Kinek született a a 36-37. héten a babája? Válaszolnátok néhány kérdésemre?
37+5 hetes kismama vagyok, de a babám később fogant, fiatalabb, 36+1 hetesnek felelnek meg a méretei. Szerdán volt a súlya uh-n 2800 gramm.
2111 a méhszájam, nagyon sok jóslóm van, ezért számitunk rá a dokimmal, hogy előbb jön a kislányom. Mennyi az esély rá, hogy be fog sárgulni? Tud majd rendesen szopni? Vagy aluszékonyabb, ügyetlenebb lesz? Vagy már végülis érett újszülöttnek fog számitani, nem lesz lemaradva jobban, mint aki 40 hétre születik? Féltem őt nagyon, ezért szeretnék felkészülni, hogy milyen is lesz a kórházban eltöltött pár nap. Első baba amúgy:)
Nyugi, még a 40. hétre született babák is besárgulnak.
Elmesélem, nálunk hogy volt.
Mensi szerint 36+0ra született az első fiam. Nagyon besárgult, 10 napig voltunk bent. Még 1 hónaposan is látszódott a bőrén, hogy sárga.
Tudott szopizni, de aluszékony volt. Még a kórházban beindult rendesen a tejem. 16 hónapos koráig szopott. 3280grammal született.
Inkubátorban volt, kék fény alatt, így sokszor nem hozták ki etetéskor, meg aludt is. Akkor hozták, ha megéhezett.
Ma már lassan 5 éves, semmiben nem volt lemaradva a többiektől. 2 hónap alatt lehagyta a fejlődésben a vele egyidőseket.
Ne aggódj!
38 hetesen már semmi akadálya,hogy kibújjon!!!Nyugodj meg,a 38.hétre született babád,pont ugyanolyan lesz,mint aki 40.hétre született.A besárgulás nem a születési héttől függ.Miért ne szopna?!Nem lesz aluszékonyabb,csak annyira,mint egy átlag baba.
36+4.hétre szültem egy csodálatos 2670 grammos,51 centis kislányt.4 hónapos,anyatejes,sok-sok hajjal,nagyon gyorsan fejődik.
Könnyű szülést!
37. hét első napján alakultak úgy a dolgok, hogy császárra került sor. Már érett újszülöttnek számított, csak nem volt annyi zsírpárnácskája, mint a többi babának... azokat a mai napig próbáljuk gyarapítani :)
2800 grammal született, aluszékony volt, de csak mert nem volt mit ennie, ciciznie...nem sárgult be.
3 hós baba anyukája
Köszönöm a válaszaitokat!:) megnyugtattatok!:))
Mindenkinek ment a zöld kéz és gratulàlok a babákhoz!:)
Ha csütörtökig egyben kibirjuk, akkor már a méretei szerint is betölti a 37. hetet, utána már tényleg nyugodt szivvel jöhet:)))) én meg holnap töltöm mensi szerint a 38. hetet:)))
Szép napot Nektek, irok majd a közeljövőben, ha megvan a baba!:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!