Ha az anya a terhesség ideje alatt keveset eszik, akkor a baba az anya zsírját éli fel?
én 94 kilóval lettem várandós, 86 kilóval mentem szülni, 82-vel jöttem ki a kórházból.
Nem azért, mert 1 percig is fogyóztam volna, eszembe sem jutott ilyen balgaság, hanem azért mert vészes hányásban szenvedtem, a 7. hónapig nem volt olyan nap, hogy ne hánytam volna minimum háromszor ,a csúcs a 9 db volt. Hidd el, nagyon megterhelő. Emellett a hányás után sem lettem jobban, a hányinger megmaradt, így csak feküdni tudtam. Kajából gyakorlatilag a sima, üres zsömlén kívül semmi ne mmaradt meg bennem, emellett csak vizet tudtam inni, minden mást azonnal visszaküldött a lányom. 3 kilóval született, mindene ép, egészséges, ma már okos nagy lány. A dokik szerint tőlem vette el a szükséges táplálékot és (bár én is aggódtam emiatt), ő megkapott mindent, amire szüksége volt. Nem lett retardált, nem fogékonyabb a betegségekre, mint a tesója vagy a többi azonos korú gyerek.
Tehát igen, lehetséges fogyás, természetesen tilos terhesen koplalni, direkt fogyózni, de ha nem marad benned a kaja, akkor egyszerűen nem tudsz mit csinálni. Gondolhatod, hogy mennyire kivoltam és hogy mennyi mindent megpróbáltunk, hogy jobban legyek, az egész család már a különböző praktikákat kutatta.
Pont ma kérdeztem rá nőgyógyásztól, mert még mindig fogyok, pedig eszem (17. hét, tehát van még időm, de azért gondoltam rákérdezek).
Azt mondta, hogy ne aggódjak, vizsgálták, hogy háborúk (pl a világháború) idején mikor sokan éheztek történt e változás a születendő babák súlyában, és egészséges méretű babák születtek.
De ez nem azt jelenti, hogy a baba az anya zsírtartalékait éli fel. Inkább úgy néz ki (tudtommal) a dolog, hogy abból amit az anya megeszik a baba "elveszi" ami neki kell és ha az anyukának nem marad elég, akkor az anyuka éli fel a saját zsírtartalékát.
Mindemellett persze nagyon nem egészséges ha vékony a kismama, koraszülést és egyéb problémákat azért okozhat!
Én sem fogyóztam mégis csak 5 kiló jött fel terhesség alatt és mínusszal zártam. Ehhez képest 4400 grammos kisfiúnak adtam életet, olyan volt mint egy kis parazita mindent leszívott rólam.:)
Nem nagyon tudtam enni, mert epe gondjaim voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!