Nem fog a doktor rájönni, mert semmi hatása nincs a méhlepényre. Nem kell mindent elhinni.
Amíg nem volt ez a dohányzás elleni hisztéria, nagyon sok nő dohányzott a terhessége és a szoptatás alatt is. ég a szülészeten is. Még sincs semmi betegsége a 30-on felüli korosztálynak emiatt. Pedig otthon és a munkahelyen is dohányfüstben voltak.
2013. ápr. 19. 19:12
12/47 anonim válasza:
Szerintem tedd le. Ha beteg babát szülnél, hiába mondaná bárki, hogy nem a cigitől van, nem tudnál elszámolni a lelkiismereteddel. Gondolj a babára, és kibírod azt a pár hónapot.
2013. ápr. 19. 19:13
13/47 anonim válasza:
én letettem pozitív teszt után (még várandós vagyok) de két példát is tudoka közvetlen környezetemben. az egyiküknél a mama kevesebbet, de dohányzott, az ikrei most egy évesek és egyelőre semmi bajuk nincs. a másikuknál az anya nem is csökkentette az adagot (min. napi 1 doboz), a gyereke 30-on túli felnőtt, nem alakult ki a dohányzással összefüggésbe hozható betegsége és ő maga sem dohányzik.
14/47 anonim válasza:
Nem jön rá senki semmiből. Nálam annyi volt a "probléma" hogy besárgult a kicsi, akkor kérdezte meg a csecsemős, hogy dohányoztam? Mondtam, hogy igen. Be is bizonyosodott a kicsitől vett vérből, hogy az okozta a sárgaságot, kevés volt a d-vitamin.
15/47 anonim válasza:
Nekem anyukám végig cigizte a terehsséget, semmi bajom nem lett, időre születtem 3500gal egészségesen, késöbb sem lett semmi ezzel összehozható betegségem.
2013. ápr. 19. 19:15
16/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Csak sok helyen azt olvasni, hogy a lepényen meglátszik, ezért kérdeztem csak. Mégegyszer köszi mindenkinek, de azért azon leszek, hogy letegyem, bár már 21 hetes vagyok, és én is szégyenlem magam. Más előtt nem is cigizek, csak sunyiba, és ahogy ez is leírtam, hát elég szánalmas vagyok, de egyelőre még nem tudtam letenni.
2013. ápr. 19. 19:17
17/47 anonim válasza:
13. vagyok
nálam több orvos is rákérdezett: a nőgyógyászom, aki a terhesgondozást végzi (első alkalommal, amikor hozzá mentem), a kombinált teszt elvégzésekor dokumentálták (gondolom nagyobb kockázati csoportba kerültem volna, ha igen) és egyszer a kórházi ügyeletes, amikor görcsök miatt bementünk.
2013. ápr. 19. 19:18
18/47 anonim válasza:
4-es válaszoló: "Aki akaratgyenge az nem nem szereti a gyerekét, csak magát sem kevésbé." ÚRISTEN! Mert te azért cigizel mert szereted magad? A te egészségednek talán jót tesz? A barátom anyja dohányzott, bár makk egészségesen hozta a világra a fiát, gyerekkorában asztmája alakult ki, 28 éves és még mindig kell neki gyógyszer... Kérdés hogy valaki hogyan számol el a lelkiismeretével ha a gyereke miatta veszi sípolva a levegőt, nem sportolhat és fulladozik egész életében. Nem az a lényeg h egészségesen születik-e hanem h milyen mérgek halmozódnak fel a szervezetében. Egy ilyen anya minek szül gyereket????????????????
2013. ápr. 19. 19:18
19/47 anonim válasza:
a stressz amit a megvonás okozna ártalmasabb lenne. (én vagyok akinek az anyukája cigizett.) én nem dohányoztam terhesen, abban a ciklusban már nem gyújtottam rá amikor sikerült, de nekem lombik babám van, így előre tudtam mikor hagyjam abba.
2013. ápr. 19. 19:19
20/47 anonim válasza:
17 vagyok (talán)
+ a védőnő is megkérdezte
érdekes, azt hittem, ez a protokoll része és mindenképp rákérdeznek. nálam közben töltögettek is papírokat, tehát dokumentálták...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!