Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz? Mit tegyek?

Abortusz? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

9 hetes terhes vagyok. A párom nem akarja a babát, én viszont nem szeretnék gyilkos lenni. A párom azt mondta, ha megtartom, elhagy.

Anyagiakkal nincs gond.

Hogy döntenétek a helyemben?

2012. nov. 27. 18:24
 71/99 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és :"Sajnos, ha valóban 9 hetes terhes vagy és ez a leleted, akkor lehetséges, hogy a terhességed el fog halni :(( De még ne ijedj meg, ez majd kiderül, behozhatja még a baba!!" - hát nem, ha egy valóban 9 hetes terhességnél az az UH lelet, hogy graviditás nem látható, akkor nem ez van. Nem véletlen sorolják az UH-t a terhesség BIZTOS jelei közé... (jó esetben az van, hogy Kérdező hónappal később esett teherbe, mint ő maga hitte.... a rossz esetet meg hagyjuk...)
2012. nov. 30. 17:01
 72/99 anonim ***** válasza:
0%

#68 - miért, te tudod, mikor volt a kérdező ovulációja és mikor termékenyült meg? Mert tudtommal az mindig egy bizonytalan dolog, a biztos az, amit az UH lát... ld. előbb...

(nem értem, hogy ugyanazok a nők, akik természetesnek veszik, hogy az egyik nő szolidáris a másikkal miért akadnak fenn azon, ha egyik férfi is az a másikkal)

2012. nov. 30. 17:10
 73/99 anonim ***** válasza:
33%

72-jaaa, hogy ffinak/nek tetszik lenni. És a kisbabával senki ne legyen szolidáris, ugye?

Ajánlom a #9-és az ottani (Hazardteam)linket. Sajnos, egy ilyen brutális beavatkozás UTÁN IS szétmennek általában a párok, ezt vedd figyelembe. És viszont: a végtelenül aranyos kisdedhez meg gyakran visszatér a beijedt apuka.

2012. nov. 30. 17:45
 74/99 anonim ***** válasza:
0%

#73, nézd, azt nem lehet előírni, hogy ki kivel legyen szolidáris, az mindenkiből magából jön... nálam pl. az elképzelhető, hogy szolidáris leszek egy kisbabával, az, hogy egy embrióval, az viszont esélytelen... én ilyen vagyok.

A hasonló eseteket meg férfi oldalról köszi, de testközelből ismerem, megtapasztaltam magam is. Szó sem volt semmiféle "beijedésről"...

2012. nov. 30. 17:55
 75/99 anonim ***** válasza:
74 -talán azt elfogadhatjuk, hogy minden eset más és más. Te valamit tapasztaltál, az is más, és most keserűségednek adsz hangot. Ha csak gyereket akart volna hazugsággal csináltatni magának a Kérdező, nem tette volna fel ezt a kérdést..
2012. nov. 30. 17:59
 76/99 anonim ***** válasza:
+a leletét sem gépelte volna be.
2012. nov. 30. 18:01
 77/99 anonim ***** válasza:
0%
Nézd, egyfelől soha nem vádoltam ilyesmivel Kérdezőt, hogy hazudott volna, mert ilyesminek nyomát sem látom. Másfelől különösebben keserű sem vagyok már, hisz anno neheztelésem tárgya mára már olyasmi korú, mint a Kérdező... tehát nem tartozik ez a naponta nyomasztó problémáim közé, csak jelzem, hogy megtapasztaltam, és jelzem, hogy a "majd ha a karjában tartja, majd megenyhül" szöveg csak az érintett férfiak egy részére (megkockázom, kisebb részére) igaz, egy másik részének életre szóló seb akár. Ami egy idő után persze már csak "időváltozáskor sajog", de ott marad.
2012. nov. 30. 18:10
 78/99 anonim ***** válasza:
77- akkor tehát azt elfogadtuk mindketten, "hogy minden eset más és más". Valóban nem lehet előre tudni, melyik lesz, főleg, hogy egyáltalán nem ismerjük a személyiségüket. Sajnálom, ahogy nálad alakult. És mint embert, nem tudtad megkedvelni a felnövő feleslegben érkezettet? (talán abban is megegyezhetünk, hogy itt, 7milliárd közt mindannyian feleslegben vagyunk. És e szerint érzéseinknek is feleslegben kéne teremtődni: abból tudunk adni. Szeretetet.
2012. nov. 30. 18:22
 79/99 anonim ***** válasza:

Tisztelt 48 éves szomorú férfi, aki nem szeretted a saját gyermekedet és nőgyógyász gyakorlatod ellenére nem tudod, hogy egy embrió nem csak az élet lehetősége, hanem élet:

Nagyon sajnálom, ami Veletek történt, ez egy szomorú történet. Az a férfi, aki nem akar gyereket húzzon óvszert. Azért úgy elég kicsi a valószínűsége a teherbeesésnek. Onnantól viszont fogadja el a tényt, hogy a magyar nőket sem terhességük megtartására, sem megszakítására nem kötelezheti senki a jelenleg érvényes törvények alapján.

A gyerek a Te véred, nincs mentség rá, hogy megtagadtad, akárhogy is kardoskodsz és magyarázkodsz, de nekem nem tisztem ítéletet mondani feletted, neked pedig nem tiszted abortuszra biztatni senkit.

2012. nov. 30. 19:33
 80/99 A kérdező kommentje:

2 hete voltam vizsgálaton, akkor nem volt ultrahang. Azt monda, 8-9 hetes a terhesség. Akkor most hogyan lehet 4 hetes? Visszafejlődött?

És lehet még esélye? Vagy az orvos volt túl öreg?

2012. nov. 30. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!