Csak én kapok agyvérzést a sok tökéletes dolgozó anyukától akik azzal élik ki magukat hogy azokat szólják meg akiknek nincs munkájuk vagy fiatalon szültek a családi házba?
Kedves hozzászólók!
Megdöbbentő számomra, hogy anyukák így állnak a dolgokhoz.
Segélyeket lecsökkenteni? Úgy gondoljátok, hogy azok többszázezres tételek? Úgy gondoljátok, hogy az adótok nagy része odamegy? Tévedés, a nagy része azok zsebében landol, akik egyébként sem szenvednek szükséget soha semmiben (lehet épp emiatt). Szerintetek a politikusok 1-1,5 milliós fizetését miből fizetik? Azt a Jóisten küldi le egy felhőn? Na többek közt ott az adótok és az enyém is. Bevallom, én jobban sajnálom tőlük a pénzem, mint bárkitől, aki rászorul, vagy ártatlan kisgyerekektől.
Gondolkodjatok már! Segélyt sem csak az kap, aki a 10. gyerekét szüli a semmire. Ha Ti vagy a férjetek elveszíti a munkáját, és nem kap segélyt (mert ugye azt még csökkenteni kell, mert aki arra szorul, az szarember, gondolom ti nem i igényelnétek) akkor miből éltek? Mert sajnos a mai világban az emberek jelentős része nem rendelkezik évekre elegendő tartalékokkal, ha valakit kirúgnak, vagy megszűnik a munkahelye, aztán hónapokig, évekig nem talál mást. Ez ma megeshet bárkivel. Veletek épp most nem, de ki tudja mit hoz a holnap. Nektek hogy esne, ha egy fillér nélkül ott állnátok, a rezsit, az albérletet fizetni kéne, a gyereknek enni kéne, ruha, pelenka kéne, mások meg meghúznák a vállukat, hogy ti vállaltátok, miért nem gondolkodtatok előre, minket mit érdekeljen a Ti gyereketek? Azt hittem abban, aki életet ad egy gyereknek már van némi együttérzés is. De sajnos mindig csalódnom kell a világban.
Hozzáteszem, mielőtt bárki kombinálni kezdene, én nem segélyből élek, de a párom volt munkanélküli több mint egy évig és bizony jól jött az a pénz, amit az államtól kapott. Az a kemény 20 ezer Ft. De igaz, még azt is lehet csökkenteni!
Nem hinném hogy az jó nagy adónk nagy százaléka a gyesre menne el (mert most épp a gyest sajnáljuk ugye?) sokkal inkább mindenféle másra ami persze senkit se háborít fel...
A másik hogy tökmindegy kedves kérdező mit meg hogy csinálsz mert akkor is megszólnak bármi is van...Írta itt vki hogy nyugodtan vállaljon vki gyesre meg fiatalon gyereket csak aztán "ne sírjon a fészbúkon". De ha valaki nem sír látványosan vagy sehogyse, akkor IS ahogy kilép az utcára emberek közé már megítélik. Milyen ruhában van a gyerek milyen cipőben ha egymás után hordják a cuccokat vagy nem mennek ide oda amoda (állatkert nyaralás stb...) akkor jaj szegény gyerekek de rossz nekik rossz lehet a gyerekkoruk, ha van pénzed ruhára cipőre márkásra és egyfeszt mentek hétvégente akkor meg de jól megy egyeseknek-így persze könnyű...és az irigység megy...
na nem lehet itt okosnak lenni.
A kedvenc cikkem a mindenki car anya csak nem tud róla című dívány cikk.
Ha fiatalon szülsz az a baj, ha idősebben akkor az ha dolgoztál akkor miért csak ennyit annyit, ha már jópár éve melózol, akkor mégis mire vársz még, ha jó állásod van akkor karrierista és önző vagy aki sajnálja otthagyni a jólfizető állást, ha nem jól fizető melód van akkor meg miért nem kerestél olyat ami sokkal jobban fizet hogy utána a baba angoltól a babaúszásig mindenre elhurcolhasd az összes gyereked...
szóval sehogy se jó. Az emberek úgy érzik hogy ahogy ők csinálják az a király és az az üdvözítő mindenki más aki meg másképp csinálja az csak gáz lehet, felfelé irigykedés, lefelé meg a leszólás megy.
Aajnos magyar mentalitás. Az emberekbe beleivódott hogy másokat bántson. Az a helyzet, hogy ha hirtelen senki nem kapna segélyt, akkor is annyi adót vonnának le tőled és akkor a telizsebűeknek még több lenne. Ennyi.
Más országokban sokkal kevésbé foglalkoznak ennyit a másikkal, pláne a nehezebb helyzetűekkel.Inkább segítik egymást. Ez ránk egyre kevésbé jellemző.
Megjegyzem a múltkor majdnem kikaparták a szemem, persze ha mindezt a másik ember a szemmel veréssel meg tudná tenni, mikor rákérdezett, hogy tényleg igaz e hogy elmentünk síelni. Mondtam igaz. Erre ő: de jó egyeseknek, valakinek meg kenyérre se futja. Persze ezt egy nemdolgozó nő mondta nekem. Tehát most nekem szégyelnem kell azt is ha futja valamire két fizetésből, de akkor is szégyenkezni kellene ha nem dolgoznék, csak segélyt kapnék. Akkor most komolyan mi a jó?
Egyébként habár mi keményen adózunk, mindig segítem ezzel-azzal a szegényebbeket. Pl ennek a npnek vittem át egy tál sütit, van 4 gyereke. Nem érdekel miért szült 4-et és mire. Nem érdekel miből élnek. A gyerekeinek vittem sütit.
Az adómat a rohadt sok politikustól sajnálom akik havonta annyit keresnek mint mások 2 év alatt kemény munkával! Vajon miből fizetik a bérüket? ezen gondolkozzatok mielőtt másokat pocskondiáztok.
Ne szidjátok egymást hanem segítsétek!
Az kapna gyest, aki már dolgozott? Édes szívem, azt nevezik gyednek. Annak pont a bedolgozott munka az alapja. (Vagy te nem kapsz/kaptál olyat?)
Az meg hogy a mi adónkból fizetik a "bolondokat" a diliházban... szerinted mi másból lehetne? Egyébként sem fizetik őket, mert fizetni a munkáért szoktak, mentálisan sérültnek lenni pedig tudtommal nem foglalkozás. Őket nem fizeti, hanem kezelik, élelmezik, szállásolják. Van jobb ötleted, miből lehetne ezt finanszírozni? Vagy úgy gondolod, hogy ezt nem kellene a közteherviselés számlájára írni, mert mi közöd hozzá? Ez is egy hozzáállás. De mennyivel jobb lenne, ha az utcán bóklásznának olyan emberek, akik nem csak magukra, de másokra is veszélyesek lehetnek... Vagy egyszerűen csak dobáljuk le jó magasról azt, aki beteg, gyenge vagy sérült? Végül is ilyen is volt már a történelemben.
Gyes mellett a gyerek 1 éves kora után el lehet menni dolgozni. Aki alig él meg a pénzéből, miért nem megy el dolgozni? Ha 3 gyerek van, vagy szociálisan rászorul, akkor még a bölcsibe is könnyebben felveszik a gyereket. Ezt nem értem, esetleg lenne is, aki vigyázna a gyerekre, el lehet menni heti 30 órát dolgozni. Miért nem mennek? Ha nincs semmi szakmája, akkor is elmehet takarítani, gyárakba, hipermarketekbe. Nagyon sok férfi se dolgozik, hébe-hóba elmennek közmunkába aztán ennyi.
Arra panaszkodnak, hogy nincs munka. Ha valaki dolgozni akar, akkor megoldja. Pl. el lehet költözni egy Dunántúli városba, vagy a város közelébe, ahol akad egy gyártósori munka. Csak akarni kell!! Nehéz változtatni, de ezek az emberek nem akarnak.
Nem azzal van a gond, hogy valaki 1 évig kapja azt a 22 ezret, vagy mennyi. De gondolom munkát is keresett abban az 1 évben, nem csak a seggét meresztette. De, sokan éveken át élnek segélyen, valahogy mindig megjár nekik, mindig kijátszák a hivatalokat, ismernek már minden kiskaput.
Én is meg fogom igényelni a gyest, vagyis a párom édesanyja, mert nekem lejár a gyedem májusban és megyek vissza teljes munkaidőben dolgozni, így nem kérhetek gyest, ezért a nagymama nevére fogjuk. Igen, én is kihasználom, mert ha más 9 évig kapja, mert 3 gyereket szül, akkor nekem is jár munka mellett 1 évig. Igaz, fizetek is rendesen adót, mert majd a havi bruttó 150 ezremből majd jó, ha 100 ezret készhez kapok és folyamatos műszakban leszek egy 3 éves és egy 2 éves gyerek mellett!
Ja, és be is fogom fizetni adóba a gyes összegét, amit még 1 évig kapok. De ha én tudok 2 kisgyerek mellett dolgozni folyamatos műszakban, akkor talán más is tudna napi 4-6 órát takarítani a gyes mellett. De, nem akarnak!! Ez a lényeg, hogy nem is akarnak dolgozni, akár 10 évig is, ha nem több időn keresztül csak gyesből, családi pótlékból, segélyekből élnek, mert semmit nem akarnak a közösbe tenni.
Ha ezek az emberek dolgoznának, lehet javulna az életszínvonal, több pénz folyna be az államnak (tény, hogy ebből veszik fel a milliós fizetésüket, ez is bosszantó, de ez ellen se tudunk tenni semmit!!), lehet ebből kifolyólag a 27%-os Áfát lecsökkentenék 20%-ra és így az árak, rezsi is csökkenne. De ekkora munkanélküliség mellett csak drágulásra lehet számítani.
Hiába akar valaki dolgozni ha nincs munka. Ha egy helyen felvesznek 100 embert és van rá 500 munkanélküli, a maradék 400 hiába veri a pultot, hogy neki családja van, akiket el akar tartani, és hogy igenis dolgozni akar, ugyanúgy elküldik és nem mondják, hogy akkor gyertek ti is.
A nagymamámék olyan városban élnek, ahol több a munkanélküli, mint a dolgozó. Nem azért, mert olyan bőséges a segély, hogy abból kiskirályként élnek, hanem mert a közmunka is hamar betelik. Aztán hónapokat kell várni, mire újra sorra kerül valaki. És mert se szakmájában, se betanított munkában nem talál munkát. Nem azért, mert a seggét mereszti, hanem mert NINCS!
Azt nem tudom, hogy a Dunántúlon mennyi a szabad pozíció és hogy ott a munkáltatók sírva fogják-e a fejüket, hogy egyszerűen nem tudnak kit alkalmazni, de csak nem gondolod komolyan, hogy az ország egész északkeleti része költözzön át oda? Már csak azért sem, mert ez nem így megy. Borsodban eladod a 45nm-es kertes családi házadat, összkomforttal 2-2,5 millióért (a miénket ott talán ennyiért megvennék, de így is nehezen menne el, mert ki költözik oda, ha munka sincs és mindenki Dunántúlra megy?) ennyi pénzből mit veszel odaát? Még egy garázst sem. Akkor hol laksz a családoddal? Ha csak apuka megy, és ott fizet szállást, étkezést, utazás a fél országon, akár csak hetente, akkor mennyit küld haza? Vagy Dunántúlon aranyban fizetnek? Mondani mindent olyan könnyű és lehet egy-egy ember meg is csinálja, de több százezren mégis hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!