Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik dohányoztak a terhesség...

Akik dohányoztak a terhesség alatt, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Nem szívok sokat -tudom, ez sem mentség-, heti 4-5 szálat. Olyan kismamák válaszát várnám, akik ilyen körül szívtak hetente.

Volt valami gond a terhesség alatt? Rendben van most a baba?

Kérem, hogy akik elítélnek ne is írjanak, nem azért tettem fel a kérdést. Nem ítélkezésre van szükségem, hanem válaszokra.

Köszönöm a normális válaszokat!

2013. ápr. 19. 19:01
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

" férjem is rá fog jönni, amiből válás lenne."

ezt miből gondolod?

2013. ápr. 19. 19:25
 22/47 anonim ***** válasza:
61%
Én a leggyengébbet szIvtam és keveset, 8 hetesen nem volt szIvhang, most nagyon sz.rul érzem magam, mert a dohányzásnak van vetélési kockázata. Szerintem inkább tedd le, mert én ezt már az életben ki nem törlöm, hogy talán amiatt történt a baj.
2013. ápr. 19. 19:40
 23/47 anonim ***** válasza:
81%
A férjed esetleg elválna a gyereked esetleg beteg lenne... Nem értem.. Magyarul kockáztatod, hogy a cigi tönkre tegye az életed. Gratulálok!
2013. ápr. 19. 19:46
 24/47 anonim ***** válasza:
77%
a 8 éves szomszéd kisfiú anyukája dohányzott a terhesség alatt, a kissrácnak súlyos tüdőasztmája van, ha pár métert fut vagy jobban "megerőlteti" magát, már befullad, ügyeletre kell vinni és nem alszik egész éjjel. nem sportolhat, nem mozoghat, ezért kezd fokozatosan elhízni, ami miatt állítólag még inkább fulladhat majd.
2013. ápr. 19. 19:48
 25/47 anonim ***** válasza:
78%

Egy ideje babát tervezünk, eddig dohányoztam, de már 3 napja nem gyújtottam rá, sajnos a pici még nem sikerült, ezért erről érdemben nyilatkozni nem tudok, de leírom a "tapasztalatomat".

Édesanyám nagy dohányos a mai napig, mikor terhes lett velem, megpróbálta letenni, de csak rosszabb lett, nála látszott a méhlepényen - nem tudom pontosan mi és hol, nem értek hozzá -, a doki tudta és le is cseszte anyut. Én a 41. hét után születtem, de így is alig nyomtam 1600 gr-ot, a cigi miatt. Elvékonyodott a köldökzsinór és az utolsó két hétben nem jutottam táplálékhoz, ez csak a szülés közben derült ki. 3 hónapig kórházban voltam, csövek lógtak a fejemből, aminek a hege a mai napig megvan és néha fáj, nem vagyok asztmás, de sokszor kaptam el légúti megbetegedéseket, most épp két hete tart.

A lényeg, soha eszembe nem jutott bántani az anyukámat emiatt, pontosan tudom milyen nehéz leszokni a cigiről, nem szeretem az álszent "én már leszoktam, te is szokj le" c. kioktatásokat, ezt sem annak szánom, csak egy sztori volt.

De, hogy végre a kérdésedre is válaszoljak, nem hinném, hogy heti 4-5 száltól baja lesz a babádnak, minden genetika és testi adottság kérdése csupán.

Kívánom, hogy gyönyörű, egészséges babád szülessen!

2013. ápr. 19. 19:54
 26/47 anonim ***** válasza:
Még valami eszembe jutott,ahol esetleg kiderülhet ha levetetitek a köldökzsinór vért.Nem tudom,h ott számít e vagy látszik e?
2013. ápr. 19. 19:59
 27/47 anonim ***** válasza:
55%

26 éves nő vagyok, 28 hetes terhes.

anyukám 16 éves kora óta dohányzik, most 63 éves, még most is, asztmásan.

Pár éve tudtam meg, hogy a terhesség alatt is el-el szívott egy-egy cigit, pontosan nem tudom, mennyit. illetve tulajdonképpen az egész gyerekkoromat passzív dohányosként éltem.

Igazából nincsen komoly bajom, de asztmára van nekem is hajlamom, minden megfázás után köhögőrohamaim vannak, alig akad felszakadni a nyák...

Ja és bár anyu jó anya, meg figyelt ránk, szeret minket, ezt soha nem fogom neki megbocsájtani.

2013. ápr. 19. 20:20
 28/47 anonim ***** válasza:
83%

Nézd,én tudom,hogy a cigi függőséget okoz.De határozd el,hogy nem fogja tönkretenni az életed,egy határozott mozdulattal dobd a kukába mindet.Kösd le magad,és inkább rágózz egész nap,de ne gyújts rá.Ha 1 hetet kibírsz már sikerélmény lesz,és büszke leszel magadra!Nem hiszem,hogy tudnál azzal a gondolattal élni,hogy a ki*aszott cigi miatt lett beteg a gyereked.Ahol akarat van,ott erő is...

Hajrá!

2013. ápr. 19. 21:05
 29/47 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudom milyen a kapcsolatod a férjeddel, de engem minden nap minden órában marna a bűntudat, hogy sunyiba cigizek és hazudnom kell. A babáról ne is beszéljünk..sajnos nem tud ellenkezni.
2013. ápr. 19. 21:05
 30/47 anonim ***** válasza:
89%

Terhességeim első 6 hetében dohányoztam, piszok nehéz volt letenni, nem ítéllek el, csak egy kérdésem lenne: miért kérdezed mindezt?

Ha mindenki azt írná, hogy csak beteg babák születtek

füstös anyukáktól, az hogy hatna rád? Vagy ha pont az ellenkezőjét írnák? Eltol a leszokás irányába, ha biztosra tudod, hogy "lebukhatsz", akár az orvos, akár a férjed előtt?

2013. ápr. 19. 21:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!