Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Erkölcstelen az abortusz?

Erkölcstelen az abortusz?

Figyelt kérdés

Tudom, nagyon sok féle kritika van neten, hogy ellene vagy mellette. De ha én (20/F) és a barátnőm (18/L) védekezünk és mégis terherbe esne ő, akkor miért ne dünthetnénk az abortusz mellett anélkül, hogy elítél a társadalom? Én jelenleg műszaki egyetemen tanulok, barátnőm meg az orvosi egyetemen elsőéves.(1 éve vagyunk együtt) Ez azt jelentené, hogy gyakorlatilag felmond az orvosi pályájával (mivel az orvosi még minden támogatás mellett is NAGYON nehéz) és én nekem is minden szabadidőmet a tanulás és a munka megosztásában kéne töltenem.

Az meg a másik, hogy nem tudjuk megosztani a terhet. A barátnőm lesz otthon a gyerekkel, neki kell lemondania az orvosi pályáról és ő neki kell módosítania a tervein. Nyilván nekem is, de ő neki hatványozottan.Nem tudok segíteni ilyen téren neki. Nem beszélve arról, hogy míg a gyerek nem születik meg, az anya testével átszik.

Sokan azt mondják, hogy egyszerűen nem tudják megtenni a dolgot. De én meg nem tudnék a gyerekem szemébe nézni úgy, hogy drága gyermekem. Te a véletlen műve vagy. Szakadt az óvszer.

2012. nov. 25. 22:19
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
42%
nem az.sokan elitélik akik abortuszra mennek,mert ellenzik.
2012. nov. 25. 22:25
 2/26 A kérdező kommentje:
Persze, egyetértek azzal, hogy az abortusz megövekedése az köthető a felelőtlen szexhez. De akkor is. Nem hiszem, hogy feltétlen az a jó döntés, hogy azért tartsam meg a gyereket, mert ezt diktálja a társadalmi felfogás. Szerintem nem csak 1 gyerek élete de az egész kis családom élete mehet tönkre. De ez már szubjektív.
2012. nov. 25. 22:28
 3/26 anonim ***** válasza:
27%

Na ez értelmes volt:D

Egyébként igen, erkölcstelen, mert egy ártatlan élet kioltása.

2012. nov. 25. 22:28
 4/26 anonim ***** válasza:
38%

Ha szerinted az emberi élet nem a fogantatással kezdődik, hanem valamikor később, miért aggaszt azok véleménye, akik embernek tekintik azt a kis lényt akit te még nem?

Ha viszont szerinted is ember az a pár centis embrió, akkor "szemébe nézni" nem tudsz, de megnyúvasztani nem gond???

Tényleg nem öröm, ha valakit a szülei nem akartak, nem vágytak rá előre. A pszichológiai anamnézisnek része a "tervezett gyermek volt?" kérdés, és ennek jó oka van. De a nemlétnél sokak szerint jobb választás a létezés, még nehezített induló feltételekkel is.

Ebben mindenki a saját erkölcse szerint kell döntsön.

2012. nov. 25. 22:31
 5/26 A kérdező kommentje:
Számomra onnantól ember, miután megszületik. Nem a fogantatástól.
2012. nov. 25. 22:39
 6/26 anonim ***** válasza:
43%

Akkor nézz meg egy abortusz videót.

6 hetesen már ver a szíve. Nekem a 12 hetes ultrahangon szopta az ujját.

2012. nov. 25. 22:42
 7/26 anonim ***** válasza:
16%
Ne haragudj, de ezzel a felfogással soha ne vállalj gyereket...
2012. nov. 25. 22:46
 8/26 anonim ***** válasza:
0%
Mármint én?
2012. nov. 25. 22:49
 9/26 anonim ***** válasza:
83%
nézd:pár éve sajnos mi is átestünk ezen a párommal,aki most már a férjem!minket is elítéltek,de le*szartam,mert a munkahelyem is kockán forgott meg nem az elítélő társaságnak kellett volna felnevelniük vagy a gyerek szemébe nézve azt mondani neki,hogy "de kicsikém:nincs mit enni,mert anya meg apa szegény"!bánom én is,hogy akkor úgy kellett dönteni,mert szerettük mi is egymást,de miért lett volna az jobb,ha megszülöm és nem adhatok meg neki mindent?azóta eltelt 4 év,biztos munkahelyünk van,összeházasodtunk és tudjuk,hogy most már meg tudunk neki mindent adni!ÉS nemsokára megszületik és boldog életet tudok neki biztosítani,nem úgy mint 4 évvel ezelőtt!nem vagyok se abortusz párti,se elleni,de ha szerintetek ez a jó döntés,akkor igen is ne hagyjátok,hogy más mondja meg nektek,hogy mi a helyes!!!egy 35 hetes kismama!
2012. nov. 25. 22:49
 10/26 A kérdező kommentje:

Én természet szerető vagyok. Mindenki tudja hogy a növények az élővilág része. Ha kiváják a fákat, erdőket, akkor nem ártalmatlan élőlényeket pusztítottak el? FONTOS szerepük van a földön és nélkülük NINCS élet a földön. Mitől nevezzük mi külömbnek magunkat tőlük? Csak mert képesek vagyuk helymegváltoztatásra?

Amúgy meg nem okoskodást vártam el, hanem véleményeket. Nem kellenek a "nagy tanácsok az életre". Nincs szükségem rájuk. Csak kíváncsi vagyok a véleményekre.Semmi több.

2012. nov. 25. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!