Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, és még nem...

Terhes vagyok, és még nem múltam el 18, anya ragaszkodik az abortuszhoz, én viszont semmiképpen nem szeretnék elmenni! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2013. jan. 19. 16:42
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/191 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs annyi segítség, nem tudom mire gondolt a válaszoló.

De tudjuk persze az érintettek mindig kivételek a témában

2013. jan. 23. 19:15
 132/191 anonim ***** válasza:

Elvileg az abortuszra nem kényszeríthet az édesanyád, és mivel a párod nagykorú, kereső, lehet ő a gyerek gyámja.

Ami a sulit illeti: nekem egy osztálytársam szült 16 évesen, ő magántanulóként fejezte be, érettségizett le. A szülei támogatták.

Mivel te rendőrsuliba jársz, valószínűleg a magántanulóság nem fog menni, hiszen ott erőnléti gyakorlatok, stb. van. Ha el akarod végezni, szerintem arról, hogy otthon leszel a gyerekkel 3 éves koráig, mondj le. Max. az első évben, és utána meg kell oldanod másként a gyerek felügyeletét. Ha anyukád dolgozik, nem valószínű, hogy a gyest választaná helyette, bár ő elmehetne vele elvileg. Inkább, ha bírjátok anyagilag, oldjátok meg bébiszitterrel, bár egy 1 éves még elég kicsi, nem tudom, megy-e ez. Aztán bölcsi, amint lehet.

2013. jan. 24. 09:56
 133/191 anonim ***** válasza:
68%
ezért tartunk ma itt ahol... A tizenévesek felnőttesdit játszanak, és azt hiszik ők aztán mindent tudnak. Kiváncsi lennék mi az elképzelésed a továbbiakban? De úgy hogy anyukád keresete nincs benne! Nem ő fizeti neked a pelenkát, nem ő fizeti a baba holmit, a kaját, hanem a barátod 100 000-ből, a saját helyeteken ahova állítólag költözni tudnál. Ahol majd te főzöl,mosol,takarítasz hiszen már nagy lány vagy tudsz mindent.
2013. jan. 25. 12:04
 134/191 anonim ***** válasza:
édesanyád nem kényszeríthet ra hogy elvetesd. Még akkor sem ha nem vagy még 18. Inkább támogatnia kéne téged. Örülök hogy meg akarod tartani a babát,és kívánom hogy anyukád hozzáállása is megváltozzon,hisz az unokájáról van szó. Ha a párod nagykorú,akkor lehet a baba gyámja. Ha a párod vállalja akkor anyukádnak nincs igazán beleszólása ebbe. Kényszeríteni meg nem kényszeríthet
2013. jan. 26. 10:16
 135/191 anonim ***** válasza:
68%
Kedves utolsó akkor miből tartja el a babát? Ha nincs jövedelem és a nagyszülők nem segítenek?
2013. jan. 26. 10:21
 136/191 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó, amiből akarják, pl. az apa keresményéből - mert ugye praktikusan máshol is így van, ahol az anya csak GYES-re jogosult, nincs ebben semmi különös, nem hogy elitélendő, feltéve, ha a párja is ezt szeretné és önként vállalja. Sőt, huszonéves korban a csak GYES-re jogosult anyák helyzete nehezebb, mert a GYES 2 fő eltartására kellene... ezzel szemben ha az anya 18 alatti, őt ugye a szülei kötelesek tartani, a GYES+CSP eleve csak a gyerekre marad.

Legvégső esetben meg az állam ugye állami nevelésbe veszi a gyereket addig, amíg az anya ne talál munkát, és ennyi.

2013. jan. 26. 10:27
 137/191 anonim ***** válasza:
Semmiképpen ne hagyd magad! Valóban, ha párod nagykorú, lehet ő a gyám. Ha más nem, mehetsz anyaotthonba is. Egyébként megkérdezik a gyermek apját is, hogy akarja-e ő is abortuszt! Anyád nyilván el fogja hallgatni, hogy az apa ismert, de ezt ne hagyd! Egy élet mindig élet, és örök életedben bánni fogod, ha hagyod, hogy anyád megölje. Ha már így alakult, el kell fogadni. Ha párodnak van jövedelme, gyesből és családiból a kereset mellett el lehet tartani. Gondolom anyád nem ölne meg téged, miért oltaná ki egy ártatlan baba életét? Akinek ott dobog a kis szíve, aki igenis érez és joga van az élethez!
2013. jan. 26. 15:30
 138/191 anonim ***** válasza:

Oké írta a kérdező is írta a párja kb 100 ezret kap. + a gyes az 28 ezer és a családi is még 12 ezer. na már most ez 148 ezer ft-ból úgy hogy egy lakást fent kell tartani nem igazán lehet kijönni. Főleg télen fűtés szezonba.

A másik a kérdező kijelentette neki nem kell segítség. Akkor miért is kellene a nagyiknak segítenie? Ez egy érdekes kérdés. Ha valaki babázni akar annak nincs is semmi problémám de őszintén miért lenne automatikus, hogy eltartsa az édesanyja ha ő már "nagylány". Igen tudom az ember segíti a gyerekét ez normális és természetes de ha dönt akkor igen is gondolja végig mi lesz agyereknek a sorsa. Nem tudom az mennyivel jobb sors, ha állami gondozásba kerül a baba.

2013. jan. 26. 15:40
 139/191 anonim ***** válasza:
0%
"de őszintén miért lenne automatikus, hogy eltartsa az édesanyja ha ő már "nagylány". Igen tudom az ember segíti a gyerekét ez normális és természetes" - meg ugye nem mellesleg törvény is van rá, hogy a szülő köteles eltartani a gyerekét a nagykorúsága eléréséig, illetve a nappali tagozatos tanulmányai befejeztéig. Szóval ez a szülő részéről nem jog, nem opció, hanem kötelesség, amihez a világon semmi köze annak, hogy a gyerekének van-e gyereke vagy nincs. (aránylag simán elérhető a gyámhatóságon-bíróságon, hogy a lány ugye él a párjával meg a gyerekével, a szülők meg fizetik a tartásdíjat, ahogy bármely más szülő is a külön élő gyermeke után...illetve a szülő ezt a kötelességét akkor "úszhatja meg", ha a lánya házasságot köt, és ez által nagykorúvá válik...)
2013. jan. 26. 22:29
 140/191 anonim ***** válasza:
100%
Elég szomorú ez, utolsó. A gyereknek JOGA van felnőtteket játszani, 16 évesen a semmire gyereket vállalni, akar elköltözni is a szülőktől a baratjahoz, a szülőnek meg KÖTELESSÉGE eltartani.... Csodálatos. Tudod en amondó vagyok, hogy ha ahhoz felnőtt volt, hogy szexeljen -ráadásul nagy eséllyel védekezés nelkul- es márpedig o nem akar abortuszt, akkor ahhoz is legyen felnőtt, hogy el tartsa magát.
2013. jan. 27. 06:18
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!