Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik dohányoztak a terhesség...

Akik dohányoztak a terhesség alatt, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Nem szívok sokat -tudom, ez sem mentség-, heti 4-5 szálat. Olyan kismamák válaszát várnám, akik ilyen körül szívtak hetente.

Volt valami gond a terhesség alatt? Rendben van most a baba?

Kérem, hogy akik elítélnek ne is írjanak, nem azért tettem fel a kérdést. Nem ítélkezésre van szükségem, hanem válaszokra.

Köszönöm a normális válaszokat!

2013. ápr. 19. 19:01
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
66%
Az egyik barátnőm kb 4-5hónapos terhességég dohányzott, napi 5 szálat kb. Az orvos szülés után mondta, h látja dohànyzott, fekete volt a méhlepény.
2013. ápr. 19. 21:30
 32/47 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom kedves kérdező milyen válaszokat szeretnél. Nagyrészt az a tapasztalatom, hogy a dohányzó anyukáknak nem születik beteg babájuk. De ott van a másik oldal akiknek viszont igen...vagy később lesz valami baja, ami a dohányzásra is visszavezethető (asztma, értelmileg lassabban fejlődik.stb) Az, hogy a Te babád melyik be esik, csak a szerencsén múlik. Én nem kockáztatnék..és nem is kockáztattam. Kib@..tt nehéz leszokni a cigiről elismerem. Amint pozit teszteltem idegességembe elszívtam még 2 szálat és leraktam 14 év után. Vártam azt a bizonyos 3 hetet...mert a nagyok azt mondják utána jobb lesz mert kiürül a nikotin a szervezetből. Hát 7 hónapos terhes voltam amikor már nem minden nap jutott eszembe a cigi...nehéz volt de Én tényleg nem bírtam volna elszámolni azzal ha miattam valami baja lett volna a lánykámnak. Sajnos szoptatás után visszaszoktam...de baromi büszke voltam magamra, hogy letettem. Pedig viccesen mindig azt mondtam, hogy a halálos ágyamon is tuti bagó fog lógni a számból.

Magam miatt nem szoktam volna le..akaratgyenge vagyok...de a babámnak a legjobbat akartam...vizuális típus vagyok és elképzeltem ahogy szívom be a füstöt, a lányom a pocimban meg "fuldokol"...

Remélem átrágod ezt a dolgot, erőt "szívsz" magadba és megpróbálod letenni...jobb lesz neked is és a babádnak is.

2013. ápr. 19. 21:48
 33/47 anonim ***** válasza:
41%

Szia. Én a pároméba beleslukkolgattam a terhesség alatt. Az elején tényleg minden áron le akartam teljesen tenni, és pár napig ment is, de nem bírtam nézni, ahogy a párom megy ki a kávéval, rágyújt stb. Amikor egyedül voltam itthon, akkor kibírtam, hogy ne, de ahogy ő rágyújtott, majd meghaltam a cigiért. Lehet, hogyha ő leteszi, akkor nekem is sikerül. Ilyen szempontból te szerencsésebb vagy, mert ezek szerint a párod nem dohányzik. Próbáld meg még jobban csökkenteni, lehet, hogy menni fog. De egyet értek az utolsóval, igen, ez sajnos rizikózás, nem biztos, hogy megéri! Nekem rettentő lelkiismeret furdalásom van mai napig ezektől az elgyengülésektől is. Most 4 hónapos a babám, fogy a tejem, már csak reggel este szoptatok. Eddig a szoptatás alatt is a bele-bele slukkolok a pároméba maradt, azt is csak közvetlenül szopi után, hogy ne menjen bele a tejbe. Most kezdek egyre jobban visszaszokni, szoptatni valószínűleg már úgy sem tudok sokáig, napközben tápszerezés van, az éjjelt átalussza.

Szóval én így is inkább arra biztatnálak, hogy próbáld letenni, de remélem akárhogy is alakul, nem lesz baja a babádnak!

2013. ápr. 19. 22:00
 34/47 anonim ***** válasza:
63%

Anyukám cigizett. Mindhárman kis súllyal születtünk, (2200 g, 2600 g, 2650 g) A 2200 grammos tesóm 16 éves koráig le volt maradva a testi fejlődésben. Én, a 2650 grammos 14 évesen úgy néztem ki, mint egy 5.-es és nagyon gyenge fizikumú voltam a társaimhoz képest. A másik tesómon nem látszott semmi lemaradás.

Én csak azt nem értem, ha valaki annyira gyenge, h a vágyott babája érdekében nem tudja letenni a cigit, az később hogy fog minden másról lemondani az érdekében? Vagy hogyhogy nem retteg, h esetleg súlyos beteg lesz a baba az ő hibájából? Mert példák mindig lesznek, h a szomszéd is napi két doboz piros multit szívott, mégis egészséges a gyereke, de mi van, ha pont a tied nem lesz az?

Erre miért nincs valami törvény, hogy a dohányosok ne vállalhassanak babát, amíg le nem teszik a cigit? Ahogy pl. víz-villany nélküli putriba nem engedik haza a kórházból a babát.

2013. ápr. 19. 22:03
 35/47 anonim ***** válasza:
32%

Én is dohányoztam!! Szégyenlem is nagyon...

Kislányom 2900g 50 cm 10/10 Apgar érték,okos aranyos gyönyörű 1 éves kislány! Én napi 3 szálat szívtam el az 1mg-os Pall Mall-ból!! De miután megszültem nem gyújtottam rá és azelőtt egy héttel sem mert befektettek a kórházba! Tudom,hogy már pont a végén már mindegy de azért gondolj arra,hogy tilos és más megszól érte,akkor lesz benned annyi,jogy lerakd! Gonfolj a picire!!:(

Amúgy nekem se mondta az orvos,hogy látott-e valamit a méhlepényből,de a mai napig qvára suégyenlem magam!!!!!!!:(:(:(

A kövi már könnyebb lesz így! :D

De a te tested és életed srnki nem mondhatja.meg mit csinál vele!!

2013. ápr. 19. 22:39
 36/47 anonim válasza:
50%

Senkit nem ítélek el, nem kenyerem mások feje felett pálcát törni, de mikor én terhes lettem azonnal letettem a cigit, és utána egyetlen pillanatra sem jutott eszembe újra rágyújtani. Sőt... én nem is kívántam, konkrétan rosszul voltam még attól is, hogy a páromon éreztem -kézmosás, fogmosás- után, hogy dohányzott. Pedig előtte én is elszívtam fél dobozzal- dobozzal naponta.

Tedd le a cigit és ez csak jó tanács! Soha nem fogsz tudni elszámolni a lelkiismereteddel, ha ne adja az isten bármi baja történne a babádnak.

2013. ápr. 20. 01:48
 37/47 anonim ***** válasza:
61%
Keresztanyám cigizett a terhességei alatt. Mind a három lány kis súllyal született, télen állandóak náluk a légúti megbetegedések, valamint mindhárman asztmásak. Mostmár Keresztanyám is hiába érzi rosszul magát, meg szégyelli hogy nem volt annyi ereje, hogy letegye a cigit. Életet adott 3 olyan lánynak akinek nem lesz teljes se az élete se az egészsége. Nem tudom megérte-e, de szerintem az ilyen embereknek nagyon kár gyereket vállalni.
2013. ápr. 20. 08:07
 38/47 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem nagy érdem, de este elhatároztam, hogy nem gyújtok rá többet, és ma -igaz, hogy nehéz volt-, de nem gyújtottam rá, remélem, hogy ezután is menni fog! Köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok!
2013. ápr. 20. 19:22
 39/47 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Csak így tovább!
2013. ápr. 20. 22:22
 40/47 anonim ***** válasza:
Ügyes vagy! Gondolj a babádra, menni fog ez! :)
2013. ápr. 21. 08:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!