Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, és még nem...

Terhes vagyok, és még nem múltam el 18, anya ragaszkodik az abortuszhoz, én viszont semmiképpen nem szeretnék elmenni! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2013. jan. 19. 16:42
 181/191 anonim ***** válasza:
53%
A GYES az segely, aki arra szul, az nem gondolkodik felelosen - mondjuk ez nem fugg a koratol....
2013. jan. 28. 13:18
 182/191 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam válaszod, és örülök, hogy tudod, mi az abortusz. Azt írtad, másnak nem volt 16 évesen. Nekem volt, a tekintélyelvű, diktátor anyám nem hagyott más lehetőséget. Ő egy tipikusan olyan anya, aki másoknak azt mutatja, ő mekkora király, és ebbe a képbe a 16 éves terhes lánya nem fért bele. Azóta sem bocsátottam meg neki, és ma már persze beszélünk, és van is egy fiam, mindig gyilkosnak fogom tartani. Engem senki nem kérdezett meg, mit akarok. Neki ez így felelt meg, és kész. Örülhetek, hogy nem lett belőle olyan károsodásom, ami miatt soha többé nem lehetett volna gyermekem.

És igen, ha lesz lányom, akkor sem fogom neki 16 évesen azt mondani, hogy akkor abortusz. Mindent meg lehet oldani, és a szülő dolga a gyermeke támogatása. Ha korábban pedig nem világosította fel gyermekét, az meg pláne az ő hibája!

2013. jan. 28. 13:20
 183/191 anonim ***** válasza:
100%
No igen, a gyakorikerdeseken volt szó már írta valaki, hogy végzős egyetemista, nem dolgozott még, így csak gyes-t kap. Ha elvégzi valaki az egyetemet, mondjuk ha minden jól ment, 23 éves, 24, dolgozik néhány évet, és 28-30 évesen szül egy olyan országban és világban, ahol azt mondják, legyen sok gyerek, blabla.. Akkor azt, aki tisztességesen tanul, és nem öregen akar anya, apa lenni miért nem támogatják???
2013. jan. 28. 13:22
 184/191 anonim ***** válasza:
100%
Én pont ilyen vagyok végzős egyetemista aki pár vizsga és az államvizsga után remélhetőleg nyáron diplomás lesz.Fiam nem sokára 2 éves,és mivel 15 éves koromtól diákmunkán voltam "csak",ezért Gyesre vagyok jogosult,így a fiam ment bölcsibe én meg dolgozni fél állásban.23L
2013. jan. 28. 14:15
 185/191 anonim ***** válasza:
68%
181es a gyes alanyi jogon jár minden anyukának annak is aki nem szorul rá. Szal akkor mindenki aki gyereket vállal felelőtlen,mert ebből kifolyólag gyest kap?
2013. jan. 28. 16:34
 186/191 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem mindegy, hogy 3. évig gyesen vegetál úgy, hogy soha nem dolgozó vagy 2 év gyed után plusz egy évig kap gyest.
2013. jan. 28. 18:20
 187/191 anonim ***** válasza:
Igaziból csak az a baj, hogy egy olyan jövedelemre tervez a kérdező ami nem biztos, hogy lesz illetve meg is fog maradni. Mert arról pl nem ír, hogy az Apa mit gondol. Mi van akkor ha ő vissza táncol esetleg? Mi van akkor ha a szülőkkel történik valami. Akkor ott fog állni iskola és végzettség nélkül. Na akkor miből fogja fenntartani a gyereket?
2013. jan. 28. 18:25
 188/191 anonim ***** válasza:
0%
Barbianyu! Felelosen gondolkozo szulo eloszor ledolgozza legalabb azt a minimum idot, hogy jogosult legyen TGYASra, aztan GYEDre, ami azert tobb, mint a GYES. Aztan ha mar letelt a GYED, akkor fogja magat es a, vissza megy dolgozni teljes munkaidobe, vagy b, GYES mellett reszmunkaidos allast vallal. Persze ott van meg a c, miszerint hoppa, szulok megegyet, a GYES az megse munkanelkuli segely alapon.
2013. jan. 28. 19:23
 189/191 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld utolsó énsem dolgoztam le,mert én külföldön dolgoztam a terhességem előtt,a terhesség alatt meg feketén dolgoztam. És nem vagyok jogosult a gyedre. És kisfiamnak mindene megvan semmiben nem szenved hiányt,sosem volt még olyan hoy nemvolt pelusa vagy tápszere. Akkor énis felelőtlen lennék? Nekem se kellett volna vállalnom a fiamat még annak ellenére sem hogy a műtétem után közölték hogy meddő vagyok? És hogy a dokik a mai napig nem értik hogy hogy a francba lettem terhes? Pedig külföldön műtöttek ahol sokkal képzettebb dokik vannak és sokkal modernebb eszközök. Itthon megmondták mikor terhes lettem hogy az abortusz nagyon kockázatos lenne legjobb esetben ki kellene pakolni. Akkor énis felelőtlen lennék mert inkább kihordtam a fiam mint hogy kipakoljanak? Nem fogok gyedet kapni és nem érzem úgy hogy megrövidülnénk. Mi is albérletben lakunk a párom keres anyósom meg nyugdíjas én meg kapom a gyest meg a családit. És meg tudunk élni megvan mindenünk. Nemkell mindenből a legdrágább holmikat megvenni a babának. Pl a védőnői tanácsadóban adnak le egy csomó babaruhát jó állapotban. A kérdező is be tud menni ha szeretne és válogat belőlük. Kiságyat,a netről vettünk pelenkázós kiságyat ami a boltban 80-90 ezer ft a netről mi 15 ezerért vettük es nagyon jó állapotú. Babakocsit 8 ezerért vettünk a neten olyat ami a boltban 40-50 ezer ft. Nem márkás holmiktól lesz boldog egy baba. Meg lehet olcsón oldani mindent csak utána kell járni. Különben is ha nemkap gyedet be tudja adni bölcsibe a kicsit. A barátnőmet is 16 évesen szülte az anyja és mégis felnőtt a barátnőm. Az anyja gyes után elvégezte a sulit dolgozik és kész. Megélnek
2013. jan. 28. 20:30
 190/191 anonim ***** válasza:
68%
Nevetséges, hogy itt 16 évesek csak úgy gyereket vállalnak, mert olyan rohadt érettnek érzik magukat. Van pénz? Kinek a pénze? Talán TE dolgoztál meg érte? Olyan felelősségteljes leszel a gyerekeddel is, mint a védekezésben? Vicc. Gyereknek gyerek. Ez kibassza a biztosítékot. Szevasztok!
2013. febr. 2. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!