Kismamik! Veletek is megesik?
"Sőt, nem hogy nem adták át a helyet sosem, de mikor volt üres hely és le mertem ülni akkor még egy idősebb - de nem annyira idős nő - fel is akart állítani, hogy milyen bunkó vagyok, hogy nem adom át neki a helyet. "
Egy fórumon írták, hogy amikor a villamosra felszállt egy terhes nő és valaki felállt, hogy átadja neki a helyet, mögötte egy bácsika beleakasztotta a botjának a kampós végét a karjába, így rántotta vissza, merthogy márpedig oda ő ül le.
Nem csoda, hogy néha nem szívesen adja át a helyét az ember, ha a reakció nem az, hogy "köszönöm", hanem az, hogy "na végre!".
Engem csak egy idős néni vágott könyökkel hasba 7 hónapos terhesen. Szálltam fel a buszra, láttam, hogy van egy üres hely, elindultam arrafelé. Ő közben egy lépéssel mögöttem jött, látta, hogy elindulok a hely felé, és a hátrányt egy jól irányzott csapással akarta behozni.
Amúgy érdekes, de - legnagyobb döbbenetemre - a kamasz fiúkkal volt a legjobb tapasztalatom. Bár nem is terhesen, de gyerekkel. Ugrottak babakocsit emelni, sokszor kérés nélkül is. Pozitív volt még a tapasztalatom azokkal az idősekkel, akik közben maguk is rászorulók voltak, és tőlük nem is fogadtam el.
A legrosszabb tapasztalatom a 15-25 éves lányokkal volt. Határozott elképzeléseiket ("ha nekem gyerekem lesz, nem fogok vele buszra szállni") pofavágások mellett nagy hangon közölték, holott egyszer csak annyit kértünk udvariasan, hogy a babakocsiknak kialakított helyről lenne-e kedves elállni máshová (volt bőven hely, még ülőhely is), mert betolnánk oda két kocsit. Neki mindegy hol áll, mi viszont máshol akadályoznánk a fel- és leszállást.
Kedes 4 es.
Nem arról van szó hogy a terhesség betegség hanem és most figyelj TÖMEG közlekedés vagy is nagyobb az esélye annak hogy valaki megüti a hasad vagy elesel mert befékez a busz.de sztem ez nem jutott eszedbe.nekem se nagyob adják át a helyet csak az idősebbek de azok közt is vannak kivételek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!