Első babát várom és mindenképpen szeretném majd szoptatni. Mit tehetek, hogy nagyobb eséllyel legyen tejem?
Hacsak nincs valami komoly szervi eltérés, az anyukák 99 százaléka tökéletesen tudna szoptatni, ha nem kapna bődületesen idióta tanácsokat a védőnőktől és hasonló állatfajtáktól.
A szoptatásnak egyetlen titka van: igény szerint mellre kell tenni a picit születése pillanatától kezdve. Ez az első napokban akár félóránkénti szopit is jelenthet, de ez teljesen normális, ahogy nő a baba, úgy fognak az etetések között eltelt időszakok hosszabbodni.
Már a kórházban kérd magad mellé a babát, ne add le a csecsemőosztályon és véletlenül se adj neki semmi mást, mint anyatejet! Vizet se, teát se! Az anyatej úgy van kitalálva, hogy az eleje tökéletes szomjoltó, a hátsó tej zsírosabb, laktatóbb. A legnagyobb nyári melegben is csak mellre kell tenni a babát, ahányszor igényli és minden rendben lesz.
Az én anyukám se tudott minket szoptatni - hogy is tudott volna, amikor elmagyarázták neki, hogy a baba 3 óránként eszik, két etetés között meg adjon nekünk teát - én viszont igény szerint szoptattam illetve szoptatok, immáron a harmadik babámat. És mindegyikük évekig szopizott.
Én ezt az oldalt ajánlom Neked:
www.lll.hu
Én is itt olvastam át mindent A-tól Z-ig, még az első terhességem alatt, rengeteget segített, aztán a kórházban egy csecsemős nővér segítségét is gyakran kértem, később pedig a belinkelt oldalról kerestem fel tanácsadót, ha gond volt.
És igaz, amit írt már valaki, hogy a szoptatás majdnem mindenkinek lehetséges, csak nem mindegy, mit és hogyan csinál az anyuka, és ha nem megy, segítséget kell igénybe venni!
Jó pocakosodást Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!