdi. Ezt elfogadom. Mondtam neki a szőlőt, nem hirdetünk, felveszem dolgozni. Szerintem 8-16-ig nem olyan borzasztó munka ez. Én tanítottam volna be.

Legközelebb mikor találkoztunk, megint panaszkodott, kérdem, akkor jön -e, mert lassan kell egy biztos ember. Erre közli nagy boldogan, hogy csak összehozták a harmadik babát és terhes. Mert, hogy úgy sem talál MEGFELELŐ munkát. Meg úgyis elég jól elvan otthon. Se köpni se nyelni nem tudtam. Persze, gratuláltam ők tudják.

Azóta megszületett, hatalmas pácban vannak, várják mindenfelől a segítséget. Habár ezt már nem tőle tudom, kicsit kerül szerintem, az anyukájával viszont nagyon jóba vagyok ő mesélte, persze nem boldogan.

Nem tudok már az ilyenekre mit mondani.

Akinek kényelmes otthon az úgyse fog dolgozni csak jön a közhelyekkel. Aki lépni akar az úgyis megtalálja a módját. Én ezt veszem észre ez a jellemző.

A legborzasztóbb, az Írígység! Az emberek látják mid van és rettentő rosszindulatúan irígykednek. Szinte szégyenkezned kellene. Azt nem látják, például én is hányszor megyek a 3 hónaposommal ügyet intézni, szegény piciben már több ezer kilométer van a 3 hónap alatt. De erre sem találtunk embert. Mert az én munkám nem időponthoz kötött. Ha menni kell akkor menni kell. És ez senkinek nem volt jó, így hát intézem a picivel, mert a dolgok nem állhatnak le. Persze vesznek le a vállamról terhet,de mégsem lehetek a szokványos gyeden.

És sokan irigykednek. Hát jöjjenek, csinálják utánam, vagy helyettem,most szívesen átadnám kicsit. De senki nem akarja.

Szóval ez van most. Nekem sajnos semmi jó tapasztalatom nincs. Nem szólok meg senkit, de őszintén megmondom nem is vagyok kíváncsi az ilyesfajta panaszra. Inkább támogatok alapítványokat akik beteg gyerekeknek segítenek!

2013. ápr. 21. 15:27
 48/98 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavar, hogy nem dolgozik, sosem teszem szóvá. Csak havi 70 ezret költenek csak cigarettára, a havi 130 ezres bevételükből. Akkor kifizetik a havi gáz, villany, víz, tévé, internet számlát. Már most panaszkodott, hogy nem tudja majd, miből fizeti ki a következő tandíjra a tankönyvet a gyereknek. Napról napra élnek, amit feketén keres pénz, ami heti 5000 Ft csak, abból vásárol kaját, mert a párja fizuja elmegy cigire, meg a rezsire, meg egy kevés marad kajára. Na, még ennek tudatában sem dolgozik, hogy ne legyen gond kifizetni a tankönyvet. Ő nekem megmondta, hogy azért nem eszik a gyerek az iskolában, mert nem tudja kifizetni a havi kb. 8 ezret. De cigire ki tudják. A párja szívja a legtöbbet, napi akár 3 dobozzal is. Sogórnőm is dohányzik. Engem nem zavar, régen jól éltek, de ugye már csak 1 gyerekre van családi és adókedvezmény is. Az apa meg állandóan vitázik, hogy a 20 meg 21 éves gyereke menjenek már el dolgozni, mert neki nélkülöznie kell. Nem kisebbségiek, magyar család, az apa dolgozik is rendesen, csak a fizetésének a fele cigi, a másik fele meg a rezsi. Sógornőm meg kapja 1 gyerekre a családit. Na, ez a nem mindegy. Ha jól élnének még meg is érteném, hogy nem dolgozik, de így miért jó nekik, nem tudom!
2013. ápr. 21. 16:05
 49/98 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit 46-os, hogy mindig hozzám jön át, hogy most adjak sajtot, most nincs-e tejfölöm, meg hasonlók. Persze adok, amúgy jó viszonyban vagyunk, 5 percre lakik tőlem, csak ha már a gyerekemtől kell megvonni dolgokat, akkor csak keresek munkát. Ápolónő és mehetett is volna dolgozni a kórházba, de neki nem jó, hogy napi 12 órát kell bent lenni. Rengeteg munkát ajánlottam neki, tesómékhoz is volt felvétel, két műszakba, nem háromba, de az se jó.
2013. ápr. 21. 16:10
 50/98 anonim ***** válasza:

"Segélyt sem csak az kap, aki a 10. gyerekét szüli a semmire. Ha Ti vagy a férjetek elveszíti a munkáját"

A 3. hónapig járó munkanélkülit ami a fizetésével aranyos összeg és az alanyi jogon 3. évig járó gyest baromira nem kellene összekeverni.

A gyerek életében a legfontosabb a szülői minta, ha a szülei egész életében otthon ülnek tv néznek és segélyből élnek, abból aztán ugyan úgy nem lesz adófizető mint a szüleiből. Erről ennyit, hogy az én nyugdíjamat, ő teremtik elő. Az én nyugdíjamat én teremtem elő, ami most elmegy a segélyezésekre.

2013. ápr. 21. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!