Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, és még nem...

Terhes vagyok, és még nem múltam el 18, anya ragaszkodik az abortuszhoz, én viszont semmiképpen nem szeretnék elmenni! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2013. jan. 19. 16:42
 151/191 anonim ***** válasza:
0%
#150 - persze, ezt majd az adott időben, a törvényi feltételek fennállása esetén (ami ugye kicsit más, mint a 18 év alatti gyerek esetében) megtehetik, minden éremnek megvan a másik oldala is, nincs ezzel semmi baj...
2013. jan. 27. 17:13
 152/191 anonim ***** válasza:
Most őszintén amikor valakinek nincs keresete összeköltözik a párjával aki keres evidens, hogy a lány nem magára fogja költeni azt a pénzt amit a szüleitől kap hanem a gyerekre 1 nem is tudna mit tenni mert havi 130-ból sajnos a mai világban nem lehet megélni. Aztán tényleg a a gyerek lány hogy tesz eleget a kötelességének ha a a születendő babáját nem tudja eltartani. Az miért jobb sors, ha bekerül gyerek otthonba. Szerintem egy gyereknek sem jó azt megtudni, hogy igen az anyám megszült de nem tudott eltartani inkább állami gondozásba adott.
2013. jan. 27. 17:54
 153/191 anonim ***** válasza:
0%

Nézd kedves utolsó, ezt nem kell túlragozni, van itt ez a konkrét kérdés, szerintem ideális esetben úgy néz ki a kiccsalád bevétele, hogy az apa kap egy 100-ast (ez szerepel valahol), ugye van a GYES, a lány saját CSP-je, a gyerek után kapott CSP, és amiről itt a polémia megy az elmúlt két oldalon, hogy a lány is jogosult elvben gyerektartásra saját maga után a szüleitől... ha ez mind megvan, összeadod, simán kijön kb 200 eFt-re. Akkor meg miről beszélünk csókolom, ma Magyarországon a 3 fős családok vagy felének nincs per fő ekkora bevétele...

Ha ezt így megnézzük, az látható, hogy az anyagi feltétel a kérdésben szereplő esetben a gyerekvállaláshoz ADOTT. Ez ennyi, és nem több.

2013. jan. 27. 18:02
 154/191 anonim ***** válasza:
0%
... mármint persze 67 000 Ft/fő...
2013. jan. 27. 18:04
 155/191 anonim ***** válasza:
100%
Na persze azért kíváncsi vagyok melyik bíróság ítélne meg 50. ezer gyerektartás az anyának.
2013. jan. 27. 18:06
 156/191 anonim ***** válasza:
0%
Szülőnként 25 eFt-t? Jó kérdés, szerintem a 25 eFt nem olyan egyedi vagy ritka szám... de nyilván sok mindentől függ, de ezek elég közismert dolgok, hogy mitől...de szerintem normális esetben nem jut el idáig egy ilyen ügy, egyszerüen a szülők annak tudatában, hogy a saját lányukat természetesen nekik kellene akkor is eltartani, ha nem szült volna, felajánlanak evidens módon egy összeget, úgymond "segítségként", ha nem többet, legalább annyit, amennyit azon spórolnak, hogy a lányuk nem velük él, tehát magyarán nem kezdenek el azon nyerészkedni, hogy a lányuk gyereket vállalt. A bíróság meg a hatóság az a legszélső, "soha ne kerüljön sorra" eset... elvégre is minden tartás alapban a felek közötti megegyezés kérdése kellene, hogy legyen, ez a normális. Tehát szerintem - és ha az én lányomat érintette volna - úgy hangzana, hogy "persze, és logikus, hogy a pároddal és a gyerekeddel élsz, én addig, amíg 18 nem leszel vagy tanulsz, fel tudok ajánlani X ezer forintot nektek, amivel csökken a kiadásunk azáltal, hogy te nem itt élsz már velünk" és ennyi, és leégne a bőr az arcomról, ha a gyámhatósághoz meg a bírósághoz kellene fordulnia...
2013. jan. 27. 18:20
 157/191 A kérdező kommentje:
Az a legjobb, hogy már nem is a kérdésre válaszoltok, csak mindenki itt okoskodik, hogy jajj majd anyám eltart, holott 50ezerszer leírtam, és mostmár tényleg kiakasztó, hogy a pénz a téma, holott az legyen az én dolgom, biztos nagyon jó dolog lehet felnőtt fejjel egy 16 évest itt oltogatni, de egyikőtök sem volt 16 évesen terhes, és nem volt ebben a helyzetben, én nemtudom ki az az elmebeteg,aki ezt csak egy műtétnek fogná fel, mert az abortusz az nem csak egy műtét, hanem tulajdonképpen, kiszívják darabokban a gyerekedet, aki semmiről sem tehet.. ennyi !
2013. jan. 27. 18:22
 158/191 A kérdező kommentje:
a normális válaszokat pedig köszönöm:)
2013. jan. 27. 18:26
 159/191 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mindenki normális választ adott. De ha már most nem gondolkozol el azon, hogy miből fogod eltartani a gyereket akkor mi lesz veletek?

Mert már most terhesen kellene készíteni egy tervet.

Ebből is látszik, hogy abszolút nem vagy érett egy babára, mert az anyagiakra nem gondolsz. Az a bajom, hogy nem látom, hogy miként fogtok megélni. De az, hogy ez csak a te problémád már nem igaz, mert amikor egy kis baba megszületik akkor már igen is az ő problémája is, ha a család nem tudja őt eltartani. Igaz nem olyan módon mint neked de az övé is a probléma.

Igen kíváncsi vagyok a bevételetekre mert nem látom, hogy havi 130 ezerből hogy fogtok megélni. Albérletben lakunk ami nem egy magas összeg de bizony a rezsi annak ellenére, hogy nem élünk nagy lábon főleg így télen.

2013. jan. 27. 18:43
 160/191 anonim ***** válasza:
53%

"de egyikőtök sem volt 16 évesen terhes, és nem volt ebben a helyzetben, "

Nem mert nem is lehettem volna terhes 16.évesen, max ha a szentlélek megszáll.

2013. jan. 27. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!