Mit tettetek a vizesedés ellen? Hogyan előzzem meg, vagy enyhítsek rajta?
2-es vagyok. Én sajnos eléggé kiokosodtam anno a vizesedésből, plusz 30 kiló volt rajtam a végén (ami 2 héttel szülés után lement), de előbb toxémiám, majd (császár után) mélyvénás trombózisom is lett - gyanítom ezeknek előjele volt az extrém vizesedés is, tehát a népi gyógymódok már nem segítettek volna. De ez nagyon ritka eset!, általában valamennyi vizesedés minden terhesség végén normálisan előfordul.
Viszont azt olvastam, a petrezselyem és a csalántea sem jó ötlet, mert előbbi nagy mennyiségben vetélést okozhat, utóbbi meg a magzatvizet is csappantja, ami szintén veszélyes.
A sok-kevés folyadékfogyasztásról szinte mindenki mást mond... talán legjobb az arany középút ilyenkor.
A felpolcolás és mozgás viszont a legtutibb módszer: ugyanis legalább fél óra intenzívebb mozgástól ürül ki / kering körbe a nyirokrendszer.
Én tuti inkább hallgatnék a belső megérzésemre, mint egy nőgyógyászra akinek nem is az étkezés a szakterülete.
1,5 liter folyadék nagyon kevés még nem várandósnak is, pláne most még többet kell innunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!