A szüleim tudnak bármit tenni az ellen, hogy abortuszom legyen?
Még nem vagyok 18 éves és terhes vagyok.Nem akarom megtartani a picit,de a szüleim elég furák.Attól tartok,hogy esetleg nem írják alá az abortuszhoz szükséges papírt.
De ha én nem akarom a babát,akkor nem kell megtartanom,ugye?
Ha a szüleim és én nem vagyunk ebben a témában egy véleményen,akkor mit kell csinálnom?Elvégzik a beavatkozást az aláírásuk nélkül is?
Kezdeményezheted a gyámhivatal eljárását, ha a szüleid nem írják alá a papírt.
Téged is és őket is meghallgatnak az ügyben, mérlegelik a körülményeket, majd ők adnak rá engedélyt. Nem szokták kötelezni a fiatalkorú lányokat, hogy megtartsák akaratuk ellenére a babát. Az eljárás inkább egyfajta 'tárgyalásként' szolgál a felek között.
Utolsónál a pont, Magyarországon szerencsére gyakorlatilag egyetlen nő sem kötelezhető sem abortuszra, sem a magzat kihordására és szülésre a saját akarata ellenében. Csak tisztában kell lennie annak a fiatalkorúnak a jogaival és a lehetőségeivel.
Ráadásul ugye fiatalkorúnál nem a terhesség 2. hanem a 18. hetéig végzik el az abortuszt.
Meg hát van a közismert kiskapu is, Ausztriában 14, Romániában 16 év felett nem kérnek szülői beleegyezést.
(mellesleg nálunk se az abortuszba kell beleegyezni legalább az egyik szülőnek/gondviselőnek, ez a fiatalkorú minden nem életmentő műtétje előtt kért műtéti beleegyezés, semmi egyéb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!