Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most teszteltem pozitívat!...

Most teszteltem pozitívat! Első baba. Mit szabad és mit nem?

Figyelt kérdés

Csak a 6. héten szeretnék menni dokihoz, amikor már valszeg van szívhang. Addig mit nem szabad enni/inni?

Van amit kerülni kell? Pl: csípős étel, kávé?

Vitaminok: eddig szedtem C vitamint, meg folsavat. Továbbra is szedhetem? Úgy tudom a folsavat talán kell is.

Köszi előre a válaszokat! :)

2013. ápr. 19. 13:21
 1/7 anonim ***** válasza:
A vitaminokat szedd tovább. Enni inni mindent szabad, csak van, ami nem esik jól, vagy émelyegsz tőle. A szénsavas üdítő nem ajánlott, mert savat csinál és puffaszt. De a babának semmi nem árt, max a te közérzetednek.
2013. ápr. 19. 13:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Elöször is gratulálok:) Én 7 hetes vagyok, de már nem ez az első terhességem.

Nem kell túl parázni a dolgot, az sem egészséges. Ha nem undorodsz a kávétól, napi egytől semmi bajod nem lesz. Csípőset, erőset is ehetsz, ezt nem is tudom ki találta ki, hogy nem. Én most pl. kívánom a csípős kajákat. Folsavat szedj, az tényleg ajánlatos.

Ha akarsz, szedhetsz terhesvitamint, amelyik szimpatikus. Ne egyél nem friss/romlott ételt, lágy sajtokat ill. nyers tojásos ételeket vagy nyers húst. Ennyi, tényleg aggódj, ez nem betegség! Sajnos ha a baba beteg, elmegy mindenféleképp, ha pedig egészséges a terhesség, hidd el megmarad!

2013. ápr. 19. 13:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Szabad örülni, de nagyon:) gratulálok.

Ne menj szaunába, ne kardiózz most eszeveszetten, ha eddig nem tetted. Szedj vitaminokat, ha nem szeretnél számolgatni, vegyél terhesvitamint, abban minden benne van, ami kell. A gravidát ajánlják talán a legtöbben. Szedd tovább a folsavat. Igyál sok-sok vizet, ne dohányozz, ne igyál alkoholt, élj egészségesen. Ezeket sztem úgyis tudod:)

2013. ápr. 19. 13:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Mindent szabad, csak mértékkel :)

(Persze a cigi, tömény pia nem)

2013. ápr. 19. 13:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Kerteszkedni csak kesztyuben macskaalom tilos kipucolnod.

Keruld nyers hus tojas ners tej es sajttermekeket es a tiramisut.

Alkohol cseppet se keruld a szaunat es a forro napot.

Seta friss levego zoldseg gyumolcs 100

Keruld a feher lisztes termeketet csak teljesorlesut egyel.

2013. ápr. 19. 14:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Gratulálok!!! Én is az első babámat várom, 7 hetes vagyok. Kávét a reggeli napi 2-t lecsökkentettem 1-re, de néhány nap múlva megundorodtam tőle. Annyira rosszul esett és keserűnek éreztem, hogy hihetetlen. Azóta teával indul a nap. Kólát szintén nem iszom, amit előtte minden nap ittam.:)
2013. ápr. 19. 17:43
 7/7 anonim ***** válasza:

ezt találtam neked, remélem segít:

[link]

2013. ápr. 19. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!