Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség elején történő első...

Terhesség elején történő első vérvizsgálatnál néznek TSH-t?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 19. 14:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
teljesen doki függő. nekem néztek, de egy csomó ismerősömnek nem.
2013. ápr. 19. 14:48
 2/17 anonim ***** válasza:
Nem
2013. ápr. 19. 14:50
 3/17 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam hogy nem alapvizsgálat. Éppen egy műtétre készültem ami miatt elég részletes vérképet készítettek, de közben kiderült hogy várandós lettem. A műtét (meddőség miatt) elmaradt, de a vérképet elfogadták mert már terhes voltam akkor, még ha nem is tudtam róla. De TSH-t nem néztek. Most viszont a háziorvosom kért és a minimum felett van,de határértéken belül. 0,4 a minimum és nekem 0,6, Elkezdtem aggódni, hogy ez alacsony és alacsony is volt végig az 5 hónap alatt, és kicsit beparáztam mert utánaolvasgattam hogy milyen következményei lehetnek. :(
2013. ápr. 19. 14:53
 4/17 anonim ***** válasza:
ne parázz:) nekem 5,04 lett (első vagyok), elmentem vele endok.-hoz, azt mondta, egyáltalán ne aggódjak, megnézzük, van-e gond (további vérvizsgálattal), de ez nem akkora eltérés (pedig a normál 2), hogy aggódnom kelljen. szerintem elküld a nőgyógyászod téged is egy szakemberhez, max. gyógyszert kell szedni, de ez NEM ártalmas a babára!
2013. ápr. 19. 14:55
 5/17 A kérdező kommentje:
Nem is emiatt aggódom, hanem amiatt hogy eddig is ilyen értékem volt. De ha határértéken belül van, de 2 körül jó, akkor miért 0,4 a határérték? (0,4-4 között)
2013. ápr. 19. 14:56
 6/17 A kérdező kommentje:
5 hónapos vagyok, és csak 2 hét múlva megyek nőgyógyászhoz.
2013. ápr. 19. 14:57
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha parazol menj endokrinologushoz, mas doki nem ert hozza. Egyebkent ugy tudom terhessegben az ft4 szamit (fontos, h rendben legyen, nem s tsh).
2013. ápr. 19. 14:57
 8/17 A kérdező kommentje:
Olvastam hogy kretenizmus alakul ki akinek alacsony az értéke, de ha határértéken belül van akkor az végülis jó? Még ha a minimum felé közelít is?
2013. ápr. 19. 14:59
 9/17 anonim ***** válasza:
NE olvass ilyeneket na!!!!!!! és hívj fel egy endo dokit. ajánlom Dr. SZűcs Nikolettet
2013. ápr. 19. 15:00
 10/17 A kérdező kommentje:
Nemrég kezdtem el parázni, amikor megkaptam az eredményt. De ha nem általános vizsgálat, akkor honnan tudják az emberek hogy ezzel foglalkozni kell-e? Nem is tudnék róla ha a háziorvos nem kér ilyen vizsgálatot.
2013. ápr. 19. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!