Most teszteltem pozitívat! Első baba. Mit szabad és mit nem?
Csak a 6. héten szeretnék menni dokihoz, amikor már valszeg van szívhang. Addig mit nem szabad enni/inni?
Van amit kerülni kell? Pl: csípős étel, kávé?
Vitaminok: eddig szedtem C vitamint, meg folsavat. Továbbra is szedhetem? Úgy tudom a folsavat talán kell is.
Köszi előre a válaszokat! :)
Elöször is gratulálok:) Én 7 hetes vagyok, de már nem ez az első terhességem.
Nem kell túl parázni a dolgot, az sem egészséges. Ha nem undorodsz a kávétól, napi egytől semmi bajod nem lesz. Csípőset, erőset is ehetsz, ezt nem is tudom ki találta ki, hogy nem. Én most pl. kívánom a csípős kajákat. Folsavat szedj, az tényleg ajánlatos.
Ha akarsz, szedhetsz terhesvitamint, amelyik szimpatikus. Ne egyél nem friss/romlott ételt, lágy sajtokat ill. nyers tojásos ételeket vagy nyers húst. Ennyi, tényleg aggódj, ez nem betegség! Sajnos ha a baba beteg, elmegy mindenféleképp, ha pedig egészséges a terhesség, hidd el megmarad!
Szabad örülni, de nagyon:) gratulálok.
Ne menj szaunába, ne kardiózz most eszeveszetten, ha eddig nem tetted. Szedj vitaminokat, ha nem szeretnél számolgatni, vegyél terhesvitamint, abban minden benne van, ami kell. A gravidát ajánlják talán a legtöbben. Szedd tovább a folsavat. Igyál sok-sok vizet, ne dohányozz, ne igyál alkoholt, élj egészségesen. Ezeket sztem úgyis tudod:)
Mindent szabad, csak mértékkel :)
(Persze a cigi, tömény pia nem)
Kerteszkedni csak kesztyuben macskaalom tilos kipucolnod.
Keruld nyers hus tojas ners tej es sajttermekeket es a tiramisut.
Alkohol cseppet se keruld a szaunat es a forro napot.
Seta friss levego zoldseg gyumolcs 100
Keruld a feher lisztes termeketet csak teljesorlesut egyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!