Terhes vagyok, és még nem múltam el 18, anya ragaszkodik az abortuszhoz, én viszont semmiképpen nem szeretnék elmenni! Mit csináljak?

Szerintem sincs annyi segítség, nem tudom mire gondolt a válaszoló.
De tudjuk persze az érintettek mindig kivételek a témában

Elvileg az abortuszra nem kényszeríthet az édesanyád, és mivel a párod nagykorú, kereső, lehet ő a gyerek gyámja.
Ami a sulit illeti: nekem egy osztálytársam szült 16 évesen, ő magántanulóként fejezte be, érettségizett le. A szülei támogatták.
Mivel te rendőrsuliba jársz, valószínűleg a magántanulóság nem fog menni, hiszen ott erőnléti gyakorlatok, stb. van. Ha el akarod végezni, szerintem arról, hogy otthon leszel a gyerekkel 3 éves koráig, mondj le. Max. az első évben, és utána meg kell oldanod másként a gyerek felügyeletét. Ha anyukád dolgozik, nem valószínű, hogy a gyest választaná helyette, bár ő elmehetne vele elvileg. Inkább, ha bírjátok anyagilag, oldjátok meg bébiszitterrel, bár egy 1 éves még elég kicsi, nem tudom, megy-e ez. Aztán bölcsi, amint lehet.

Kedves utolsó, amiből akarják, pl. az apa keresményéből - mert ugye praktikusan máshol is így van, ahol az anya csak GYES-re jogosult, nincs ebben semmi különös, nem hogy elitélendő, feltéve, ha a párja is ezt szeretné és önként vállalja. Sőt, huszonéves korban a csak GYES-re jogosult anyák helyzete nehezebb, mert a GYES 2 fő eltartására kellene... ezzel szemben ha az anya 18 alatti, őt ugye a szülei kötelesek tartani, a GYES+CSP eleve csak a gyerekre marad.
Legvégső esetben meg az állam ugye állami nevelésbe veszi a gyereket addig, amíg az anya ne talál munkát, és ennyi.

Oké írta a kérdező is írta a párja kb 100 ezret kap. + a gyes az 28 ezer és a családi is még 12 ezer. na már most ez 148 ezer ft-ból úgy hogy egy lakást fent kell tartani nem igazán lehet kijönni. Főleg télen fűtés szezonba.
A másik a kérdező kijelentette neki nem kell segítség. Akkor miért is kellene a nagyiknak segítenie? Ez egy érdekes kérdés. Ha valaki babázni akar annak nincs is semmi problémám de őszintén miért lenne automatikus, hogy eltartsa az édesanyja ha ő már "nagylány". Igen tudom az ember segíti a gyerekét ez normális és természetes de ha dönt akkor igen is gondolja végig mi lesz agyereknek a sorsa. Nem tudom az mennyivel jobb sors, ha állami gondozásba kerül a baba.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!