Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz? Mit tegyek?

Abortusz? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

9 hetes terhes vagyok. A párom nem akarja a babát, én viszont nem szeretnék gyilkos lenni. A párom azt mondta, ha megtartom, elhagy.

Anyagiakkal nincs gond.

Hogy döntenétek a helyemben?

2012. nov. 27. 18:24
 81/99 anonim ***** válasza:
Ha nem volt ultrahang, akkor miből állapította meg, hogy hány hetes vagy? Mensid alapján?
2012. nov. 30. 21:03
 82/99 anonim ***** válasza:
0%

#79, ez az "én vérem, te véred, ő vére" a lehető legrosszabb nyitás nálam, nem hiszem, hogy a genetikának és az érzelmeknek köze lenne egymáshoz... gondolj bele, az életemben legfontosabb (saját magamnál is fontosabb) ember genetikailag senkim. Viszont a szabad döntésem eredménye. (természetesen a páromról van szó)

Másfelől, hajszál pontosan ugyanannyi joga van egyeseknek az abortusz mellett, másoknak az abortusz ellen érvelni, erről szól egy kérdés megvitatása. Ha valaki lehet magzatvédő, akkor valaki lehet férfi-, vagy nővédő is, egyik sem legitimebb, vagy kevésbé legitim álláspont a másiknál.

2012. nov. 30. 21:25
 83/99 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, ha elvetéltél volna, azt ugye észrevennéd, ha másként nem, egy a szokásosnál bővebb menstruáció alakjában. Mert olyant már láttam, hogy egy nőnél az egyik héten az általad leírtnál már egyértelműbb UH kép volt, (grav. s. 5 petezsákkal) a következő héten meg semmi, de közte volt egy ilyen szokásosnál erősebb menzesz = korai spontán komplett vetélés.

Ha nem volt ilyesmi, akkor elég rejtélyes a dolog, mert a méhnyálkahártya vastagsága egyértelműen terhességre utal, ilyen 3,5-4 hetes (tehát valójában 1,5-2 hetes, ahogy írtam, most maradna ki a menstruációd lassan)állapotra.

De írtad, hogy 2 hete lépett le a párod, azt te tudod, mikor volt utoljára szexuális aktusod.

2012. nov. 30. 21:32
 84/99 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy nem menstruálok rendszeresen. Évente 5-6 alkalommal. Az utolsó mensim augusztus 7-10.-éig tartott, tehát erre nem lehet adni. Akkor kézzel vizsgált az orvos.
2012. dec. 1. 01:24
 85/99 anonim ***** válasza:
6%

Akkor csinálj egy terhességi tesztet... általában a HCG (human chorion-gonadotropin) kimutatáson alapulnak... ha az pozitív, akkor az azt jelenti, hogy már végbe ment a beágyazódás...(van belőle fals pozitív eredmény is, de az elég ritka - szerencsére)

Orvossal miben maradtatok, mikor mész vissza hozzá kontrollra?

2012. dec. 1. 01:57
 86/99 anonim ***** válasza:
Szia! Én már írtam valahol a közepe felé,nálunk volt az,ahol az Apuka beijedt,pedig nálunk tervezett volt a baba. Na mindegy nem is ez a lényeg,hanem: Ne ess kétségbe kérlek,de egy 9hetes terhességnél már bőven kellene lennie szívhangnak. Nálam 4 hetesen még semmi nem volt,csak a megvastagodott nyálkahártya,és valami felritkulás,aztán 6 hetesen volt szikhólyag és szívhang. Általában egy 7-8 talán még 9 hétig is várnak,hogy lesz-e szívhang,mert lehet,hogy később fogant a pici,de ha utána nincs,akkor sajnos abból már nem is nagyon lesz. :( De persze ez egyáltalán nem biztos Nálad,mivel mondtad,hogy rendszertelen a ciklusod. Mikor kell menned megint a dokihoz? Nagyon szorítok,hogy már legyen addigra ott a babukád!!!!
2012. dec. 1. 07:09
 87/99 anonim ***** válasza:
0%

#84, ilyen ciklusoknál tényleg érdektelen az utolsó menstruáció... de a kérdésre is egyszerű a válasz:

1, ha 3 héten belül voltál utoljára szexuálisan aktív, akkor a látott UH kép alapján jó esélyed van a terhességre.

2, ha 3-4 hét között, akkor kevés esélyed van, inkább valami egyéb hormonális oka lehet a látott elváltozásoknak.

3, ha 4 héten túl, akkor gyakorlatilag semmi esélyed a terhességre az UH kép alapján, és el kell kezdeni a hormonális okokat kutatni... és rendbe rakni a ciklusaidat, ha gyereket szeretnél.

2012. dec. 1. 10:04
 88/99 anonim ***** válasza:
Vérvételen voltál? Csináltál azóta tesztet?
2012. dec. 1. 13:05
 89/99 A kérdező kommentje:

Utoljára 2 hete szexeltünk, azóta sem vele, sem mással nem feküdtem le.

3 hete lett pozitív a tesztem. Komolyan nem értek már semmit. Most akkor terhes vagyok, vagy sem?

2012. dec. 1. 15:01
 90/99 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, ha 3 hete pozitív volt a teszted, és ehhez képest ilyen most az UH leleted, amit beidéztél, akkor tényleg menj vissza az orvoshoz, és vizsgáltasd ki.

Ad absurdum az is megeshet, hogy azt a terhességet, ami miatt 3 hete pozitív lett a teszted elvesztetted, de ujra teherbe is estél... de mondom, ez egy valószínűtlen, de valamekkora ezrelékben megeshető koreográfia.

De egy biztos, a 3 hete pozitív teszt, és ez az UH nem fedi egymást, mire a teszt pozitív lesz, az UH-n már látszik a felritkuulás a beágyazódott petesejt körül az endometriumban... 3 héttel később meg már látszik az embrió is. Nekem itthon 5 hetes terhesség vaginális UH képe van meg, tök egyértelműen látszik.

2012. dec. 1. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!