Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tettetek a vizesedés...

Mit tettetek a vizesedés ellen? Hogyan előzzem meg, vagy enyhítsek rajta?

Figyelt kérdés
nagyon vizes voltam a kisfiammal mindenhol dagadtam. Most a védőnőm azt mondta hogy ezt most meg kell előzni.
2012. nov. 5. 19:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
én tornázok,meg sok vizet próbálok inni,de nem használ,nagyon vizesedem,a doki azt mondta igyak csalánteát,de most már iszom a málnalevelet,hogy könnyebben menjen a szülés,aztán nem akarok bekavarni,remélem hamarosan meglesz a bébi és akkor elmúlik
2012. nov. 6. 07:57
 12/17 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. Én sajnos eléggé kiokosodtam anno a vizesedésből, plusz 30 kiló volt rajtam a végén (ami 2 héttel szülés után lement), de előbb toxémiám, majd (császár után) mélyvénás trombózisom is lett - gyanítom ezeknek előjele volt az extrém vizesedés is, tehát a népi gyógymódok már nem segítettek volna. De ez nagyon ritka eset!, általában valamennyi vizesedés minden terhesség végén normálisan előfordul.

Viszont azt olvastam, a petrezselyem és a csalántea sem jó ötlet, mert előbbi nagy mennyiségben vetélést okozhat, utóbbi meg a magzatvizet is csappantja, ami szintén veszélyes.

A sok-kevés folyadékfogyasztásról szinte mindenki mást mond... talán legjobb az arany középút ilyenkor.

A felpolcolás és mozgás viszont a legtutibb módszer: ugyanis legalább fél óra intenzívebb mozgástól ürül ki / kering körbe a nyirokrendszer.

2012. nov. 6. 08:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Az én dokim heti 1 gyümölcsnapot javasolt, tényleg hatásos!
2012. nov. 6. 10:21
 14/17 A kérdező kommentje:
köszi a sok választ, ma voltam ismét dokinál, és mondta hogy 1,5 l folyadéknál ne igyak többet, ebbe bele kell számolnom a levest is, sószegényen mindent, párolt zöldségek és sok gyümölcs. Hát ez első hallásra nekem ijesztő, de meg kell próbálnom. Remélem menni fog :)
2012. nov. 6. 12:07
 15/17 anonim ***** válasza:
Ez a folyadékfogyasztásos dolog tényleg érdekes, ugyanis nekem azt mondta az orvos és a védőnő is, hogy ha kevés folyadékot fogyasztunk, akkor a szervezet vészriadót fúj, és tartalékolni kezdi a vizet, amely így felgyülemlik.
2012. nov. 6. 12:13
 16/17 anonim ***** válasza:

Én tuti inkább hallgatnék a belső megérzésemre, mint egy nőgyógyászra akinek nem is az étkezés a szakterülete.

1,5 liter folyadék nagyon kevés még nem várandósnak is, pláne most még többet kell innunk!

2012. nov. 6. 14:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Én írtam legelőször ezt a folyadékmegvonást. Hát 1 hétig próbáltam tartani, de NEM MEGY. Kiszáradt a szám, tiszta ideg vagyok, nem lettem könnyebb, sem kevésbé vizes. Most megint iszom, amennyit úgy érzek, hogy igényel a szervezetem. Figyelek azért rá, de nagyon gáz nem inni így terhesen. Megfigyeltem, hogyha egy nap eszek 3-4 nagyobb almát, főleg lefekvésnél, akkor egész éjjel pisilni járok, szerintem az mintha segítene.
2012. nov. 6. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!