Vannak itt olyan anyukak, esetleg már utolsó hónapban járó kismamák, akik nem vékony alkatúak, csak inkább normális vagy több annál, de nem hiztak vagy csak nagyon keveset?
én 4 kilót híztam az első terhességnél, a másodiknál 5-öt, a normálnál nagyobb súllyal kezdtem mindkét terhességemet
a babák normál időre, normál súllyal, egészségesen születtek, nem fogyóztam, csak nem volt étvágyam, kívánós sem voltam szerencsére soha
7-et híztam. Terhesség előtt 63 kg, szülés előtt 70 kg, kórházból hazajövet 62 kg. 3 hónap szoptatás után 57 kg.
(Sajna a második babánál 15 kg-ot híztam, azt még most próbálom leadni.)
3 éves és 4 hónapos baba anyukája
Szia! Kb. 5 kg jött rám az első terhességem alatt. A vége felé 220 g szénhidrát diétán voltam (ami szerintem felesleges volt, de én nagyon betartottam, ami kész fogyókúra volt). Kb 49 kg-val kezdtem a terhességet, 54 kg-val mentem szülni és szülés után néhány nappal már csak 48 kg voltam. Ennek ellenére a kisfiam 3380 g-mal született, tökéletesen egészségesen. Kb 15 hónapig szoptattam.
Most a második babámat várom, kb 47 kg voltam, mikor teherbe estem. Most kicsit közelebb vagyok a 49 kg-hoz, bár nagyon rosszul vagyok és alig bírok enni (9. hétben vagyok).
Nem feltétlenül kell több 10 kg-ot hízni a terhesség alatt és nem kell kettő helyett enni. Nem is lehetséges szerintem, hiszen a gyomor mérete, kapacitása nem lesz nagyobb azért, mert valaki kisbabát vár! Vagy rosszul gondolom? Az étvágy lehet, hogy megnő, ezért gyakrabban eszik valaki!
A baba minden fontos tápanyaghoz jusson hozzá, ami a fejlődéséhez szükséges, az a lényeg. És a kis Pocaklakó úgyis így is úgy is megszerzi, amire neki szüksége van!
Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!