Mit tettetek a vizesedés ellen? Hogyan előzzem meg, vagy enyhítsek rajta?
Aranyos a védőnő, hogy ezt a részt nem árulta el :)
Szerintem teával próbáld meg, pl. zöld tea nem hinném, hogy ártalmas, de az is vízhajtó hatású.
Ami legfontosabb, hogy mozogj eleget, legalább napi fél óra jól kilépős séta, és amíg megy, jól jöhet az ún. vénás torna is (neten biztos találsz nagyon egyszerű gyakorlatokat).
Polcold fel a lábad, ha ülsz és ha fekszel, ne álldogálj, inkább toporogj, állj lábujjhegyre.
Sómentes diéta, almanap, amit még ajánlanak sokan.
És legjobb ha nem kánikulában szülsz :) - tapasztalat...
Én nem vizesedem szerencsére, lehet, hogy az is hozzásegít, hogy nem nyáron szülök.
Vizesedés ellen a nagyon hatásos a sok folyadékfogyasztás, mozgás és sószegény táplálkozás.
Engem pont eltíltott a doki a folyadékfogyasztástól, napi max 1 l mindennel együtt és sószegény étrend.
Nekem ezt adta ki diétaként.
Elég butaságot mondott a dokid, mert a folyadékfogyasztás nagyon fontos a megfelelő anyagcseréhez.
Várandósan pedig még többet kell inni, mint előtte.
Én ebben a hidegben is napi kb. 3 liter folyadékot megiszok, annyira kívánom.
Nem vizesedem cseppet sem, pedig 37 hetes vagyok.
Ha keveset iszol, a szervezet még inkább visszatartja azt a kevés vizet amit beviszel vésztartaléknak.
Ha nekem nem hiszel, olvass utána.
A legrosszabb amit tehetsz, ha kevesebb folyadékot kezdesz inni, hiszen így a mérgek nem tudnak kiürülni megfelelően a szervezetedből és lelassul az anyagcseréd.
Pedig itt is írja a folyadékmegvonást többek között.
Nekem nem volt vészes a vizesedés, de azért a védőnő javasolta, hogy sok petrezselymet egyek (mert az vízhajtó).
Folyadékot (vizet) igyál sokat. Velem még vajúdás és szülés közben is vizet itattak, hogy a babának minél jobb legyen a keringése. Terhesség alatt pedig a magzat víz is jobban tud "tisztulni".
Én rengeteget iszok, az összes orvos, masszőr, kozmetikus észre is veszi rajtam. Téli időben kb 3-4 liter, nyáron 6-8 liter a napi (24 óra alatti) átlag fogyasztásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!